Brentford – Fulham: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 03.
Brentford
Teljesítmény:
N V V V N
  • Wembley Stadium
  • Augusztus 04. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Fulham
Teljesítmény:
V N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kedd este 11 tájékán minden valószínűség szerint ismert lesz a Premier League 2020/2021-es szezonjának teljes névsora, ugyanis az utolsó helyért folyik a csata a Brentford – Fulham találkozón. Mindkét gárda igazság szerint megérdemelné a feljutást, a szezon során jó teljesítménnyel rukkoltak elő.

A Brentfordnál nem sokon múlt az automatikus feljutás, de két bakit sem tudtak kihasználni a West Brom részéről, így maradt a playoff.

A Fulham pedig végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel végzett a Brentford mögött a negyedik helyen.

Kedden este tehát minden kiderül, mi pedig megpróbáljuk megtippelni, ki megy és ki marad…

Mi történt korábban?

A bajnokság hajrájában és a playoff-elődöntőben történteket elevenítjük fel.

Brentford

Egyik elődöntő sem mondható simának, a Swansea és a Cardiff is képes volt megfogni ellenfelüket valamelyik mérkőzésen, de aztán végül kijött a tudásbeli különbség, szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a playoff mezőny két legjobbja csap össze a döntőben.

De hogy is jutottunk el idáig?

A Brentford egészen a Championship utolsó fordulójáig esélyes volt a második helyre, amely már automatikus feljutást jelentett volna. Watkinsék több nagy ziccert kaptak ellenfelüktől, történetesen a West Bromtól, de valahogy akkor a pirosaknak sem ment a játék.

Az utolsó fordulóban újabb esélyt kaptak: Az egy időben játszott mérkőzéseken a West Brom nem tudott nyerni a Queens Park Rangers ellen… De a Brentford sem a Barnsley ellen. Ennek a bravúros győzelemnek köszönhetően végül a vendégek bent maradtak a másodosztályban, de a Brentfordot is elütötték céljuktól.

Vagyis nem teljesen, jöhetett a playoff-elődöntő, ahol a Nottinghamet a nyeregből kiütő Swansea várt Benrahmáékra.

Szerintem kevés ember volt, aki azt gondolta, lehet esélye a Swansea csapatának. Magasról lehet nagyot esni – tartja a mondás -, a sokkal esélyesebbnek kikiáltott Brentford kikapott az első meccsen 1-0-ra. A visszavágóra viszont azt tippeltem, hogy bedarálják az előnnyel érkező walesieket. Ez meg is történt, hiszen a visszavágón már jött a papírforma, 3-1-re nyert a Frank-csapat. Nem meglepő módon Watkins és Mbeumo is betalált, mellettük pedig Marcondes is gólt szerzett, Brewster találata csak a szépítéshez volt elegendő.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.20.EFL Championship
fulham
0:2
brentford
EFL Championship
2019.12.14.EFL Championship
brentford
1:0
fulham
EFL Championship
2018.04.14.EFL Championship
fulham
1:1
brentford
EFL Championship
2017.12.02.EFL Championship
brentford
3:1
fulham
EFL Championship
2017.04.29.EFL Championship
fulham
1:1
brentford
EFL Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fulham

Három fordulóval a vége előtt egy sorsdöntő összecsapás várt a Fulhamre. A WBA ellen léptek pályára, egy ottani győzelem sokat dobott volna, és most valószínűleg arról beszélgetnénk, hogy Gera Zoltán egykori csapata feljutott a Premier League-be. De nem ez történt, 0-0-val ért véget a találkozó, amely eredmény a West Bromnak kedvezett.

A londoniak a szezon során kiegyensúlyozottan játszottak, helyük abszolút megérdemelt, és valahol fájó, hogy ezen két csapat közül csak az egyik örülhet majd.

Az utolsó forduló már mindegy volt számukra, hiszen csak akkor kerülhettek volna fel közvetlenül, ha a Brentford és a West Brom is kikap, ők pedig nyernek… Erre pedig nem sok esély mutatkozott.

A kieső Wigan ellen csak egy döntetlenre futotta, jöhetett a rájátszás elődöntője, ahol a Brentfordhoz hasonlóan egy walesi csapat jutott nekik: A Cardiff.

Az első mérkőzésen megmutatták, mit is tudnak ők, hogy miért lettek negyedikek, simán nyertek a Cardiff stadionjában.

A visszavágó formaságnak tűnt, mégis izgulniuk kellett a szurkolóknak. A vendégek ugyanis nem adták fel, és a Fulham támadások közepette kétszer is bevették a hazaiak kapuját. Kebano – aki az első meccsen is gólt szerzett – találata sokat segített, de az utolsó másodpercig nyílt maradt a találkozó.

Összefoglalás

Egyértelmű, hogy mindkét csapat megérdemelné a feljutást, igazságtalan, hogy ez csak egyiküknek sikerülhet. De a foci már csak ilyen, valaki mindig szomorú lesz…

De vajon ki az esélyesebb?

A Brentford nagy előnye a csatártriója. Watkins, Mbeumo és Benrahma az egész szezon során elképesztően játszottak, Watkins egy góllal maradt le a gólkirályi címről. Két társa is 15 gól fölött termeltek, ami azt jelenti, hogy a csapat 80 rúgott góljából 57-et ők hárman hoztak össze.

Ez azért nem semmi teljesítmény és félhetnek tőle a Fulham drukkerek.

No, de odaát is van valaki, aki szárnyalt az idényben, ő volt az, aki megelőzte Watkinst a gólkirályi címért folytatott harcban. Ő nem más, mint Aleksandar Mitrovic, aki 26 gólt szerzett. Más kérdés, hogy a Cardiff elleni elődöntő egyik mérkőzésén sem léphetett pályára sérülése miatt, azonban úgy tűnik, hogy keddre már játékra jelentkezhet. De milyen formában lesz?

Scott Parker azt nyilatkozta, már a visszavágó előtt elgondolkoztak, hogy csereként bevessék a csatárt, de nem akartak kockáztatni. Egy biztos: az ő hiánya nagyon fájna a Fulhamnek.

Az idei két mérkőzésükre is nézzünk rá: Hazai pályán és idegenben is Frankék örülhettek, 2-0-ra illetve 1-0-ra nyert a Brentford.

A nagy tavaszi menetelésükbe belerondított az a kis hullámvölgy a szezon legvégén, ezért nem vagyok teljesen biztos a dolgomban. Úgy gondolom, hogy a Brentford támadói magasabb minőséget képviselnek, ez jelentheti a különbséget. De elég, ha egy rossz napot fognak ki, és a Fulham kissé esélytelenebbként is feljuthat.

A másik dolog a rutin, csapatszinten a londoniak sokkal tapasztaltabbak, lehet, hogy megremegnek a brentfordi lábak.

Bízom Watkinsékban, az odds is nagyon jó, így ezúttal arra tippelek, hogy a Brentford lesz az utolsó feljutó.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső