Brest – Soligorsk: Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 április 22.
Brest
Teljesítmény:
V N N V N
  • OSK Brestskiy
  • április 25. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Soligorsk
Teljesítmény:
V D V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha azt mondanám, hogy az előző fordulóban a bajnokság második helyezettje megverte a tizedik helyezettjét, senki nem kapná rá fel a fejét. De ha azt mondom, hogy a tavalyi bajnokot megverte a tavalyi bajnokság 14. helyezettje, máris többen figyelnének rám. A Vysshaya Ligában ez történt a múlt héten, a címvédő kínos vereséget szenvedett a Vitebsk otthonában.

És ha azt mondanám, hogy a tavalyi kupagyőztes kikapott attól a csapattól, akik közel álltak a kieséshez? Igen, ez is megtörtént, a Slutsk két vállra fektette a Soligorsk csapatát. Mert úgy tűnik, Fehéroroszországban bármi, de tényleg bármi megtörténhet.

Ezúttal a tavalyi bajnok és a tavalyi kupagyőztes csap össze a hatodik fordulóban, tehát Brest – Soligorsk meccset rendeznek. Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Kissé spoileres lett a bevezető, így aki idáig eljutott már tudja, hogy a Brest ezúttal is vereséget szenvedett, ami címvédőként meglehetősen kínos. A Vitebsk gárdájával csaptak össze, egyértelmű Brest győzelmet várt mindenki (mi is), de a hazaiak és a játékvezető sikeresen ránk cáfoltak.

Persze, nem fogható minden a bíróra, hiszen a mérkőzés inkább a hazaiakról szólt. Nyolc perc alatt kétszer is nagy esélyt szalasztottak el. Többször tudtak a bresti védelem mögé kerülni, de az utolsó passz vagy épp lövés mindig rosszul sikerült. A félidő végén pedig a kapufa segített csak a vendégeken, így az esélyesebbnek kikiáltott brestiek örülhettek a félidei iksznek.

Aztán jött az igazi feketeleves: Továbbra is támadott a Vitebsk, egyre több és egyre nagyobb lehetőségek maradtak ki, mígnem a 73. percben megfogyatkoztak a vendégek. Carioca lőtt távolról, a labdába belevetődött Kiki Gabi, a labda a kezét érte. Tény, le lehetett fújni, de a bíró úgy gondolta, ez bizony sárga lapot érő szabálytalanság volt. Ez pedig Gabinak a második volt, így mehetett zuhanyozni. Elég véleményes döntés, de ki vagyok én, hogy pálcát törjek a belorusz játékvezető felett?

10 ember is soknak bizonyult, így a vendégek védője gondoskodott róla, hogy a Vitebsknek még könnyebb dolga legyen: Kacseridi teljesen ártalmatlan szituációban, szándékosan megrúgta Cariocát a tizenhatoson belül. Nem volt nagy rúgás, biztosan nem fájt annyira, mint ahogy azt a brazil csatár eljátszotta, de tény, hogy az ilyenért jár a piros lap. Meg egy büntető.

A tizenegyest Nicolaescu végezte el, és a hátralévő bő nyolc percben már nem változott az eredmény, ismét kikapott a Brest.

A tavalyi belorusz kupa győztese, a tavalyi bajnoki bronzérmes szintén rosszul indított, és azt tippeltem, hogy nem a Slutsk ellen fognak átlendülni a holtponton. Így is lett, de arra azért nem számítottam, hogy hazai pályán vereséget szenvednek tőlük. Pedig így lett.

Jól indult a hazaiak számára a mérkőzés, sorra dolgozták ki a lehetőségeket, még a felsőlécet is eltalálták, de a 25. percben mégis a Slutsk szerzett vezetést egy szerencsés góllal. Szabadrúgásból ívelte a labdát a tizenhatoson belülre Jurij Kozlov, a labda mindenki felett átszállt, és úgy hullott a kapuba, Gutor tehetetlen volt. 0-1.

Már az első félidő hosszabbításában jártunk, amikor Umart ugratták ki, szerencsével ugyan, de megverte a védőjét és kicsit kisodródva lőtt, Gutor hóna alatt pedig utat talált a kapuba a labda. Ebben a soligorski kapus azért vastagon benne volt. A félidőben 2-0-ra vezetett a szezon meglepetéscsapata. Nagy esélyt kaptak viszont a hazaiak a folytatásban. Az 51. percben Obrazov kezét érte a labda a tizenhatoson belül, amiért járt a második sárga lap és egy tizenegyes a Soligorsknak. A labda mögé az a Bodul állt, aki az első játékrészben óriási kapufát rúgott, de a lövésébe ezúttal nem vitt túl nagy erőt és nem is helyezte jól, így Pankratov ki tudta ütni a labdát. Maradt a 0-2.

Érthető módon a vendégek innentől kezdve óvatosan fociztak, míg a Soligorsk mindent egy lapra feltéve támadott. Pankratov eszén azonban nem tudtak túljárni.

A 89. percben a szépítés azért összejött: Kendysh nem túl életerős lövésébe tette bele a lábát Koanda, ami így a hálóba gurult. Többre azonban már nem futotta a hazaiak részéről.

Egymás elleni meccseik:

A Brest az elmúlt két hónapban már kétszer legyőzte a Soligorsk csapatát. Előbb a fehérorosz Szuperkupában győztek 2-0-ra, majd a kupában ugyanilyen arányban. Előtte pedig háromszor játszottak döntetlent. A vendégek utoljára 2018 júliusában tudtak nyerni a Brest ellen idegenben.

Előző 5 meccs eredménye
2020.04.08.Belarus Cup
dynamo brest
2:0
soligorsk
Belarus Cup
2020.03.04.Belarus Super Cup
dynamo brest
2:0
soligorsk
Belarus Super Cup
2019.11.03.Vysshaya League
dynamo brest
1:1
soligorsk
Vysshaya League
2019.06.22.Vysshaya League
soligorsk
0:0
dynamo brest
Vysshaya League
2018.09.26.Belarus Cup
soligorsk
4:2
dynamo brest
Belarus Cup
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A csapatok

Szergej Kovalcsuk mester nincs könnyű helyzetben, már csak a Brest helyezését látva sem. Az viszont még inkább megnehezíti a dolgát, hogy két stabil kezdőjátékosa is összeszedett egy piros lapot, így nem számíthat Kiki Gabi és Kacseridi játékára sem.

Mindent elmond a brestiek támadójátékáról, hogy bár a keretben hat támadó szerepel, mindössze három gólt tudnak felmutatni, abból kettőt a 35 esztendős ukrán Milevszki. Bíztató lehet viszont számukra, hogy az előző hazai meccsükön a nem rossz erőkből álló Islochot simán, 3-1-re elintézték. Valamint az is tény, hogy a Soligorsk is bűn gyenge jelen pillanatban.

Igen, a Soligorsk talán rosszabb helyzetben van, mindössze a 13. helyen állnak, egyetlen győzelemmel, idegenben verték 2-0-ra a Gorodeyát. Mellette viszont becsúszott egy vereség a Zhodinotól és most a Slutsktól, de a Smolevichi és a Neman Grodno elleni döntetlent sem tehetik ki a vitrinbe.

Három rúgott gól öt forduló alatt szintúgy a mérleg serpenyőjének „rossz” oldalán szerepel, amely serpenyő erőteljesen elbillent már. Innen lenne szép nyerni, de szerintem Jurij Vernydub egy döntetlennel is elégedett volna.

Tehát a tavalyi bajnokság két élcsapata fog összecsapni, akik mindketten borzalmas formában vannak. A hazai győzelem oddsa meredeken süllyed, és én is azt gondolom, hogy a két rossz csapat közül az egyikük kilábalhat a gödörből, amit saját maguk ástak. Ez a csapat pedig a Brest lesz, gyenge forma ide, hiányzó kulcsjátékosok oda. Tippem: 1-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső