Brentford – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 23.
Brentford
Teljesítmény:
V N D N N
  • Brentford Stadium
  • Október 24. 15:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Leicester
Teljesítmény:
N N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A bajnokság egyharmadánál egyértelműen látszik, hogy a Brentforddal számolni kell. No nem bajnoki címre törő álmaik vannak a kiscsapatnál dolgozóknak, de hogy ebben a szezonban kiesési gondjaik nem lesznek, az egyelőre biztosnak látszik. Számtalan alkalommal mutatták meg, mennyire kitartók, megmutatták, hogy ahhoz képest, hogy először szerepelnek az élvonalban, feltett szándékuk itt maradni. És ez nem csak jó játékkal párosul, hanem bravúrpontokkal. Első körben az Arsenal, a Wolves és a West Ham legyőzése, iksz a Liverpool ellen… Ez eddig elég pozitív.

Megelőzik mostani ellenfelüket, a Leicestert is, a rókák elég gyengén indítottak, több olyan pontvesztés is „sikerült”, ami nem igazán volt benne a pakliban. Három forduló óta viszont veretlenek, a legutóbb hazai pályán egy rendkívül szórakoztató meccsen győzték le a Manchester United csapatát.

A Brentford szereplése a fogadóirodákat is gondolkodóba ejtette, a szezon előtt elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy Brentford – Leicester mérkőzésen a hazaiakat favorizálják. Márpedig most ez a helyzet.

Bár szombat van, és jó kis meccsekről adtunk tippet tegnap, azt javaslom, fojtsuk le pár „levezető” mérkőzéssel. A mai napon összesen három tippet olvashattok.

Kezdjünk is neki a Brentford – Leicester meccsel!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brentford – Chelsea: 0-1

G.: Chilwell

A Bajnokok Ligája címvédője látogatott el az újonchoz, és alaposan megszenvedett, ahogy arra számítani is lehetett. Nem győzzük hangsúlyozni, micsoda stabil kis csapat a Brentford, ezt hétről hétre bizonyítják. Közel jártak a pontszerzéshez, de Edouard Mendy megmentette a kékeket.

A kezdők:

Brentford:

Raya – Jörgensen, Jansson, Pinnock – Canos, Onyeka, Nörgaard, Jensen, Henry – Mbeumo, Toney

Chelsea:

Mendy – Chalobah, Christensen, Sarr – Azpilicueta, Kanté, Loftus-Cheek, Kovacic, Chilwell – Werner, Lukaku

Ha ránéznénk a statisztikára, akkor azt hihetnénk, hogy felcserélték a logokat, elképzelhetetlen, hogy a Brentford hétszer annyi kaput eltaláló lövéssel rendelkezett. Pedig ez a helyzet… Ahogy mondtam, Edouard Mendy nagyot ment ezen az estén.

Nem csak Mendy, hanem a kapufa is alaposan kiszúrt a hazaiakkal, összesen háromszor találták el a Brentford játékosai. Első alkalommal Bryan Mbeumo, aki egy felívelés utáni lefejelt labdát lőtt a jobboldali kapufára. Fel tudott szabadítani a Chelsea, sőt kontrát is vezethettek, aminek végén Romelu Lukaku értékesítette Timo Werner passzát, ám lesen volt a belga. Maradt a 0-0.

A 45. percig volt ez az állás, ekkor egy rossz felszabadítást büntettek meg a kékek, Ben Chilwell gyönyörű gólt lőtt 15 méterről Raya kapujának jobb oldalába.

A második félidőben Chelsea lehetőséggel nem igazán találkozhattunk. A Brentford támadott, rengeteg alkalommal jártak közel az egyenlítéshez. Elképesztő nyomás volt a vendégeken, szó szerin Edouard Mendy tartotta a lelket a csapatban.

Egyszer azért eljutottak a hazaiak kapujáig, ott egy ajtó-ablak ziccert hagyott ki Lukaku, nem az ő meccse volt ez.

A másik oldalon Ivan Toney és Bryan Mbeumo próbálta meg bevenni a kaput, előbbi lövését Mendy tolta szögletre, utóbbi pedig másodszor is a kapufát találta el. Később Trevoh Chalobah mentett a gólvonalról, nagyon érett az egyenlítés.

A meccs talán legnagyobb lehetősége a találkozó hosszabbításában jött el. Pontus Jansson, a hazaiak belső védője húzódott fel rendszeresen a támadásokhoz. Egy baloldali beadást vett mellre, majd ollózva húzta kapura. Gyönyörű, tökéletes mozdulat volt… Akárcsak a védés. Edouard Mendy ezt is kifogta, a felsőkapufára ütötte a játékszert, ezt is megúszta a Chelsea.

Mindent megtett a Brentford, de nem sikerült legalább egy pontot otthon tartani. Így is büszkék lehetnek rájuk a szurkolóik, mert egy teljes félidőn át szorították be kapujához azt a Chelseat, akik nem is olyan régen még a Bajnokok Ligája trófeáját emelték a magasba.

Előző meccs eredménye
2021.01.24.FA Kupa
brentford
3:2
leicester
FA Kupa
2020.01.25.FA Kupa
brentford
0:0
leicester
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Manchester United: 4-2

G.: Tielemans, Söyüncü, Vardy, Daka ill. Greenwood, Rashford

Nagyot játszott a Leicester az előző fordulóban, egy végig kiélezett mérkőzésen tudták megverni a bajnoki címre hajtó Manchester Unitedet. A találkozón annyi fordulat volt, hogy az ember nem tudta, hová kapja a fejét. Végül 2-2 után a vörös ördögök megtörtek, és a rókák otthon tartották a három pontot.

A kezdők:

Leicester:

Schmeichel – Amartey, Evans, Söyüncü – Pereira, Tielemans, Soumaré, Castagne – Maddison – Iheanacho, Vardy

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Pogba, Matic – Greenwood, B. Fernándes, Sancho – C. Ronaldo

A mérkőzésen összesen hat gól esett, ami után a manchesteri szurkolók kivételével mindenki elégedetten állhatott fel. Ez egy kifejezetten élvezhető mérkőzés volt még a semleges szurkolóknak is.

Estek gyönyörű gólok, rengeteg kapura lövési kísérlet volt, egyszóval nem unatkoztak azok, akik látták. Ha már szóba kerültek a gyönyörű gólok… A meccs 19. percében Mason Greenwood egy ilyennel nyitott, a tizenhatos jobb sarkánál szánta rá magát lövésre az ifjú titán, a labdát mintha zsinóron húzták volna, egyszerűen tökéletes volt. Kasper Schmeichel nem is tudott odaérni, a félmagas labda a kapu jobb oldalában kötött ki.

Csak tíz perc telt el, de újabb nagyszerű találatot láthatott a közönség, ennek pedig már jobban örültek, mert saját játékosuk, Youri Tielemans szerezte. Kelechi Iheanacho az ellenfél alapvonalához közel nézett farkasszemet védőjével, és észrevette, hogy a tizenhatos vonalán teljesen szabadon áll a belga. Oda passzolta neki a játékszert, Tielemans pedig kapásból lőtte ki a jobb felsőt. Kicsit más volt ez a gól, mint Greenwoodé, de egyben hasonlítottak: Mindkettő gyönyörű volt.

A szünet után jó ideig nem történt érdemleges esemény, az igazi hajtás az utolsó huszonöt percre maradt. A 78.-ban egy kaotikus helyzet végén David de Gea lábáról Caglar Söyüncü elé pattant a labda, a török az üres kapuba lőtt, ezzel már a hazaiak vezettek. De nem sokáig: Négy perccel később Victor Lindelöf fantasztikus labdával indította Marcus Rashfordot, a fiatal támadó okosan lőtt a kapuba.

Csakhogy a Leicester a győzelemre hajtott, és végül meg is szerezte. A középkezdés után egyből visszavették a vezetést Jamie Vardy góljával, végül az Európa-ligában brillírozó Patson Daka is betalált, ezzel 4-2-re nyert a Leicester.

Összefoglalás

A hazaiak számára remek hír, hogy Kristoffer Ajer felépült, könnyen lehet, hogy egyből a kezdőben találja magát Jansson és Pinnock párjaként. Ha még nem áll készen a Celtictől vásárolt védő, akkor Zanka vagy Mathias Jörgensen játszhat a védelemben.

A középpályán kissé szűken vannak, hiányzik Shandon Baptiste, illetve Vitaly Janelt is még csak felépülőben van. Nincs bevethető állapotban még Josh Dasilva és Mads Bech Sörensen, illetve Yoane Wissa.

Hosszú a sérültek névsora az ellenfélnél is. Wesley Fofana és James Justin már régóta partvonalon kívülre szorultak, Wilfred Ndidi és Marc Albrighton viszonylag új sérültek, most csatlakozott hozzájuk Youri Tielemans, Timothy Castagne és Ayozé Perez. Nagy valószínűséggel a két belga azért tudja majd vállalni a játékot.

Nagy kérdés, hogy a hétközben négy gólt szerző Patson Daka megkapja-e a lehetőséget Brendan Rodgerstől, vagy marad a Vardy – Iheanacho páros. Az biztosnak tűnik, hogy a két csatár mögött majd James Maddison próbál osztogatni.

Eddig ez a két csapat összesen kétszer csapott össze, mindkétszer az FA Kupában találkoztak, és a Leicester egyik mérkőzést sem tudta megnyerni. Egyszer 3-2-re kapott ki, előtte pedig 0-0-s döntetlenre végeztek.

Hazai pályán nagyon megy a Brentford, eddig – még ha ki is kaptak – mindenki dolgát megnehezítették. Most is valami hasonlóra számítunk. A Leicester két mérkőzésen nyolc gólt szerzett, ez megint csak lehet egy jó jel a rókák számára, de hogy itt nem rúgnak négyet, az szinte tuti.

Számítunk mindkét féltől a gólra, ezért a BTTS a fő tippünk, emellett pedig a döntetlen eredményt pártoljuk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső