Brest – Marseille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 27.
Brest
Teljesítmény:
V N N V D
  • Stade Francis le Ble
  • Augusztus 30. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Marseille
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap este, a második forduló zárómérkőzésén bemutatkozik a tavalyi csonka, rövidített idény ezüstérmese az Olympique Marseille is. Ők nem léptek még pályára az idei bajnokságban, aktuális ellenfelük viszont már nyár ellenére komoly zakót kapott az első fordulóban. Az köztudott, hogy a Marseille jobb csapat, de vajon mi változott tavaly óta? Erősödtek? Gyengültek? És a Brest? Sok-sok kérdés…

A Brest – Marseille mérkőzésnek nem biztos, hogy az a legnagyobb kérdése, hogy ki nyeri a találkozót, hanem hogy mennyivel nyernek a vendégek? Vagy ez túl egyszerű? Nézzük meg, mire számíthatunk a két csapat találkozóján!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brest

A kiscsapat a 2018/2019-es bajnokságot még a Ligue 2-ben, azaz a francia másodosztályban kezdte és hasonló utat járt be, mint a Metz. Abban a szezonban kéz a kézben jutottak fel az első osztályba (a Metz az első, míg a Brest a második helyen), tavaly pedig nem engedték el egymás kezét, mert a Brest 14. lett, míg a Metz 15. Ugyanannyi pontot gyűjtöttek illetve a lőtt és kapott góljaik száma is majdnem megegyezett.

Ennyit a Metz-féle kikacsintásról, ugorjunk a Brest igazolásaihoz, mert történtek változások a keretben.

Pénzt a mértékadó Transfermarkt szerint nem kaptak a játékosaikért, lejáró szerződésű játékosaik távoztak, akiknek egy része inkább csak epizódszereplő volt (vagy még az sem), de két húzóemberük bizony fájhat a csapatnak: Mathias Autret a másodosztályú Auxerre csapatát választotta (Autret 93 mérkőzésen 14 gólt rúgott három szezon alatt a bajnokságokban), míg Jean-Charles Castelletto az első osztályú Nantes-ban folytatja. A belső védő 86 mérkőzésen át próbálta a védelem közepén megakadályozni az ellenfelek támadásait.

Azért új fiúk is csatlakoztak a kerethez, ráadásul olyan új fiúk, akik pénz fejében érkeztek a csapathoz: Franck Honorat szélsőként bevethető, a St. Etienne-től érkezett, ahol a tavalyi szezonban mindössze 12 bajnokin lépett pályára, gólt nem szerzett. Érte 5 milliót fizettek. Heriberto Tavares a Benficától igazolt a Brestbe, de a mögöttünk hagyott szezont a Boavistában töltötte, ahol 28 meccsen 4-szer talált az ellenfelek hálójába.

Christophe Hérelle Nizzából tette át a székhelyét és belső védőként bevethető, valamint kölcsönvették a Mainz jobbhátvédjét, Pierre Gabriel Ronaelt.

Az első bajnoki meccsük viszont kicsit félresiklott, a nem túl acélos Nimes ugyanis négyet rámolt be a Brestnek a hétvégén. Már a félidőben 2-0-ra vezettek a hazaiak, ezt a szünet után meg tudták duplázni. A Brest egyébként a 77. perctől emberhátrányban játszott, mivel Chardonnet a kiállítás sorsára jutott. Nem jó előjelek az erősebb Marseille ellen…

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.29.Ligue 1
marseille
2:1
brest
Ligue 1
2013.04.20.Ligue 1
marseille
1:0
brest
Ligue 1
2012.12.02.Ligue 1
brest
1:2
marseille
Ligue 1
2012.02.26.Ligue 1
brest
1:0
marseille
Ligue 1
2011.10.02.Ligue 1
marseille
1:1
brest
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Marseille

André Villas-Boas úgy gondolta, hogy leginkább a csapata hátsó alakzatának van szüksége erősítésre, így összesen három ember érkezett a csapathoz (más kluboktól, mert az utánpótlásból jöttek szép számmal), mindannyian védekező feladatot látnak el. Egyrészt a tavalyi évet Marseille-ben töltő Alvarot leigazolták a Villarrealtól, valamint megszerezték Leonardo Balerdit, akit a Dortmund adott kölcsön. Mindketten a védelem közepén bevethetők.

A másodosztályból is ki lehet fogni jó játékosokat, Pape Guaye a Le Havre-nál szerepelt, azonban szerződése lejárt, így ingyen csatlakozott a tavalyi ezüstérmeshez.

A keretet pedig 17-18 éves fiatalokkal töltötték fel, 6 játékos kapott profi szerződést és került fel az első csapathoz.

Októberig még van idő, minden bizonnyal távozók is lesznek, így nem lehet azt mondani, hogy készen áll a keret a megmérettetésre.

Ahogy már említettem, a bajnokságban még nem szerepeltek, szóval pár szóra kitérünk a felkészülési mérkőzéseikre, mert abból viszont volt egy pár: Legutóbb épp a Nimes együttesével játszottak, 1-0-ra verték őket, de megütköztek a Kalmár Zsolt fémjelezte DAC-cal is (azon a meccsen Kalmár iszonyat nagy gólt rúgott), 2-1-es vereséget szenvedve, játszottak a friss BL győztessel is júliusban, valamint alsóbb ligás skandináv csapatokkal.

Felemás az eredmény, de a keretet és az edző tapasztalatát tekintve az idei Marseille is jó lehet a top 3-ra.

Összefoglalás

Nagyon meg lennék lepődve, ha ponttal vagy pontokkal gazdagodna a Brest a meccset követően. Az első fordulóban mutatott játékuk arra enged következtetni, hogy nem igazán álltak még össze, 4 gólt kapni a Nimes-től… Kellemetlen.

Ráadásul, ha az eddigi találkozóikra ránézünk, akkor azt láthatjuk, hogy szökőévente nem sikerül a Marseille-nek mind a három pontot begyűjteni. Jó, az is tény, hogy ezek a meccsek elég régen történtek.

De már eleve a játékosok minőségbeli különbsége miatt is azt mondom, hogy ennek a meccsnek a vendégek győzelmével kell véget érnie. Trükkös a liga, de ennyire nem lehet trükkös.

Sajnos a koronavírus ismét egyre jobban felüti a fejét Franciaországban, a Marseille négy labdarúgója is elkapta azt, emiatt halasztásra került az első forduló meccse a St. Etienne ellen. Kérdés, hogy most mi újság, mert ahogy azt a csapatoktól megszokhattuk, ilyenkor teljes a hírzárlat.

Remélhetőleg, az emberek, a csapatok, a játékosok betartják a biztonsági intézkedéseket és nem romlik tovább a helyzet (Franciaországban, pontosabban Marseille-ben és Párizsban már a zsúfoltabb tereken, parkokban is kötelező a maszkhasználat), mert egy újabb leállásnak már beláthatatlan következményei lennének mind a határidők, mind a financiális helyzet miatt, ami több klubot a csőd szélére sodort.

Hagyjuk is ezt, koncentráljunk a tippre: Vendég. Határozott vendég. Majdnem 2-es az odds jelen pillanatban, ez egy picit megijeszt, de kitartok amellett, hogy óriási különbség van a két gárda között, ennek pedig ki kell jönnie a pályán.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső