Bosznia és Hercegovina-Finnország – Fogadási Tippek és Európa-bajnokság selejtező Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2019 október 10.
Bosznia-Hercegovina
Teljesítmény:
V N V V D
  • Bilino Polje, Zenica
  • április 23.
Nézd élőben itt:
Joker8
Finnország
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy a magyarok csoportjában vagy éppen a szintén kielemzett F-csoportban is fokozott izgalmak vannak a végjátékhoz közeledve a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezősorozatában, úgy szintén elég feszült a helyzet a J-jelű csoportban, ahol a százszázalékos olaszok továbbjutásához nem fér kétség (18 rúgott és 3 kapott gól mutatja, mennyire kiemelkednek innen), de mögöttük a második helyért őrült nagy a harc.

Meglepő módon azonban a bűnrossz teljesítményt nyújtó görögök (még Liechtensteint sem tudták legyőzni!) helyett az örmények léptek be a továbbjutásért folytatott harcban Finnország és Bosznia-Hercegovina párosa mellé, így, ha azt feltételezzük, hogy Örményország nyerni tud a liechtensteini miniállam ellen (és ez azért sanszos), akkor a szombati Bosznia-Hercegovina – Finnország mérkőzés tétje még nagyobb.

Jelenleg a finnek állnak a csoport második helyén 12 ponttal, mögöttük jönnek kilenccel az örmények és héttel a bosnyákok – tisztán látszik tehát, hogy a legendás horvát focista, Robert Prosinečki által menedzselt bosnyák csapatnak létfontosságú ez a siker. A két válogatott mindösszesen kétszer találkozott eddig, még júniusban ugyanebben a sorozatban a finnek elég biztosan, Teemu Pukki két góljával nyertek, a másik meccs viszont 15 évvel ezelőtt, még 2004-ben zajlott, akkor barátságos meccsen a bosnyákok nyertek 1-0-ra otthon.

Van egy-két említésre méltó hiányzó mindkét oldalon (főleg inkább a bosnyákoknál, Begović, Sarić vagy éppen Koljić hiányzása meghatározó lehet), de Prosinečki számára különösen aggasztó lehet, hogy csapata elmúlt öt meccséből csak egyetlen egyet tudott megnyerni (Liechtenstein legyőzése pedig eléggé kötelező kategória) és nagy meglepetésre legutóbbi meccsükön 4-2-re maradtak alul a rivális örményekkel szemben.

Előző meccs eredménye
2019.06.08.EB-selejtező 2020
Finnország
2:0
Bosznia-Hercegovina
EB-selejtező 2020
2004.04.28.EB-selejtező 2004
Bosznia-Hercegovina
1:0
Finnország
EB-selejtező 2004

Fő problémájuk továbbra is a védelem, átlagosan minden meccsükön kapnak legalább két gólt és meccseiken szinte kivétel nélkül mindkét fél betalál a hálóba, így az ő részükről ígéretes a 2.5 gólnál nagyobb gólszám és/vagy a mindkét csapat szerez gólt kitétel. Ezt árnyalja azonban, hogy a finnek mindösszesen négy gólt kaptak eddig hat meccsen és már 17 meccse (!) nincs döntetlen a nevük mellett (az utolsó négy győzelmüket kapott gól nélkül érték el), úgyhogy egy ilyen fontos mérkőzésen biztosan be fognak zárni, amennyire csak lehet – főleg, hogy Markku Kanerva alakulatának a döntetlen is óriási lépést jelentene a továbbjutás felé.

Viszont a bosnyákok elég erősek odahaza, ebben a csoportban az összes pontjukat hazai pályán szerezték, ráadásul 2017 óta 17 hazai meccsen nem találtak legyőzőre.

A fentebb már említett Teemu Pukki ráadásul nincs túl jó formában, nem igazán megy neki a játék mostani csapata, a Norwich City színeiben sem, így a leginkább biztos fogadási tipp az a kétesély, a hazai siker vagy döntetlen fogadása (de még inkább talán a hazai siker) és 2.5 gólnál több találat – egyszerűen azért, mert hazai pályán egy gólt valószínűleg be tudnak gyűrni a hazaiak, ami kinyílásra fogja késztetni az északiakat és ezzel nyíltsisakos küzdelem alakulhat ki – de talán a gólszám fogadása kockázatos, hiszen brutálisan jó finn védelemről beszélünk, amely az elmúlt 8 idegenbeli meccsén összesen hét gólt kapott.

Ettől függetlenül bosnyák oldalon nagyon várják a gólokat az olasz AS Roma focistájától, Edin Džekotól, aki eddig a hat selejtezőn 3 gólt tudott rúgni (a Rómában 113 meccsen már közel 60 találatnál jár), a finneknél viszont nincs nagyon kitől gólokat várni Pukkin kívül, szóval, ha ő nem találja meg ismét góllövő cipőjét, nagy bajban lehetnek az északiak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső