Bosznia-Hercegovina – Ukrajna: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 15.
Bosznia-Hercegovina
Teljesítmény:
V D N D N
  • Bilino Polje
  • November 16. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Ukrajna
Teljesítmény:
D D N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Általában az utolsó játéknapok előtt már nagyon vágyom a klubfocira, ez most sincs másképp. A válogatott meccsek sok szempontból nehezebbek, így nagyon várom már a holnapot, amikor már a hétvégi top bajnokikkal foglalkozhatunk. De még vár ránk ma négy meccs, négy válogatott meccs, melyek közül mindnek van tétje, nem is kicsi.

Két mérkőzést hoztunk a D csoportból, kettőt pedig a G-ből. Előbbiben Franciaország – velünk jól kiszúrva – jól elagyabugyálta a kazah válogatottat, aminek köszönhetően csoportelsőségük biztossá vált, ők már páholyból nézhetik a mögöttük levő duó marakodását. Merthogy az még nem tiszta, hogy Finnország vagy Ukrajna játszhat pótselejtezőt Katarért. Jelenleg a finnek állnak jobban, Bosznia-Hercegovina legyőzésével meg is tudták előzni a döntetlenkirály ukránokat. Oleksandr Petrakov csapata tétmeccset nem, csak barátságos mérkőzést játszott, a bolgárok elleni eredményt kitaláljátok? Igen, naná, hogy az is iksz lett…

Szóval, van nekünk egy 11 pontos finn csapatunk, meg egy 9 pontos ukránunk, kedd este pedig eldől, melyikük álmai érnek véget.

Az első meccsünk a Bosznia-Hercegovina – Ukrajna lesz, ezt követi a Finnország – Franciaország.

Az előző kör

A két csapat csütörtöki mérkőzését foglaljuk össze röviden, ezt követően megpróbáljuk kisakkozni, hogy vajon mire számíthatunk majd a gárdáktól az egymás elleni összecsapásukon.

Bosznia-Hercegovina – Finnország: 1-3

G.: Menalo ill. Forss, Lod, O’Shaughnessy

Felettébb érdekes, fordulatoktól sem mentes mérkőzésen tudták Kanerváék begyűjteni a három pontot egy nehéz pályán, egy nehéz ellenfél ellen. A vereség azt jelentette Dzekoék számára, hogy ők már matematikailag sem érhetnek oda a második helyre, számukra ez a selejtező véget ért. Legalábbis az érdemi része mindenképpen. A meccsre egyébként tippeltünk mi is, méghozzá két és fél gól feletti eredményt. A 20Bet oldalán 2.33-ért futott ez a fogadás, szóval finoman szólva is boldog voltam, amiért sikerült egy ilyen nagy oddsot elcsípnünk.

A kezdők:

Bosznia-Hercegovina:

Sehic – Ahmedhodzic, Sanicanin, Kolasinac, Civic – Hadziahmetovic, Pjanic, Cimirot – Stevanovic, Prevljak, Krunic

Finnország:

Hradecky – Raitala, Ivanov, Vaisanen, O’Shaughnessy, Hamalainen – Lod, Schüller, Kamara – Pukki, Forss

Nagy csapás volt a bolgár Ivaylo Petev számára, hogy a bosnyák futball legismertebb – és legjobb – játékosa, Edin Dzeko végül sérülés miatt kimaradt, de így sem lehetett gyengének nevezni a csapatot. Magyar vonatkozása is volt a meccsnek, Eldar Civic, a Fradi balbekkje kezdő volt, és végig is játszotta a mérkőzést.

Az első húsz percről egyetlen jelenetet sem tudtunk elraktározni, viszont a félidő második fele bőven kárpótolhatott bennünket. A 23. percben egy kisszöglet után Jukka Raitala távoli lövését blokkolta a testével a bosnyákok csapatkapitánya, Miralem Pjanic. Ám Michael Oliver sípja megszakította a játékot, a Besiktasba igazolt játékos ugyanis kezezett. Kapott is érte egy sárgát, a finnek meg egy tizenegyest. Amelyet Teemu Pukki végzett el, ám Ibrahim Sehic érezte, hogy merre kell vetődni, és védeni is tudott.

A közönség tombolt, ám négy perc múlva elhallgattak. Ami Pukkinak nem sikerült, az sikerült a csatártársnak. Marcus Forss került be a kezdőbe Joel Pohjanpalo helyett, a támadó pedig igyekezett meghálálni a bizalmat. A 29. percben Glen Kamara és Pukki játszottak össze, a tizenhatoson belül a Norwich támadója középre passzolt, ahol a menteni igyekvő Ahmedhodzic olyan rosszul ért bele a labdába, hogy gyakorlatilag gólt rúgatott Forss-szal. A gólörömmel a csatár még egy kicsit hergelte a hazai drukkereket, aztán mehetett tovább a játék.

A nagy öröm gyorsan elszállt, tíz perccel a vezetést jelentő gólt követően azonnali piros lappal leküldték a pályáról Jukka Raitalát. A védő nagyon csúnyán, hátulról csúszott rá Sead Kolasinac bokájára, Michael Oliver nem videózgatott, egyből kiállította a jobb bekket.

Markku Kanerva a félidőben lekapta gólszerzőjét, hogy stabilizálja a középpályát, a múltkor gólpasszt adó Nissila lépett pályára a szünetben.

Az emberhátrány ellenére a finnek növelni tudták előnyüket, az ötvenedik percben Teemu Pukki mentett meg egy labdát az alapvonalnál, Vaisanenhez passzolt, akinek lekészítését Robin Lod vágta be, 0-2.

A 69. percben a bosnyákok szépítettek, a csereként pályára lépő Luka Menalo három perccel a cseréje után közelről volt eredményes, ám a finnek gyorsan lehűtötték a kedélyeket, a 73. percben Robin Lod szabadrúgását Daniel O’Shaughnessy lőtte be közelről. A hazai védők ismét elaludtak, így nem lehet meccset nyerni…

Nem is sikerült, füttykoncert közepette vonultak le a játékosok a lefújás után, Bosznia-Hercegovina már biztosan nem lesz ott Katarban.

Előző meccs eredménye
2021.10.12.VB-selejtező 2022
ukrajna
1:1
bosznia hercegovina
VB-selejtező 2022
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ukrajna – Bosznia-Hercegovina: 1-1

G.: Yarmolenko ill. Ahmedhodzic

Utolsó tétmeccsét az ukrán csapat pont a mostani ellenfél ellen játszotta. Meglep-e valakit, hogy a végeredmény 1-1 lett? Nem, valószínűleg már senkit. November 11-én egyébként az ukrán csapat barátságos mérkőzésen szintén 1-1-es döntetlent játszott Bulgária legjobbjaival, a meccs végén Stepanenko góljával sikerült egyenlíteni. Mivel az egy barátságos mérkőzés volt, úgy döntöttünk, hogy inkább az előző tétmeccsüket vesszük górcső alá.

A kezdők:

Ukrajna:

Pyatov – Matviienko, Kryvtsov, Zabarnyi – Tymchyk, Stepanenko, Shaparenko, Sobol – Yarmloenko, Yaremchuk, Tsygankov

Bosznia-Hercegovina:

Sehic – Stevanovic, Hadzikadunic, Ahmedhodzic, Civic – Hadziahmetovic, Nalic, Kolasinac – Gojak, Dzeko, Prevljak

Ezt a meccset még október elején rendezték, ekkor még mindkét csapat pozitívan tekinthetett a jövő felé, mindkettőnek volt esélye a VB-re kijutni. Azóta tudjuk, hogy a bosnyákok már kiszálltak, és az ukránoknak is piszok nehéz dolguk lesz. Nem elég, hogy nyerniük kell Boszniában, de még a finneknek is ki kell kapniuk. Jó, mondjuk ők a franciákkal játszanak…

Jól indult a mérkőzés a hazaiak számára, 15 perc után már gólnak örülhettek a szurkolók. Történt, hogy Victor Tsygankov, az ukrán foci egyik reménysége tört be a tizenhatoson belülre, a balról középre gurított labdája pedig tökéletes volt a csékának, Andriy Yarmolenko nem is hibázott. Eldar Civic egyébként majdnem ki tudta rúgni a labdát a West Ham játékosa elől… De csak majdnem…

A 34. percben jöhetett volna a válasz, de Sead Kolasinac – aki a válogatottban rendre középpályást játszik – kétszer sem tudta bevenni Pyatov kapuját, mindkétszer Sergey Kryvtsov blokkolt.

A bosnyákok hajtottak az egyenlítő gólra, még az első félidőben kettő, a másodikban egy helyzetük volt. Mindhármat elhibázták, név szerint Amir Hadziahmetovic, Smail Prevljak, valamint Adi Nalic baltázta el a lehetőségeket.

Ezt követően az ukránok biztosíthatták volna be a győzelmüket, Oleksandr Tymchyk, aztán Roman Yaremchuk puskázott el egy-egy lehetőséget.

A vendég rohamoknak végül meglett a gyümölcse, a 77. percben Anel Ahmedhodzic lövése akadt be az ukrán kapuba.

Ez lett a meccs vége, ez volt Ukrajna hatodik döntetlenje ebben a selejtező sorozatban.

Összefoglalás

Edin Dzeko természetesen ezen a meccsen sem fog pályára lépni, de a bosnyákoknak van más problémájuk is, nevezetesen az, hogy Sead Kolasinac is kiesett. Őt rúgta le Raitala piros lapot érően, és később a védőt/középpályást le is kellett cserélni.

Más hiányzóval nem számolunk, ahogy nem számolunk hiányzóval a vendégeknél sem, Ukrajna teljes keretével jelen lesz majd Zenicában. Nem is várunk változást a bevált kezdőhöz képest, a háromvédős rendszer előtt egy megerősített középpálya lesz, elől pedig a Tsygankov – Yarmolenko – Yaremchuk hármas.

A döntetlenek kora lejárt, itt már ez nem lesz elég, Ukrajnának csak akkor van esélye, ha megnyeri a találkozót. Amire van esélye, de ilyen már többször volt. Esélyesként érkeztek, egy ponttal távoztak.

Meglehet, hogy Ukrajna úgy nem tud majd az első kettőben végezni, hogy igazából egyetlen vereséget sem szenvedtek…

Ismerve őket, mindent bele fognak adni, míg a bosnyákoknak erre nem lesz szüksége. Két fontos játékosuk nélkül vannak, így számunkra egyértelmű, hogy a vendégek győzelmére kell fogadni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső