Brazília – Németország: Fogadási Tippek és Olimpiai Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 21.
Brazília
Teljesítmény:
D D N N V
  • Nissan Stadium
  • Július 22. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Németország
Teljesítmény:
D D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha minden jól megy, és a szervezők nem húzzák be az utolsó (vagy az utolsó utáni) pillanatban a kéziféket, akkor holnap délután a férfi futball is elindul az Olimpián. Megismétlődik az öt évvel ezelőtti döntő, anno Rióban Brazília – Németország mérkőzést rendeztek a fináléban, amelyet a dél-amerikaiak tizenegyesekkel nyertek meg.

Most nem akkora a tét, hiszen a D csoport nyitómeccsén futnak össze, de a presztízs, az öt évvel ezelőtti eredmény még dolgozhat a csapatokban, így nem félünk attól, hogy egy rossz meccset látunk. Apropó, D csoport. Az Olimpiai Játékok során összesen négy négyes van, Brazília és Németország Elefántcsontparttal és Szaúd-Arábiával van együtt.

Az öt évvel ezelőtti kerethez képest természetesen vannak változások, hiszen az Olimpián csak azok léphetnek pályára, akik nem múltak el huszonhárom évesek, illetve lehet három túlkoros is a keretekben.

Jó kis kezdés lehet ez, és bár nem fogunk minden egyes mérkőzésről tippet írni ezúttal – hiszen nyakunkon a topligák kezdése, plusz itt vannak az európai kupák is -, de a legfontosabb meccseknek szeretnénk figyelmet szentelni. Mint amilyen ez is…

A csapatokról

Nézzük meg együtt, milyen kerettel vágnak neki a csapatok a 2020-as tokiói olimpiának!

Brazília

Első és legfontosabb a brazil csapattal kapcsolatban, hogy Neymar nincs a nevezettek között, noha szeretett volna újfent bekerülni Andre Jardine olimpiai keretébe.

Helyette másik három 23 év feletti játékos került be: Dani Alves neve mindenki számára ismerős, a 38 éves bekk még ma is aktív, hazájában, a Sao Paulóban szerepel, mellette a 31 éves Santos (Athletico Paranaense) és a 28 éves Diogo Carlos (Sevilla) kapott helyet.

Rajtuk kívül is vannak még nagy nevek a csapatban, a nagy brazil tehetségek közül kiemelkedik még Gabriel Guimares, aki az Arsenal futballistája, Douglas Luiz, aki Birminghamben rúgja a bőrt az Aston Villában, de említhetnénk Matheus Cunhát, aki Dárdai Pál kezei alatt edződik, vagy Antonyt, az Ajax kiválóságát.

A teljes keret:

Kapusok: Santos (Athletico Paranaense), Brenno (Gremio)

Védők: Daniel Alves (São Paulo), Gabriel Menino (Palmeiras), Guilherme Arana (Atlético Mineiro), Gabriel Guimarães (Arsenal), Nino (Fluminense), Diego Carlos (Sevilla)

Középpályások: Douglas Luiz (Aston Villa), Bruno Guimarães (Lyon), Gerson (Flamengo), Claudinho (Red Bull Bragantino), Matheus Henrique (Gremio)

Támadók: Matheus Cunha (Hertha Berlín), Malcolm (Zenit), Antony (Ajax), Paulinho (Bayer Leverkusen), Pedro (Flamengo)

Előző meccs eredménye
2016.08.20.Rio 2016
brazília
1:1
németország
Rio 2016
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Németország

Stefan Kuntz szövetségi kapitány hét játékost nevezett az U21-es EB-n győztes csapatból, látszik, hogy nem kell félni a németeknek, az utánpótlás jelen pillanatban nagyon is jó kezekben van, a játékosok jó része már elsőosztályú csapatban kap kisebb-nagyobb szerepet.

A németeknél menőbb kerethirdetés a világon nincs, Tokióra való tekintettel olyan stílusban tették közzé az utazó keretet, mintha a Tsubasa kapitány valamelyik epizódját néztük volna. Tetszett, határozottan jó volt és nem kevés emléket hozott fel a gyerekkorunkból. De szép idők is voltak, mikor a hétfői részben Tsubasa kapura lőtt, és a péntekiben lett belőle gól…

A három túlkoros játékos mindegyike stabil kezdő csapatában: Nadiem Amiri (Bayer Leverkusen), Maxi Arnold (Wolfsburg) és Max Kruse (Union Berlin).

Matheus Cunha két csapattársával is találkozhat majd a mérkőzésen, ugyanis Jordan Torunarigha és Arne Maier is helyet kapott Kuntz keretében. A gólokról majd Cedric Teuchert (Union Berlin), Marco Richter (Augsburg), Ragnar Ache (Eintracht Frankfurt) és persze Max Kruse, valamint Maxi Arnold gondoskodik majd.

A teljes keret:

Kapusok: Svend Brodersen (Yokahama), Florian Müller (VfB Stuttgart), Luca Plogmann (Werder Bremen)

Védők: Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Amos Pieper (Arminia Bielefeld), David Raum (Hoffenheim), Keven Schlotterbeck (Freiburg), Jordan Torunarigha (Hertha Berlin), Felix Uduokhai (Ausgburg)

Középpályások: Nadiem Amiri (Bayer Leverkusen), Maximilian Arnold (Wolfsburg), Ismail Jakobs (Cologne), Eduard Löwen (Bochum), Arne Maier (Hertha Berlin), Anton Stach (Greuther Fürth)

Támadók: Ragnar Ache (Eintracht Frankfurt), Max Kruse (Union Berlin), Marco Richter (Augsburg), Cedric Teuchert (Union Berlin)

Összefoglalás

Az újkori olimpiák történetében eddig négy Brazília – Németország találkozóra került sor (ebből három végződött döntetlennel, egyen a brazilok nyertek), legutóbb Rióban, amikor a finálét játszotta e két gárda. A rendes játékidő 1-1-es döntetlent hozott, Neymar és Max Meyer voltak a gólszerzők.

A tizenegyespárbajban az utolsó körig senki sem hibázott, ám Nils Petersen utolsó lövőként igen, így Brazília lett a bajnok.

Akkor olyan futballisták játszottak a német keretben, mint a Bender-fivérek (akik épp most vonultak vissza a profi futballtól), az említett Meyer, Davie Selke, Jeremy Toljan, Mathias Ginter, Niklas Süle, Serge Gnabry vagy Lukas Klostermann, közülük hárman már a felnőtt csapatban is meghatározó játékosokká váltak.

A mostani német csapat véleményünk szerint ennyire nem erős, mint az öt évvel ezelőtti.

Persze, itt is vannak kiemelkedő játékosok, de sokkal több az a spíler, akik még a csapatukba nem tudták beverekedni magukat, így nagy rutinnal sem rendelkeznek.

A brazil csapat ezzel szemben sokkal jobban áll, Dani Alves sok csatát megélt már, Diogo Carlos Európa-szerte keresett védő – nem ok nélkül -, Douglas Luiz is látott már egy s mást, ahogy Malcom a Zenitből vagy Antony az Ajaxból.

A német felkészülést árnyalta, hogy a Honduras elleni mérkőzést rasszista incidens miatt félbeszakították, a németek levonultak ugyanis a pályáról.

A játékerő alapján mi most a brazilok mellett vagyunk, a fogadóirodák pedig mellettünk. Vagy mi mellettük, szóval, értitek, egyetértünk abban, hogy ez a selecao most erősebb, mint a nationalelf.

A játékerő mellett a rutint figyeltük még, amiben szintén jobbak a brazilok, így számunkra ezúttal nem kérdés, hogy kire fogadunk. Jelen pillanatban 2-es körüli oddsért lehet elcsípni a dél-amerikai győzelmet. Mi nem hagyjuk ki.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső