Brentford – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 28.
Brentford
Teljesítmény:
V V N D V
  • Brentford Stadium
  • December 29. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Boxing Day legjobb mérkőzését a City játszotta a Leicester ellen az Etihad Stadionban. Annak a meccsnek 6-3 lett a végeredménye, nem unatkoztak azok, akik emellett döntöttek karácsony második napján. A City egy kissé elhúzott az őket üldöző Liverpool – Chelsea kettőstől, céljuk pedig a Brentford ellen nem lehet más, minthogy ezt a távolságot tartsák, jobb esetben növeljék. Igaz, az nem rajtuk múlik majd, hanem a vörösökön és a kékeken.

Viszonylag hálás feladat előtt áll Pep Guardiola együttese, hiszen egy újonchoz látogatnak, akik ráadásul nincsenek is olyan jó formában. A Brentford abszolút újoncként érkezett a Premier League-be, megnyert magának pár szívet, amikor az első fordulókban sikert sikerre halmoztak. Aztán visszaestek.

Utolsó tíz meccsükből csak kettőt sikerült behúzni, a gyengélkedő Watford – Everton párost tudták kétvállra fektetni. Sok esélyt nem adunk nekik a Cityvel szemben, és nyilván a fogadóirodák sem. Természetesen nem is a vendégek győzelmére tesszük a pénzünket, hiszen abban érték nincs, de van ötletünk arra vonatkozóan, hogy mit lehetne megtenni ahhoz, hogy egy kis pénz álljon a házhoz.

Zárjuk a mai napot a Brentford – Manchester City mérkőzéssel.

Ui.: A holnapi napon nem jelentkezünk, viszont 30-án még szemezgetünk egy kicsit az újévi meccsek közül.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brighton – Brentford: 2-0

G.: Trossard, Maupay

Egyik csapat sem bővelkedett mostanság a sikerekben, a Brighton tizenkét mérkőzés óta nem tudott nyerni, míg – ahogy fentebb már mondtam – a Brentford is csak kétszer tudott diadalmaskodni a bajnokságban. Így a fő kérdés az volt, kinek szakad meg a rossz sorozata. A választ ti is látjátok: A sirályok két első félidei góllal tudták felülmúlni a méheket, ezzel pedig visszakerültek a felsőházba.

A kezdők:

Brighton:

Sánchez – Lamptey, Webster, Burn, Cucurella – Lallana – Mwepu, Mac Allister – Moder – Maupay, Trossard

Brentford:

Fernández – Pinnock, Jansson, Bech Sörensen – Canos, Baptiste, Nörgaard, Jensen, Thompson – Mbeumo, Toney

Mind Graham Potter, mind Thomas Frank sok sérülttel kellett, hogy megküzdjön, köztük olyan játékosokkal, akik alapjáraton a kezdőben lettek volna. Frank annak örülhetett, hogy Ivan Toney visszatért betegsége után, Graham Potter pedig Danny Welbeck felépülése miatt lehetett boldog.

A találkozót a Brentford kezdte jobban, a sárga mezben játszó vendégek kétszer is eljutottak Robert Sánchez kapujáig. Először Bryan Mbeumo került helyzetbe, miután társa a saját térfélről indította a támadót. A labdaátvétel gyönyörű volt, és Mbeumo a kilépő kapus felett is át tudta emelni a labdát, de a visszaérő Burn kivágta azt az oldalvonalon. Illetve utólag a partjelző is lest jelzett, szóval ebből semmiképp nem lett volna gól.

Nem sokkal később egy szöglet után újra ott pattogott a labda a Brighton tizenhatosán belül, Shandon Baptiste pedig lőni is tudott. Az erőteljes bombába egy hazai védő beledobta magát, így végül újabb szöglet következhetett.

Kezdett magára találni a Brighton is, Burn fejese után hördültek fel a nézők, amikor a labda a felsőlécről jött ki, később pedig Enock Mwepu irgalmatlanul erős labdája zúgott el a kapu mellett, az oldalhálót is érintve.

A 34. percben jött az első gól, amelynek az Amex közönsége örülhetett, hiszen Leandro Trossard szerezte. A belga támadó középpályás két védő között lépett ki, érkezett a hosszú indítás Mweputól, Trossard felnézett, látta, hogy Fernández elindul kifelé a kapujából, így átemelte felette a labdát. Nehéz megoldás volt, Trossard mégis megcsinálta. Nem hiába mondják, hogy kinőtte a Brightont…

Nyolc perc múlva a hazaiak ismét gólt ünnepelhettek, ezúttal Neal Maupay talált a hálóba. A Brentfordtól igazolt támadó 16 méterről lőtt a bal felső sarokba, ha volt is ott pókháló, Maupay elintézte, hogy a jövőben ne legyen… Egyébként szimpatikus volt, hogy a góljának nem örült, két kezét feltéve jelezte, nem felejtette el, hogy honnan jött.

A második félidő egy jobb Brentfordot hozott, több alkalommal is csak Robert Sánchez kapus mentette meg a góltól a hazaiakat. Shandon Baptiste próbálkozása például megpattant, a jobb sarok felé vetődő kapus azonban még vissza tudott nyúlni, és szögletre mentett. Elképesztő védés volt. Aztán védeni tudta Ethan Pinnock fejesét is, a védő bólintása a jobb alsóban kötött volna ki, de Sánchez saját testi épségét sem kímélve mentett. A spanyol aztán a kapufának esett neki, fájlalta is a vállát, de tudta vállalni a folytatást.

A mérkőzés vége felé Marc Cucurella is megcsillogtatta tudását, egy Sánchez felett átfejelt labdát a gólvonalról vágott ki, megőrizve honfitársa hibátlanságát.

A Brightonnak is akadt egy-két ígéretes helyzete, lövése, gólt azonban ők sem lőttek. Maradt a 2-0, egy igencsak élvezetes mérkőzésen.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Manchester City – Leicester: 6-3

G.: Sterling (2), De Bruyne, Mahrez, Gündogan, Laporte ill. Maddison, Lookman, Iheanacho

Számíthattunk a hazai sikerre, és számíthattunk a gólokra is, a két csapat nem szokott dögunalmas 0-0-kat játszani. Nem is kellett csalódnunk, sem a gólok számában, sem a minőségben, sem pedig izgalmak terén. Hiszen miután négy góllal elhúztak a hazaiak senki nem gondolta, hogy innen a rókák fel tudnak állni. Márpedig fel tudtak, és ennek mi, semleges szurkolók nagyon tudtunk örülni. És nem mellesleg már 20 perc után jött a tippünk, miszerint két és fél gólnál több esik a mérkőzésen.

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – J. Cancelo, R. Dias, Laporte, Zinchenko – De Bruyne, Fernandinho, Gündogan – Mahrez, B. Silva, Sterling

Leicester:

Schmeichel – Albrighton, Amartey, Vestergaard, Thomas – Perez, Tielemans, Dewsbury-Hall, Lookman – Maddison – Iheanacho

A City alaposan bekezdett a mérkőzésen, hiszen kevesebb, mint fél óra alatt négyet rúgtak Kasper Schmeichelnek. Az ötödik percben Fernandinho magas labdájára Kevin De Bruyne csapott le a rókák tizenhatosán belül. Három védő is ott állt a belga közelében, mégsem vették komolyan. Pedig De Bruynének egy zsebkendőnyi terület is elegendő, hogy problémát okozzon. És így is tett. A labdaátvételt követően a háttal álló City-játékos megfordult, majd pontosan lőtte ki a jobb alsót.

Öt perccel később Aymeric Laporte-ot terítették le a tizenhatoson belül egy szögletnél, a játékvezető kis videózást követően büntetőt ítélt a City javára. Amit Rijad Mahrez könyörtelenül be is vágott a bal felsőbe, 2-0.

A 21. percben jött a harmadik találat, ebben pedig nyakig benne volt Kasper Schmeichel is, aki gyakorlatilag gólpasszt adott. Egy jobboldali lapos beadásra vetődött ki a dán portás, és pontosan Ilkay Gündogan elé tenyerelt. A német válogatott középpályása azonnal kapcsolt, és bepasszolta a harmadik manchesteri gólt.

És a mészárlásnak még nem volt vége: Az első félidőben újabb tizenegyeshez jutottak a hazaiak. Ez is jogos volt, Youri Tielemans lábán esett át Raheem Sterling. Itt videózni sem kellett, egyértelmű volt a szitu. A sértett állt a labda mögé, és ugyanolyan kíméletlen volt, mint húsz perccel korábban Mahrez, 4-0.

Aztán a második félidőben talán túlságosan is elbízták magukat Diasék, mindenesetre tíz perc alatt a Leicester három gólt ledolgozott a négyből. Először James Maddison szépített, majd négy perccel később jött Ademola Lookman gólja, végül Kelechi Iheanacho kotort be egy kapufáról kijövő labdát. Egyébként említsük meg, hogy a nigériai mindhárom gólban benne volt, egyet ugyebár ő szerzett, kettőnél pedig az előkészítő szerepét töltötte be.

Ki tudja, mi lett volna, ha nincs Aymeric Laporte fejesgólja a 69. percben… De volt, a spanyol védő a lehető legjobbkor talált be Schmeichel kapujába, hiszen így sikerült a vendégek lelkesedését és lendületét megtörni.

Az ötödik City gól után a Leicester nem tudott megújulni, négy perccel a vége előtt Raheem Sterling még egyszer betalált, így alakult ki a 6-3-as végeredmény.

Összefoglalás

Thomas Frank problémái nem csökkennek, inkább nőnek. A mester folyamatosan küzd a hiányzókkal, amikor valaki felépül fix, hogy azonnal lesérül valaki más. Most épp Bryan Mbeumo és Rico Henry esett ki, ezzel pedig egy nagy közösséghez csatlakoztak, ugyanis nem lesz majd ott a pályán Kristoffer Ajer, David Raya, Charlie Goode, Mathias Jörgensen, Julian Jeanvie és Joshua Dasilva sem. Ők sérülés miatt estek ki, Vitaly Janelt és Mads Roerslev Rasmussen elkapták a koronavírust, míg Christian Nörgaard eltiltását fogja tölteni.

A vendégeknél Ferrán Torres ugyan hamarosan már visszatérhet, de a spanyol támadó Barcelonában van, már az orvosi vizsgálaton is túl van, hamarosan alá is írhat a katalánokhoz, így őt City-mezben már nem fogjuk látni. Legalábbis mostanában biztosan nem.

Benjamin Mendy szintén hiányzik, de ő egészen más ügy miatt, szintén biztosak vagyunk benne, hogy nem láthatjuk őt már a Manchester Cityben, de megkockáztatom, hogy máshol sem.

A csapatból John Stones és Liam Delap sérülés, Rodri és Kyle Walker betegség miatt fog hiányozni.

A két együttes sosem lépett még pályára egymás ellen, történelmi mérkőzésnek lehetnek tehát szemtanúi majd holnap este Brentfordban a stadionba kilátogató nézők.

Monadnunk sem kell, idegenben a City hasít, kilenc meccséből hetet meg is nyertek, egyszer ikszeltek és egyszer kaptak ki. A Brentford hazai pályán remekül kezdett, igazi oroszlánbarlang volt az otthonuk, ez viszont mára megváltozott.

Alapjáraton fölényes manchesteri sikert várunk, hendikeppel is mehet a vendég győzelem, ha valaki erre vágyik, mi inkább a gólokra tippelnénk most. A két és fél gól feletti végeredmény a legszimpatikusabb, hiszen rengeteg a hiányzó a hazaiaknál, a City pedig megmutatta a Leicester ellen, hogy csúcsformában van.

Szerintünk – ahogy a rókák ellen – Laporte-ék kiengedhetnek, ami lehetőséget teremt majd a hazaiak előtt, hogy legalább egyszer ők is betaláljanak. Illetve ott vannak a pontrúgások, ahol kifejezetten jó teljesítményt mutatnak Toney-ék. Szóval fő tippünk ezúttal az lesz, hogy mindkét fél szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső