Brentford – Manchester United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 13.
Brentford
Teljesítmény:
N D V N D
  • Brentford Stadium
  • December 14. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Manchester United
Teljesítmény:
N D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ezen a héten sem fogunk unatkozni, hiszen a Premier League-ben és a Bundesligában rendeznek hétközi fordulót, mi pedig a lehető legtöbb mérkőzést közelebbről is megvizsgáljuk. A mai nap termése három angol, valamint négy német meccs lesz, de fél szemmel már a Bajnokok Ligája sorsolását is figyeljük, és ahogy lehet megosztjuk veletek, mi történt Nyonban.

De egyelőre most foglalkozzunk a PL küzdelmeivel, kezdjük a napot egy Brentford – Manchester United mérkőzéssel. A hétvégére abszolút pozitívan tekinthetünk, és ehhez a remek összképhez hozzájárultak a méhek is, igaz, nagyon necces volt, az utolsó utáni pillanatig izgultunk, hogy az a bizonyos over 2,5 összejön-e. Hamarosan a mérkőzés összefoglalóját olvashatjátok.

Az újoncok csatáját tehát a Brentford nyerte, és újoncot vert a Manchester United is, akik Ralf Rangnickkal még mindig veretlenek. A vártnál sokkal nehezebben született meg a győztes gól a Norwich ellen, Cristiano Ronaldo tizenegyesből talált be.

Tétmérkőzésen ez a két csapat még nem csapott össze, így kíváncsian várjuk majd az első csatát kettejük között. Vajon a Brentford újra megindul felfelé? Tovább tart majd az ideiglenes mester győzelmi szériája?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ, no meg szeretnénk egy jó kis tippet is adni. Közeleg az év vége, hozzuk ki belőle a legtöbbet!

Ui.: Lehetséges, hogy ezen tipp feleslegesen születik meg, mivel a Manchester United együttesénél több pozitív teszt is volt a vasárnapi edzést megelőzően. Nem hozták nyilvánosságra azt, hogy hány játékost és/vagy stábtagot érint a dolog, mindössze annyit szellőztettek meg, hogy a mérkőzés megrendezése veszélyben van…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brentford – Watford: 2-1

G.: Jansson, Mbeumo ill. Dennis

Izgalmas végjátékot hozott a két újonc összecsapása, amelyet péntek este rendeztek meg, ez volt a 16. forduló nyitómeccse. Ahogy írtam, a tippünk az volt, hogy két és fél gólnál több születik az összecsapáson, ez a tipp pedig a 96. percben vált győztessé, szóval köszönjük meg a szájjal történő manikűrt a két csapat játékosainak, tövig rágtuk a körmünket…

A kezdők:

Brentford:

Fernández – Goode, Jansson, Janelt – Roerslev Rasmussen, Baptiste, Nörgaard, Jensen, Henry – Mbeumo, Wissa

Watford:

Bachmann – Kiko, Troost-Ekong, Cathcart, Ngakia – Kucka, Sissoko – Cucho, Cleverley, King – Dennis

A két csapatból összesen 14 játékos hiányzott különféle sérülések és betegségek miatt, és ez két újoncnál komoly probléma, hiszen – ellentétben egy nagyobb csapattal – itt nem sorjáznak a kiválóbbnál kiválóbb játékosok. Ám Frank és Ranieri egy erősnek mondható csapatot küldött pályára, amely játszott egy kifejezetten élvezetes meccset, hatalmas drámával a végén.

A meccs eleje inkább a hazai csapatról szólt, Bachmann kapusnak kétszer is bravúrt kellett bemutatnia. Először Shandon Baptiste lövését szedte ki a léc alól – a középpályást úgy tűnik elkapta a gépszíj, nem gyakori, hogy gólt szerezzen (pályafutása során 2, azaz két gólt rúgott, egyet még az Oxford színeiben, a harmadosztályban, egyet pedig most, ebben az idényben), de a Leeds elleni találatát követően ismét veszélyeztetett, kapáslövése kifejezetten jóra sikeredett.

Aztán az egyik gólfelelős, Bryan Mbeumo is próbálkozott, ő egy hosszú indítás után nézte ki magának a jobb felsőt, és remek technikával oda is csavart. Csakhogy Bachmann ezt is elérte, és szögletre tisztázott.

Ébredezett a Watford is, Josh King tekerése a baloldali kapufáról jött ki, a meccs 24. percében aztán már a vas sem állíthatta meg a darazsakat. Tom Cleverley szögletét a középen emelkedő Emmanuel Dennis bólintotta Fernández mellett a kapuba, 0-1.

A fordulás után a Brentford nagyobb erőket mozgósított, nagyobb hangsúlyt fektetett a támadásokra, ami érthető is volt, ahogy az is, hogy a vendégek Claudio Ranieri utasítására a biztos védekezés mellett a kontratámadásokra rendezkedtek be. Ez hozott összesen egy Josh King-helyzetet, amit az egykori Everton és Bournemouth csatár kihagyott, a másik oldal pedig közben folyamatos nyomás alatt tartotta Cathcartékat.

Benne volt a pakliban, hogy kihúzzák a lefújásig, de egy megcsúsztatott beadás, és egy buta szabálytalanság lett végül a vesztük.

A 86. percben az alapjáraton középpályásként, de most védőként szereplő Janelt adott be jobbról, középen beletette a fejét a labdába Michael Forss, ami egy Pontus Jansson számára lett tökéletes, a védő öt méterről egyenlített.

És a hosszabbítás ötödik percében a győzelmet is megszerezték a hazaiak, William Troost-Ekong felelőtlen becsúszása miatt tizenegyeshez jutott a Brentford, amit Bryan Mbeumo lazán be is lőtt, 2-1.

Nagy csata volt, nagy szükségük volt a három pontra a méheknek, a Watford pedig tovább szenved, ha a Burnley nyerné elmaradt meccsét (amire azért sok esély nincs), akkor kiesőhelyre kerülne az újonc.

Előző meccs eredménye
2021.07.28.Barátságos Mérkőzés
man united
2:2
brentford
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Norwich – Manchester United: 0-1

G.: C. Ronaldo

Fel tudta venni a kesztyűt a Norwich a nagyobb hírnévnek, erősebb keretnek örvendő Manchester United ellen, szinte minden mutatója megegyezett a két csapatnak. Csak egyben volt jobb a MU: A lőtt gólok számában. És a futballnak mindmáig ez a lényege. Így a Norwich rosszabb gólkülönbsége miatt visszacsúszott az utolsó helyre, a Dean Smith által hozott lendület fogyni látszik.

A kezdők:

Norwich:

Krul – Aarons, Hanley, Kabak, Giannoulis – Rupp, Gilmour, McLean – Placheta, Pukki, Sargent

Manchester United:

De Gea – Dalot, Lindelöf, Maguire, Telles – McTominay, Fred – Sancho, B. Fernándes – C. Ronaldo, Rashford

Ralf Rangnick vezetésével még veretlen a Manchester United, és ez a Norwich elleni meccs után is helytálló kifejezés maradt. No de a vörös ördögök szurkolói egyáltalán nem ilyen mérkőzésre számítottak a sereghajtó ellen.

Kemény ellenfélnek bizonyult az újonc, legalább egy pontot megérdemeltek volna.

Az első félidőben nem született gól, de az iramot lehetett dicsérni. Illetve voltak komolyabb lehetőségek is, jellemzően Tim Krul kapuja előtt. A Norwich bátor focit játszott, aminek hátulütője az volt, hogy a MU néha keresztülszaladt a pályán. Alex Telles nevéhez fűződik az első komoly lövés, a balbekk szabadrúgásból találta el a felsőkapufát.

Aztán próbálkozott Diego Dalot is, a jobbhátvéd lövése nem sikerült olyan jól, könnyű csemege volt a kapus számára. Cristiano Ronaldo lövése már nem annyira, de a rutinos Krul ezúttal is védeni tudott.

A hazaiak egyébként el-eljutottak David de Gea kapujáig, de ott jellemzően rossz megoldást választottak, vagy egy védő közbe tudott lépni. A legszebb jelenet Lukas Rupp nevéhez fűződött, amikor betört a tizenhatoson belülre, de végül egy láb még a lövés előtt odakapott, és így oda lett a lehetőség.

A második félidő nem hozott olyan minőségi gólhelyzeteket, mint az első, de azért az iram itt is rendben volt, nagyon akart mind a hazai, mind a vendégcsapat.

Egy remek Teemu Pukki lövést azért elmentettünk, ez volt az az alkalom, amikor David de Geának nagyot kellett nyújtóznia. Végül azért a jobb felsőbe tartó bombát kiszedte.

Eljött a 75. perc és vele együtt a Manchester első (és egyben győztes) gólja. Scott McTominay ívelt be lágyan egy labdát Cristiano Ronaldo és Bruno Fernándes felé. Utóbbi volt az, aki végül fejelt, mert előbbi gyanús körülmények között tűnt el az ötösnél, mint kiderült, Maximilian Aarons rántotta le a portugált. A megítélt büntetőt aztán a sértett vágta be.

A Norwich aztán elkeseredett küzdelmet folytatott az egyenlítés érdekében, Ozan Kabak, a tavaly még a Liverpoolban játszó török hátvéd fejese nyomán majdnem sikerrel is jártak, de de Gea ezt is kiszedte.

A kanárik nagyot küzdöttek, de azért nem jár pont. Pont azért jár, ha ugyanannyi, vagy több gólt szerzel, mint az ellenfeled. Az meg most nem sikerült Dean Smith-éknek…

Összefoglalás

Kissé nehéz dolgunk van, hiszen nem tudjuk még most sem, hogy mely játékosok estek ki a vírus miatt. Abból kell építkeznünk, ami rendelkezésre áll, de azért javaslom, hogy a mérkőzés előtt – ha megrendezik – még nézzétek meg, nyilvánosságra kerül-e a megfertőződött játékosok névsora.

Egyelőre azokkal foglalkozunk, akikről tudjuk, hogy nem bevethetők: Ralf Rangnick nem számíthat jó pár játékosára, így Paul Pogbára és Anthony Martialra. Rajtuk kívül problémát jelent az, hogy Victor Lindelöf mellkasi fájdalmakra panaszkodva elhagyta a pályát a Norwich ellen. Ilyenkor az emberben felsejlik Sergio Agüero esete, aki azóta már jelezte is, felhagy a profi futballal… Remélhetőleg Lindelöfnél nem találnak semmi problémát.

Kétséges a játéka a Matic – Mata – Wan-Bissaka hármasnak, illetve még nem százszázalékos Raphael Varane és Edinson Cavani sem.

A hazaiaknál újabb pozitív tesztet találtak, Ivan Toney után most Ethan Pinnock kapta el a vírust. A csatár sem épült fel még, így minden bizonnyal ismét Sergi Canos lesz majd Bryan Mbeumo párja, a spanyol letöltötte eltiltását a Watford ellen.

Julian Jeanvier, Josh Dasilva, Tariqe Fosu-Henry, David Raya, Zanka és Kristoffer Ajer sérültek jelenleg a Brentford keretében.

Nagyon nehéz nyilatkozni arról, hogy végül milyen meccsre számíthatunk. Alapjáraton azt gondolnám, hogy a MU elhozza a három pontot az újonctól, akiket ver a sors a rengeteg sérülttel. Ha megrendezik a meccset, de egy tartalékos United tud csak pályára lépni, akkor a hazaiaknak is lehet esélye a pontszerzésre.

Gólok terén nem várok csodát, a Brentford otthon nyolc meccsen tíz gólt kapott, elég stabil védekezést mutatnak be Janelték. Így egyetlen tippem az, hogy két és fél alatt végeznek a csapatok ezúttal, de folyamatosan figyelni kell a történéseket, mert lesznek még az elkövetkezendő órákban fontos információk. Reméljük a legjobbakat, hogy nem kapták el sokan a MU-ból a vírust, és hogy ők is hamar átvészelik!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső