Brighton – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 09.
Brighton
Teljesítmény:
D N N D N
  • Amex Stadium
  • Február 13. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Aston Villa
Teljesítmény:
N V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó angol első osztályú meccsünk a Brighton – Aston Villa meccs lesz, ami a tabella alapján sima lehetne, csakhogy a Villa idegenben gyengélkedik, míg a Brighton öt meccséből háromszor nyert, kétszer ikszelt, és a legyőzött csapatok között van a Tottenham és a Chelsea. Szóval, legyen akármennyire hátul Graham Potter csapata, mindig bennük van a veszély. Egy totálisan kétarcú csapat, akik a legnagyobbakat is képesek megszorongatni, hogy aztán egy héttel később egy papíron gyengébb ellenfél ellen megszenvedjenek. Pontosan ez történt most. A Poolt az Anfield Roadon győzték le, majd örülniük kellett a Burnley elleni 1-1-nek.

A Wolves elleni vereség valamit megszakított az Arsenalnál, Mikel Arteta csapata most a Villa Parkban kapott ki Dean Smith-éktől, az eredmény 1-0 lett. Ezzel a Villa továbbra is kilencedik, de annyira sűrű a PL élmezőnye, hogy csak öt pontra van tőlük a Liverpool a negyedik helyen.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Burnley – Brighton

A parádés jelzőt nem feltétlenül erre a mérkőzésre pazarolnám el, de a második félidő valamelyest javított az összképen. A Burnley áll hátrébb a táblázaton, de egy győzelemmel zárkózhattak volna feljebb, és még inkább elszakadhattak volna az őket üldöző Fulhamtől.

Viszonylag eseménytelen első félórán voltak túl a csapatok, aztán a 36. percben Pascal Gross szögletét – a szinte az egész karrierjét a Brightonban töltő – Lewis Dunk fejelte be a hosszú sarokba. Hiába állt ott Johan Gudmundsson, a labda valahogy a kapufa és a játékos között besuhant.

Jól állt a Brighton, de a Burnley jobban játszott. Már az első félidőben is, de a másodikban pláne. Sokat nem is kellett a térfélcsere után az egyenlítő gólra várni, Johann Gudmundsson lőtte meg negyedik bajnoki gólját egy össze-vissza pattogó, flipperező helyzet végén.

Innentől kezdve még nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a hazaiak, és Vydra révén majdnem meg is szerezték a vezetést, de Sánchezbe lőtte a ziccert. Ashley Barnes ennél is tovább jutott, fejesével már a Burnley vezetett, de egy korábbi leshelyzet miatt a találatot annulálták.

Így nem tudtak dönteni a felek, maradt az 1-1-es állás a végeredmény, ami nekünk tökéletes volt, hiszen 2,5 gól alá fogadtuk meg ezt a mérkőzést.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.21.Premier League
aston villa
1:2
brighton
Premier League
2020.01.18.Premier League
brighton
1:1
aston villa
Premier League
2019.10.19.Premier League
aston villa
2:1
brighton
Premier League
2019.09.25.Angol Ligakupa
brighton
1:3
aston villa
Angol Ligakupa
2017.05.07.Championship
aston villa
1:1
brighton
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – Arsenal

Emiliano Martinez számára különleges lehetett ez a meccs, hiszen ő nyáron pont az Arsenalt (vagyis annak a kispadját) hagyta el az Aston Villa kedvéért. Az ágyúsoknál sosem kapta meg a bizalmat, mindig övé volt a másodhegedűs szerep, amit persze megelégelt a hálóőr. Hogy is lehet nemes bosszút állni? Ha kivéded a volt csapatod létező összes lövését és fejesét.

Egy második percben találat elegendő volt ahhoz, hogy a birminghamiek begyűjtsék a három pontot. Ebben Ollie Watkins – a gólszerző – mellett Bertrand Traoré vállalt főszerepet, aki kihasználta az Arsenal védőinek hibáját, majd középre passzolt, Watkins pedig a hálóba lőtt.

Többet támadott az első félidőben a Villa, de amikor a londoniak eljutottak a hazaiak tizenhatosáig, ott Emi Martinez minden esetben útjukat állta. Például Granit Xhaka szabadrúgásánál, amit a bal felső sarokból halászott ki az argentin.

Bertrand Traoré a gólpassza után maga is betalálhatott volna, ám nagy helyzetben egy nagyon flegma megoldást választott, amit így az újonnan igazolt Matt Ryan kivédett.

A második félidőben már inkább az Arsenal dominált, de ez helyzetekben nem igazán realizálódott. Pépé és Odegaard is megtehette volna, hogy kiegyenlít, de egyikük mellé, a másik fölé lőtt, Bellerin csavarását meg egy robinzonáddal hatástalanította Martinez.

Ennyi volt a meccsben, sajnos tévesen gondoltam, hogy az ágyúsok betalálhatnak, bár az esélyük megvolt rá…

Összefoglalás

Ha csak abból indulunk ki, hogy mi történt az ősszel, akkor egy jó meccs várhat ránk, a Villa Parkban meglepetésre a Brighton 2-1-re nyerni tudott. Most mondhatnám, hogy „pedig emberhátrányban játszottak”, és ez igaz is, csakhogy Lamptey-t a hosszabbításban szórták ki, sokat nem osztott vagy szorzott.

A Brighton hazai pályán amúgy messze van az ideális formától, az eddig lejátszott 11 hazai bajnokijukból csak egyet nyertek meg, cserébe hatszor is döntetlennel ért véget a meccsük. Érdekesség, hogy az egyetlen csapat, akit odahaza elrendeztek, az a José Mourinho-féle Tottenham volt…

A Villa bezzeg jól játszik idegenben, volt egy gyengébb periódus, amikor zsinórban becsúszott három vereség, de abból talán kijöttek, utoljára nyerni tudtak, igaz, a szétesőben levő Southampton ellen.

Dean Smith továbbra is számíthat legjobbjaira, nem gondolnám, hogy az Arsenal elleni meccshez képest sok változtatás lesz, vagy hogy egyáltalán lesz bármilyen változtatás. A kényszer nem viszi rá erre a mestert, akkor meg minek?

A Brightonnál benne van a pakliban, hogy néhány változtatást eszközöl a Burnley elleni meccshez képest Potter. A Pool ellen győztes gólt szerző Alzate, a remek formában levő Trossard, valamint Lallana is csak a kispadon kapott helyet, Mac Allister és Connolly ahogy felépültek, azonnal a kezdőbe kerültek. A három felsorolt játékos közül esélyes, hogy valaki a kezdőben kössön ki.

Bárhogy is legyen, jó meccsre számítok. Ami nem megszokott a Brighton esetében, ez a fajta célfutball nem az én világom, viszont a Villa által nyújtott játék annál inkább. A jó forma ellenére a birminghamiek győzelmét tartom valószínűbbnek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső