Bosznia-Hercegovina – Finnország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 11.
Bosznia-Hercegovina
Teljesítmény:
D N D N D
  • Bilino Polje
  • November 13. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Finnország
Teljesítmény:
N V V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Utolsó meccsünk a Bosznia-Hercegovina – Finnország találkozó lesz, amely… Hát, hogy is mondjam… Izgalmas lesz. Legalábbis reményeim szerint. Hiszen a csoportelsőség sem dőlt még el, összesen még négy csapatnak van matematikai esélye az élen végezni. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a második hely is pótselejtezőt ér. Ezért hagytuk ezt a végére, itt valódi tétje van több meccsnek is. Gyakorlatilag mindegyiknek.

Bosznia-Hercegovina látványosan visszaesett körülbelül egy-másfél éve, viszont az utóbbi időben megint hozzák a veretlen meccseket, az elmúlt négy selejtezős meccsükön nem tudták legyőzni őket. Kiharcoltak egy ikszet a – papíron – két legerősebb ellenfél, Franciaország és Ukrajna ellen, valamint legyőzték Kazahsztánt idegenben. Sokkal jobban állnának, ha hazai környezetben is tudtak volna nyerni ellenük, de ott csak egy fájó, 2-2-es döntetlen jött össze. Ezzel pedig a tabella negyedik helyén állnak hét ponttal. Ne feledjük, az élen álló franciáknak 12 van. Két meccs vár rájuk, kettő a finnekre, akik egy ponttal előzik Dzekoékat.

Lehetnek még itt nagy kavarodások, az viszont kijelenthető, aki ebben a fordulóban bukik az ukrán – finn – bosnyák trióból, az kiszáll a versenyből.

Szerintünk megéri szentelni pár percet erre a mérkőzésre…

Az előző kör

Októberben volt legutoljára válogatott szünet, így röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, valamint megvizsgáljuk a kereteket és a friss információkat is.

Ukrajna – Bosznia-Hercegovina: 1-1

G.: Yarmolenko ill. Ahmedhodzic

A döntetlenkirály ukránok elleni meccsen sem kaptak ki a bosnyákok, érdekesség, hogy Ukrajna úgy áll a tabella második helyén, hogy összesen egy alkalommal tudtak nyerni, miközben összehoztak hat döntetlent – ezzel a meccsel együtt. A bosnyák válogatott sem panaszkodhat e téren, ők négyszer osztozkodtak meg a pontokon. Törvényszerű volt, hogy közös meccsük is így ér véget.

A kezdők:

Ukrajna:

Pyatov – Matviienko, Kryvtsov, Zabarnyi – Tymchyk, Stepanenko, Shaparenko, Sobol – Yarmloenko, Yaremchuk, Tsygankov

Bosznia-Hercegovina:

Sehic – Stevanovic, Hadzikadunic, Ahmedhodzic, Civic – Hadziahmetovic, Nalic, Kolasinac – Gojak, Dzeko, Prevljak

Nehéz volt megjósolni, hogy Andriy Shevchenko távozását követően milyen lesz az ukrán válogatott, de véleményünk szerint nem romlottak, nem javultak, minden változatlan, mióta Oleksandr Petrakov átvette az irányítást.

Ezt a meccset agilisan kezdték, aminek már a 15. percben meglett az eredménye, Victor Tsygankov centerezéséről lemaradtak a bosnyákok – ha jól láttam, akkor pont az az Eldar Civic volt, aki a Fradiban játszik -, így az érkező Andriy Yarmolenko az üres kapuba passzolhatott.

A 34. percben megnyílt az esély az egyenlítésre, Sead Kolasinac, az Arsenal egykori játékosa kiszorított szögből kétszer is próbálkozhatott, mindkét alkalomban egy blokkoló ukrán (név szerint Sergey Kryvtsov) akadályozta meg a gólszerzésben.

Mindent megtettek a vendégek az egyenlítés érdekében, a félidő vége előtt még próbálkozott Amir Hadziahmetovic, Smail Prevljak, majd a második félidő elején Adi Nalic is, az eredmény azonban nem változott.

Kontrából többször veszélyeztettek a hazaiak is, Oleksandr Tymchyk, majd Roman Yaremchuk is kihagyott egy-egy nagy ziccert, amivel a bosnyákok lelkesedését letörhették volna.

De nem tették, a vendégek lendületben maradtak, és a 77. percben a Malmö légiósa, Anel Ahmedhodzic 1-1-re módosította az állást. Hogy mit keresett ott, az ellenfél tizenhatosán belül a védő, azt nem tudni, mindenesetre Dzekoék is elismerően csettinthettek Ahmedhodzic befejezése láttán.

Az egy pont is több mint a semmi, a vendégek összességében elégedettek lehetnek, és még nincs lefutva semmi…

A bosnyák keret

A szurkolók még nagyon hisznek a play off kör elérésében, ez látszik minden egyes fórumon, amit a tipp írása előtt átböngésztem. A fanatikusok a kerettel egyébként elégedettek, Vrancicot hiányolják, aki viszont sérült, így nem tud ott lenni Ivaylo Petev csapatában. A szövetségi kapitány annak örülhet, hogy bevethető két nagy sztárja, Rade Krunic és Miralem Pjanic, akik az előző körben kimaradtak.

A teljes keret:

Kapusok: Ibrahim Sehic, Nikola Vasilj, Kenan Piric

Védők: Branimir Cipetic, Mateo Susic, Jusuf Gazibegovic, Sead Kolasinac, Eldar Civic, Anel Ahmedhodzic, Dennis Hadzikadunic, Sinisa Sanicanin, Adnan Kovacevic, Aleksandar Jovicic, Ajdin Nukic

Középpályások: Amir Hadziahmetovic, Rade Krunic, Miralem Pjanic, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Elvis Saric, Miroslav Stevanovic, Adi Nalic, Almedin Ziljkic, Sanjin Prcic

Támadók: Edin Dzeko, Luka Menalo, Ermedin Demirovic, Smail Prevljak

Előző meccs eredménye
2021.03.24.VB-selejtező 2022
finnország
2:2
bosznia hercegovina
VB-selejtező 2022
2019.10.12.EB-selejtező 2020
bosznia hercegovina
4:1
finnország
EB-selejtező 2020
2019.06.08.EB-selejtező 2020
finnország
2:0
bosznia hercegovina
EB-selejtező 2020
2004.04.28.Barátságos Mérkőzés
bosznia hercegovina
1:0
finnország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Kazahsztán – Finnország: 0-2

G.: Pukki (2)

Erről a mérkőzésről az előző tippben is szó esett, a finn csapat hozta a kötelezőt, és a rekorderré váló Teemu Pukki duplájával mindhárom pontot elhozták a kazah fővárosból, Nurszultanból. Hogy miért lett Teemu Pukki rekorder? Alább kiderül. Meg kiderült már az előző cikkből is. De ha az kimaradt, itt pótolhatod…

A kezdők:

Kazahsztán:

Shatskiy – Bystrov, Beysebekov, Maliy, Alip, Vorogovskiy – Zhukov, Kuat, Vassiljev – Omirtaev, Zaynutdinov

Finnország:

Hradecky – Schüller, Ivanov, Granlund, Vaisanen, Hamalainen – Lod, Nissila, Kamara – Pohjanpalo, Pukki

A finn együttes az elvártaknak megfelelően végig dominálni tudta a találkozót, azonban az első félidőben a gólszerzéssel végig problémák akadtak. Nos, majdnem végig…

A 40. percben hördült fel a közönség úgy igazán első alkalommal, amikor a belső védő, Albin Granlund lőtt hatalmas felsőkapufát. A védő egy balról érkező beadást vett mellre, majd állítgatás nélkül bombázott kapura. A kapuban álló Shatskiy nem is nagyon tudta lereagálni a lövést, de legalább megúszta.

Nem úgy öt perc múlva, amikor két védőtársa hozta össze a finnek vezető gólját. Meg persze Teemu Pukki. Történt, hogy Robin Lod ívelt a tizenhatoson belülre, ám úgy tűnt, az egész szituból nem lesz semmi, ketten is ott voltak, hogy tisztázzanak. Azonban valami zavar támadt a fejekben, és a tisztázás helyett végül valahogy Pukkit játszották meg. A csatár ahhoz túlontúl rutinos, hogy elhibázzon hasonló ziccereket, nem is tette.

A második félidőt is remekül kezdték a vendégek, most a kezdés után közvetlenül sikerült betalálniuk, mondhatjuk, hogy ott folytatták, ahol az első játékrészben abbahagyták. Urho Nissila távoli lövését a kapus fogni nem, csak ütni tudta, a kipattanónál ott termett a Norwich csatára, és ezzel a góllal egyedül léphetett fel a dobogó első helyére, immáron Finnország legeredményesebb játékosát úgy hívják, hogy Teemu Pukki. Nem pedig úgy, hogy Jari Litmanen.

A hátralévő időben sok dolog már nem történt, Pukkival akartak a társak még egy gólt lövetni, ami majdnem össze is jött, viszont a bevetődő védők végül blokkoltak, majd tisztáztak.

Így is viszonylag sima sikert könyvelhettek el a vendégek…

A finn keret

Újra bevethető állapotban van Daniel O’Shaughnessy, aki az októberi meccsekre nem kapott behívót. Ez nem jelenti azt, hogy automatikusan kezdeni fog, sőt… Meg kell harcolnia újra a helyéért. Az látszik, hogy a finnek is komolyan veszik az utolsó két kört, a lehető legerősebb keretet hozta össze Markku Kanerva.

A teljes keret:

Kapusok: Lukas Hradecky, Jesse Joronen, Carljohan Eriksson

Védők: Albin Granlund, Jukka Raitala, Joona Toivio, Paulus Arajuuri, Juhani Ojala, Leo Vaisanen, Nicholas Hamalainen, Robert Ivanov, Daniel O’Shaughnessy

Középpályások: Jere Uronen, Robert Taylor, Robin Lod, Glen Kamara, Rasmus Schüller, Onni Valakari, Thomas Lam, Ilmari Niskanen, Urho Nissila

Támadók: Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo, Fredrik Jensen, Marcus Forss

Összefoglalás

Kezdjük azokkal, akik nem, vagy nem biztos, hogy játszhatnak. Hazai oldalon Elvis Saric kiesett sérülés miatt, míg a védő, Jusuf Gazibegovic koronavírus tesztje pozitív lett, rá sem számíthat a mester.

A másik oldalon Thomas Lam és Juhani Ojala esett ki sérülés miatt, Daniel O’Shaughnessy helyzetéről pedig már ejtettünk pár szót.

A középpályán egy nyitott pozíció van, amelyért Robin Lod, Urho Nissila és Onni Valakari harcol majd.

Az előző meccse ennek a két csapatnak remek csatát hozott, melynek vége 2-2 lett. Pukki duplázott a hazai oldalon, míg a bosnyákok góljait Pjanic és Stevanovic szerezték.

Most sem lesz megállás, nem lesz ellentmondás, mindkét csapatnak kell a három pont. Szóval nem hatalmas taktikai csatára számítok, hanem két olyan együttesre, akik a meccsen 100 fokon pörögnek, és mennek előre a győzelemért.

Ebből egy nagyon jó, meg egy nagyon rossz mérkőzés is kisülhet. Én bízom a jóban. És emiatt 2,5 gól feletti eredményt tippelek, csak úgy, mint legutóbb.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső