Brighton – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 17.
Brighton
Teljesítmény:
D V N V D
  • Amex Stadium
  • Május 18. 20:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Manchester City
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy újabb tétnélküli mérkőzés, ami a Manchester City számára úgy hiányzik, mint háton a púp. Rájuk még vár egy Bajnokok Ligája döntő, a Premier League idei kiírását már megnyerték, szóval ezek a meccsek csak arra jók, hogy valaki megsérüljön. Jó, meg arra is, hogy a játékosok formában maradjanak.

A City pénteken egy hétgólos őrületet rendezett, a Newcastle ellen sikerült 4-3-ra nyerniük, természetesen Pep most is egy elég vegyes csapattal állt fel.

A Brighton számára is lényegtelen az utolsó előtti forduló meccse, habár a Burnley és a Newcastle még előzhető, de teljesen mindegy, nem?

Sokszor mondtam már a Brightonra, hogy számomra sótlan csapat. Akár meg is lephetnének, de a City ellen erre nagyon kevés esély mutatkozik. Inkább az a valószínű, hogy Gabriel Jesusék – bármilyen csapattal is -, de elverik Trossardékat.

Hát, vágjunk bele a harmadik meccsünkbe, következzen a Brighton – Manchester City!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brighton – West Ham

Szerintem – és nem vagyok egyedül a gondolattal – a West Ham végül el fogja bukni a nemzetközi kupaindulás lehetőségét. Folyamatosan csúsznak lejjebb és lejjebb, most épp a Brighton otthonában veszítettek el két pontot, ami miatt már csak a hetedik helyen állnak. Az a szerencséjük, hogy az Everton hatalmas meglepetésre a Goodison Parkban bukott a tökutolsó, már régóta kiesett Sheffield United ellen. Vannak meccsek, amikor semmi sem sikerül…

Az első félidő alapján nem úgy tűnt, hogy sok esélye lesz majd a hazaiaknak, a Jesse Lingard vezette vendégek végig domináltak ebben a játékrészben, és helyzeteket is szinte csak ők dolgoztak ki. Ezek közül hármat emelnék ki:

Pablo Fornals két helyzetét, aki eígéretes helyzetekben a gólvonal előtt tömörülő védőkbe lőtte a labdát. Először Dan Burn akadályozta meg a gólt, majd Adam Webster.

A végére még maradt egy sistergős löket Thomas Soucek részéről, ezt Sánchez öklözte ki.

A második félidőre valamennyire összekapták magukat a hazaiak, a Maupayt helyettesítő Alireza Jahanbakhsh kétszer is megdolgoztatta Fabianskit, de mindkétszer a kapus nyert.

Harmadszor már a lengyel is kevés lett volna, de az iráni támadó nagy helyzetben mellé lőtt.

Teljesen megváltozott a játék képe, a meccs ezen szakaszában inkább a Brighton győzelme lett volna reális. És bár későn, de meg is szerezték a vezetést, a 84. percben Tau mesteri kiugratását Danny Welbeck lőtte be, viszont sokáig nem örülhetett a góljának, mert a Brentford egykori támadója, Mohamed Said Benrahma három perccel később bevette Sánchez kapuját. A gólról csak szépeket tudok mondani, a középpályás 17 méterről csavart a kapu bal oldalába, szépségdíjas találat volt.

Mindenesetre, az ilyen meccseket hozni kellene/kellett volna, mert még tényleg simán lemaradhatnak az európai kupák egyikéről…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.13.Premier League
man city
1:0
brighton
Premier League
2020.07.11.Premier League
brighton
0:5
man city
Premier League
2019.08.31.Premier League
man city
4:0
brighton
Premier League
2019.05.12.Premier League
brighton
1:4
man city
Premier League
2019.04.06.FA Kupa
man city
1:0
brighton
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle United – Manchester City

Jaj, Istenem, hogy velem mindig hogy kiszúrnak a szarkák. Ezen a meccsen nem számítottam nagy ellenállásra a részükről, erre mi lett belőle?! Egy bomba jó meccs, hét gól, hatalmas izgalmak. Ilyen az, amikor egy csapat felszabadult, egyiküknek sem kellett miért aggódni, koncentrálhattak az örömfocira, amit meg is kaptunk.

Abban nincs meglepő, hogy Guardiola Edersont, az elsőszámú kapusát pihenteti, de az már igen, hogy nem Zack Steffen, hanem a veterán Scott Carson kezdett, aki nyáron érkezett a Derby County csapatától, és most, a szezon végén mutatkozhatott be bajnoki mérkőzésen a bajnokcsapatban.

Viszonylag gyorsan, 25 perc múltán felavatták, a szarkák svéd védője, Emil Krafth fejjel vette be a kapuját. Az egyenlítés sem váratott magára sokáig, bő tíz perccel később Joao Cancelo, a portugál balbekk lőtte ki a bal alsó sarkot. Rodri nem tudta, hogy kinek passzoljon, így kitette a tizenhatos sarkán álló Cancelonak, ő meg gondolkodás nélkül rátűzte.

Három perccel később meg már a City vezetett, méghozzá egy olyan góllal, amit sokszor fogunk még látni. Ilkay Gündogan labdáját Ferrán Torres a levegőben úszva sarokkal lőtte rá, Dubravka nem tudott tenni a gól ellen, csodálatos mozdulat volt.

A szünetre viszont 2-2-vel vonultak a csapatok, Nathan Aké szabálytalanságát követően Joelinton tizenegyesből volt eredményes.

És a második félidőben is jutott egy büntető a hazaiaknak, és bár ezt Joe Willock először kihagyta – Carson védett -, lehetősége volt ismételni, 3-2.

Aztán megint jött Ferrán Torres, és kész szerencsésnek mondható góllal megint megfordította a találkozó állását, az előny pedig kitartott a hármas sípszóig.

Nagy jövő előtt áll az ifjú spanyol, akinek ez volt az első mesterhármasa a Premier League-ben.

Összefoglalás

A Citynél jelenleg két hiányzó van: Sergio Agüero és Kevin De Bruyne. A belgát – mint a Newcastle ellen – most sem fogja bevetni Guardiola, gondolva a Bajnokok Ligájára, az argentin klubikon pedig egy szép búcsú reményében marad ki. A katalán mester terve az, hogy az utolsó hazai mérkőzésen el tudjon búcsúzni a klubtól, amiért annyit tett, és amelyik annyit adott neki.

A Brightonnál Lewis Dunk és Neal Maupay fájó hiányzók, mindkét játékost a Wolves elleni meccsen állították ki, Dunkot azért, mert utolsó emberként szabálytalankodott, míg Maupay a száját nem tudta befogni a meccs lefújása után.

Lamptey és Solly March sem szerepelhet, ahogy Florin Andone sem, Davy Pröpper és Joel Veltman pedig… Hát, van rá esély, hogy nevezhetik őket, de nem sok.

Guardiola tovább fogja forgatni a csapatot, most már Steffen is szerephez juthat, Aké maradhat a védelemben, és igazságtalan lenne kihagyni Ferrán Torrest a mesterhármasát követően.

A Brighton akkor sem bírna a Cityvel, ha teljes csapatukkal futnának neki, de ilyen minőségi hiányzókkal még annyi esélyük sincs. Kicsi odds, de a City játékosai győzelemre fognak hajtani, hogy bizonyítsanak a mesternek. Sima vendéget várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső