Brest – Reims: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 15.
Brest
Teljesítmény:
V V V D D
  • Stade Francis le Ble
  • Október 17. 15:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Reims
Teljesítmény:
V N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Franciaországban már csak két nyeretlen együttes van az elsőosztályú bajnokságban. Az egyikük a Brest, velük nyitjuk a pénteki napot. Ellenfelük az a Reims lesz, akik szintén nem állnak túl jól, de legalább elmondhatják magukról, hogy már nyertek két meccset. Ez sem túl combos, ha azt nézzük, hogy lement már kilenc forduló.

A Brestnél már tavaly is rezgett a léc, az utolsó forduló előtt még volt esélyük arra, hogy osztályozót kelljen vívni a másodosztály harmadik helyezettjével, ám végül ezt megúszták, akkor a Nantes vívott a Toulouse-zal.

Idén viszont úgy tűnik, nem kerülhetik el a sorsukat, a kilenc meccs alatt gyűjtött négy pontocska nem túl sok. Az örmény származású Michel Der Zakarian így már kezdhet izgulni, egy esetleges újabb kudarc az állásába kerülhet.

A bajnokság harmadánál járunk, javítani még van idő. Kérdés, hogy ezt az időt megkapja-e a mester vagy sem? Mi azt gondoljuk, ha most kikapnak, akkor nincs tovább, abban az esetben edzőváltásra kerül sor.

Kezdjük a pénteket a Brest – Reims csatával!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nice – Brest: 2-1

G.: Todibo, Bard ill. Honorat

Be kell látni, valami valóban épül Nizzában. Christophe Galtier érkezésével pedig a tökéletes szakvezetőt is megtalálták, ha valaki tudja, hogyan kell jó sapatot építeni, akkor az pont ő. A játékoskeret egyre jobb és jobb lesz, a pénzügyi helyzet pedig több mint stabil… A jó szereplés nem mondható el a Brest együtteséről, de erről már fent meséltem egy kicsit. Nézzük most a meccset!

A kezdők:

Nice:

Benitez – Lotomba, Todibo, Dante, Bard – Stengs, Rosario, Lemina, Kamara – Delort, Gouiri

Brest:

Bizot – Pierre-Gabriel, Chardonnet, Bain, Duverne – Agoume, Belkebla – Honorat, Faivre, Cardona – Mounie

Remek csatárok alkotják a Nice keretét, Kasper Dolberg például most csak a kispadra került. Ezt csak azért említettem meg, mert a hazai győzelmet nem a támadók, hanem a védők szállították a csapatnak. Nehezen akart beindulni a gépezet, de már az első félidőben látszódott, hogy jobb csapat a hazai, csak a gól hiányzott. Egészen a 45. percig. Igazán különleges találat volt ez, amit nehéz szavakba önteni, de azért megpróbálom. Történt, hogy Melvin Bard utolsó emberként a félpályáról felívelt egy labdát a Brest tizenhatosán belülre. Chardonnet megpróbált beleérni az ívelésbe – sikertelenül -, majd Denys Bain és Bizot kapus összefutottak, földre kerültek, a labda pedig ott pattogott három nizzai előtt, egy méterre az üres kaputól. Végül Jean-Clair Todibo volt az, aki a befejezést magára vállalta, 1-0.

Az első játékrészben is fölényben játszottak a hazaiak, ez a másodikban még inkább kiütközött. Itt már Bizot-nak is volt dolga, Amine Gouiri kétszer is próbálkozott. Az elsőt a kapus védte, másodszor Stengs lövése percekkel később a felsőlécen csattant, majd a kipattanót Gouiri az oldalhálóba lőtte. Érezhető volt, hogy előbb vagy utóbb a második gól is jönni fog. Erre a 61. percben került sor, Andy Delort és Amine Gouiri játszottak össze, utóbbi adta középre a labdát, ahol az elkóborolt balbekk, Melvin Bard állt és az üres kapuba fejelt.

Az egész mérkőzésen nem sokat mutató Brest a hosszabbításban szépített, Franck Honorat használta ki azt, hogy a nizzaiak már az öltözőben, a zuhany alatt lettek volna. Percekkel később, három ponttal a zsebben mehettek is, az eredmény ellenére azt mondom: Könnyű győzelmet arattak Galtier legényei.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.24.Ligue 1
reims
1:0
brest
Ligue 1
2020.12.13.Ligue 1
brest
2:1
reims
Ligue 1
2020.03.07.Ligue 1
reims
1:0
brest
Ligue 1
2019.08.24.Ligue 1
brest
1:0
reims
Ligue 1
2018.02.05.Ligue 2
brest
0:0
reims
Ligue 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Lens – Reims: 2-0

G.: Kalimuendo (2)

A Lens az idei francia szezon abszolút meglepetéscsapata. Már tavaly is tudtak valamit, üde színfoltjai voltak a bajnokságnak, akkor újoncként a középmezőnyben végeztek, de végig esélyük volt arra, hogy akár valamelyik kupaindulást érő helyet megcsípjék. Most pedig a második helyen állnak, csak a PSG előzi meg őket. Nem csak a kicsik félhetnek tőlük, a Lens idén már elkapta többek között a Marseille és a Lille grabancát is… És most a Reims is beállt ebbe a sorba…

A kezdők:

Lens:

Leca – Gradit, Danso, Medina – Clauss, Doucouré, Fofana, Frankowski – Kakuta, Sotoca, Kalimuendo

Reims:

Rajkovic – Foket, Faes, Abdelhamid, Ghislain Konan – Munetsi, Matusiwa, Flips – Kebbal, Ekitike, van Bergen

Arnaud Kalimuendo, aki a PSG nevelése – és idén adták kölcsön őt a Lensnak – nagyon élt ezen a találkozón, egyértelműen ő volt a mérkőzés embere. Már a meccs elején megvillant, egy csel után bombázott, Rajkovic kapus vetődve – ekkor még – hárítani tudott.

Nem ez volt az egyetlen Rajkovic bravúr a mérkőzés első félidejében. Később a Lille elleni mérkőzés hőse, Przemyslaw Frankowski félfordulatból tűzött kapura egy jobboldali beadást, ám a szerb a léc fölé ütötte a próbálkozást.

Közelebb járt a gólhoz a hazai csapat, az első találatra mégis a hosszabbításig várni kellett. Ekkor nem csak hogy gólt kapott a Reims, de meg is fogyatkoztak. Veszélyes játék miatt küldték le azonnali piros lappal Hugo Ekitikét, aki – nem tudok jobb szót – a tizenhatoson belül arcon talpalta Kevin Dansot. A zártkapu miatt hallani lehetett, ahogy a védő felüvölt keservesen… Tudtam vele azonosulni, ezt még nézni is fájt.

A tizenegyest Arnaud Kalimuendo végezte el, Rajkovicnak ezúttal nem volt esélye.

A fordulás után ismét Predrag Rajkovic volt a főszereplő, Seko Fofana bombájára is odaért, de mindent nem lehet védeni. A Reims az egyenlítés érdekében kitámadt, és egy labdavesztés megpecsételte a vendégek sorsát. Sotoca játszott ismét Kalimuendo elé, aki a kapus mellett el tudta lőni a labdát, 2-0.

A Reims kifejezetten gyengén játszott, egy embert lehet kiemelni, az pedig a kapus. És egy csapat teljesítményét jól bemutatja, ha a kapusuk a meccs embere…

Összefoglalás

A Reims a nyáron váltott edzőt, érkezett a spanyol Oscar Garcia, aki korábban Brightonban is megfordult, csodát azonban nem tudott tenni. A Reimsnél bár vannak kitűnő játékosok, az eredmények rendre elmaradnak, ez idén sincs másként…

Igaz, a szezon eleje óta küzd a mester a sérülésekkel, ezúttal is hiányozni fog Arber Zeneli, Mathieu Cafaro és Valon Berisha. Mindhárman simán beférnének a kezdőbe…

A Brestnél Sébastien Cibois és Jere Uronen nem tudja vállalni a játékot, a finn játékos már a válogatotthoz sem utazott el, a bokája nincs rendben a balbekknek.

Még csak a harmadánál tartunk a szezonnak, de lehetséges, hogy a kiesési rangadó illik legjobban ehhez a meccshez. A Brest utolsó előtti, a Reims csak kevéssel van előttük, egyelőre a helyzet egyik csapatnál sem túl rózsás.

Az elmúlt időkben mindig az a csapat nyert, amelyik hazai pályán volt, zsinórban négy meccsük végződött így, az ötödiknél 0-0-s döntetlennel.

Ami érdekes, hogy gólokban gazdag meccset szinte egyáltalán nem játszottak, egyedül a tavaly decemberi találkozó végződött 2-1-gyel, a többin 1 gól született csak.

Mindketten 10 gólt szereztek eddig, kilenc forduló alatt, ennél csak az újonc Troyes tud felmutatni gyengébb számokat.

Többek között ezen tények és információk miatt számunkra az ideális döntés, ha 2,5 gól alatti eredményt tippelünk, az odds kifejezetten jó, kár lenne kihagyni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső