Brighton – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 04.
Brighton
Teljesítmény:
V V D V D
  • Amex Stadium
  • Március 06. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leicester
Teljesítmény:
D V V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap a német bajnokik voltak túlsúlyban, ma pedig inkább a Premier League hétvégi fordulójára fókuszálunk, két találkozót is onnan választottam. Kezdésnek a Brighton – Leicester meccset, ami csak elsőre tűnik egyértelműnek, második blikkre már kicsit árnyaltabb a dolog.

A hazaiaknek – ahogy azt vártuk is – nehéz szezonjuk van, még az elején kiesőhelyen is álltak, de folyamatosan a tűz közelében vannak, most épp a 16. helyen, ugyanannyi pontjuk van, mint a Newcastle-nek, és szorosan a nyomukban ott van a Fulham.

Nem láttam arra esélyt, hogy a Sheffieldnek vagy épp a West Bromnak lesz beleszólása a hátralévő fordulókba, de miután a Blades 1-0-ra megverte az Aston Villát át kell ezt értékelnem.

A Leicesternek eddig sem volt sok esélye a bajnoki címre, hiszen a City már nagyon elhúzott, de már az is nagy szó lenne (lett volna?), ha az ezüstérmet megkaparintják. Szerencséjükre nem csak ők, hanem a Manchester United is bakizott, így továbbra is fej-fej mellett haladnak, és most egy óriási esély kapujában állnak. Ha megverik a Brightont, akkor jó sansz van rá, hogy a második helyre fellépjenek, szombaton ugyanis Manchester City – Manchester United csúcsrangadót rendeznek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Brom – Brighton

Igazán szürreális találkozó volt ez, ahol végül a kiesőhelyen álló West Bromwich Albion 1-0-ra tudott nyerni, de… Mi minden kellett ehhez a győzelemhez?! Hát, egy jó adag szerencse.

Korai vezetéshez jutottak a hazaiak, a 11. percben Gallagher szögletet végezhetett el, Kyle Bartley emelkedett a legmagasabbra, és a sárgamezesek gyűrűjében a kapuba fejelt.

Jött a másik kapu előtti helyzetek sora. Kezdjük Aaron Connolly megpattanó lövésével, ami emiatt mellé gurult, majd jött egy tizenegyes, amit a VAR segítségével ítélt meg egy tizenegyest kezezés miatt. Általában a tizik elvégzése Neil Maupay feladata, de mióta hibázott egyszer nem igazán áll oda. Helyette Pascal Gross futott (totyogott) neki a labdának, és a felsőkapufát találta el.

Pár perccel később Lewis Dunk szabadrúgásból egyenlített, és itt vette kezdetét egy kaotikus jelenet. Johnstone épp a sorfalat állítgatta, amikor Dunk ellőtte a labdát. A játékvezető nem adta meg a gólt, majd aztán mégis, aztán meg mégse… Ki érti ezt?!

A folytatás is izgalmas volt, a Brighton kegyetlen nyomást helyezett el a hazaiakon, de hiába volt két helyzete Maupaynak, egy pedig Connollynak az eredmény maradt 1-0 a szünetre.

A második félidő is hasonlóan alakult… Szinte minden tekintetben. Maupaynak és Connollynak semmi nem sikerült, utóbbi nem talált üres kaput sem, aztán jött még egy tizenegyes. Sem Maupay, sem Gross nem állt oda, szóval a csereember, Danny Welbeck vállalta magára az elvégzését. És mit ad Isten, ő is kihagyta, ő meg a jobboldali kapufát rúgta telibe.

Körülbelül tíz olyan lehetőséget puskázott el a Brighton, amiből gól születhetett volna.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.10.FA Kupa
leicester
1:0
brighton
FA Kupa
2020.12.13.Premier League
leicester
3:0
brighton
Premier League
2020.06.23.Premier League
leicester
0:0
brighton
Premier League
2019.11.23.Premier League
brighton
0:2
leicester
Premier League
2019.02.26.Premier League
leicester
2:1
brighton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Leicester

A sérülések miatt át kellett szerveznie csapatát Brendan Rodgersnek. A támadó középpályásai sérültek le a rókáknak, sem Perez, sem Barnes, sem pedig Maddison nem állt rendelkezésre, de nem ők voltak az egyetlenek, akik nem álltak rendelkezésre. Így a Leicester 3-5-2-es hadrendre váltott, ami… Nem igazán jött be.

Hamza Choudhury elpasszolt labdájánál vesszük fel a meccs fonalát, arra ugyanis Matej Vydra, a Burnley csatára csapott le. Kicselezte védőjét, majd a hatalmas erővel lőtt a hálóba. A negyedik percben jártunk, és a Leicester máris hátrányba került. Nincs sok meccs a középpályás lábában, mindössze a nyolcadik találkozóján lépett pályára.

Az eset után ugrunk egy nagyot az időben, a 34. perc eseménye, a Leicester egyenlítő találata következik: Ndidi hosszú indítására startolt rá Kelechi Iheanacho, és nagyon okosan nem várta meg, hogy lepattanjon a labda, kapásból lőtt a kifutó Nick Pope mellett a kapuba, 1-1.

A meccs embere – a Leicester oldaláról – Kasper Schmeichel volt, aki Tarkowski, majd Chris Wood fejesénél is hatalmasat védett. Belefért még két kapufa is, Ashley Westwood az egyik oldalon, Youri Tielemans a másikon forgácsolta szét a vasat. Na, értitek…

Ez a szerkezetváltás, a kétcsatáros játék, Castagne baloldali középpályásként való szerepeltetése elég furán vette ki magát, Jamie Vardy nem is nagyon találta magát, és hát a Barnes – Maddison páros nagyon hiányzott…

Összefoglalás

És a hírek szerint szombaton is hiányozni fog, egyikük sem épült fel, egyedül Evans az, aki bevethető lesz a Brighton elleni idegenbeli bajnoki meccsen. Nincs könnyű helyzetben Rodgers, mert nem annyira hosszú a kispadja, és azt már korábban észrevehettük, ha kiesik egy fontos láncszem a csapatból, akkor nem igazán tudják őt pótolni. Így volt ez akkor is, amikor Vardyt műteni kellett.

Szerintem marad ez a felállás, de végül is össze tudna állítani egy olyan kezdőt a mester, ami a szokásos 4-2-3-1-es taktikára, felállásra épül. Igazságtalan lenne viszont Iheanachot a gólja után padra ültetni, Vardyt meg… Őt nem fogják és pont.

A Brighton sérültjei között nincs új játékos, Lamptey hamarosan már visszatérhet, de a többieknél nem olvastam semmiféle információt, ami közelebb hoz az igazsághoz.

Ősszel a King Powerben nagyon magabiztosan, 3-0-ra nyert a Leicester, aztán februárban az FA Kupában is összefutottak, akkor 1-0-ra győztek a rókák.

Megvan annak az oka, hogy a Brighton győzelme kisebb szorzót ér, betudható ez a legjobbak hiányának az ellenfélnél. Én magam is szkeptikus vagyok, nem tudom, nyerhet-e így a Leicester.

Az egyetlen reális opció nálam most a gólszám. Az új felállás, hogy nem tömik Vardyt labdákkal, valamint a Brighton egész szezonban nyújtott teljesítménye miatt azt mondom, kevés gólt láthatunk majd. Tippem: 2,5 gólnál kevesebb lesz a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső