Brighton – Newcastle: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 18.
Brighton
Teljesítmény:
N V V V D
  • Amex Stadium
  • Március 20. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Newcastle
Teljesítmény:
D D D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jut még mára is öt bajnoki, utána úgyis „kénytelenek leszünk” a válogatott meccsekkel foglalkozni. Szóval azt javaslom, használjuk még ki ezt a hétvégét, amennyire lehet, és vegyük ki a legtöbb lóvét. Kezdésnek egy Premier League meccset hoztam, egy igazi, hamisítatlan kiesési rangadót, a Brighton – Newcastle találkozót. Ennek a meccsnek három győztese is lehet. Nyilván a két csapat valamelyike, ha nyer, de a Fulham is nagyon jól kijöhet ebből, amennyiben ők megverik a Leeds Unitedet, a mi csapataink meg ikszelnek… Két csapat kiesése egyre biztosabb, azonban a harmadik kieső pozíció még nyitott. Arra ennek a fentebb említett három csapatnak van a legnagyobb esélye, de még akár beszállhat ebbe a nem túl kellemes buliba a Burnley és a Southampton is, látva, hogy mi a helyzet velük.

Nagyon érdekes hajrá elé nézünk, egyelőre megtippelhetetlen, hogy ki kezdi a következő szezont a Premier League-ben, és ki a Championshipben. Nem is tépem tovább a szám, kezdjünk neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Brighton

Gondolta volna bárki is ősszel, hogy a szentek majd a 14. helyen fognak állni közel a bajnokság végéhez közeledve? Mert én nem. Nagyon nem. Annyira jól meneteltek. Aztán valami történt, gödörbe kerültek, és továbbra is ott vannak. Beficcent egy történelmi vereség is a Manchester United ellen, ha csak az utolsó 10 bajnoki meccsüket vizsgáljuk meg, akkor az látható, hogy egyszer nyertek, egyszer játszottak döntetlent, és nyolcszor vereséget szenvedtek.

És most, a Brighton ellen sem sikerült pontot szerezni. Pedig idegenben nem Graham Potter legénysége a legütőképesebb gárda a PL-ben.

Az első félidőben négy nagyobb helyzetet láthattunk, ezek közül kettő góllal is végződött. Neal Maupay lövését Forster kapus tolta ki a léc alól, majd következett a vendégek vezetést jelentő találata: Pascal Gross ívelt be egy szögletet, a szokásosan felfutó Lewis Dunk pedig nagyon messziről, jó 11-12 méterről bólintott. Forster későn látta meg a labdát, későn is indult el érte, így nem érhette el.

Tíz perccel később a Soton is mutatott magából valamit, Che Adams öt méterről bombázott a rövid oldalra, 1-1.

Aztán még egy Brighton kontrát kell megemlíteni, aminek a végén Gross lőtt, Forster meg lábbal védett.

A fordulás után tíz perc kellett a vendégek győztes góljához: Danny Welbeck ugratta ki az üresen maradt társát, Bednarek rettenetesen lemaradt, így Leandro Trossard egyedül törhetett kapura, és nem is hibázott.

Hiába ment előre az egyenlítésért a Southampton, Che Adams és James Ward-Prowse révén helyzetig is eljutottak, ám Sánchez és a védők megoldották a feladatukat.

Valószínűtlen győzelem, ami valahogy mégis reális volt. Már amennyiben ennek van bármi értelme…

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.20.Premier League
newcastle united
0:3
brighton
Premier League
2020.07.20.Premier League
brighton
0:0
newcastle united
Premier League
2019.09.21.Premier League
newcastle united
0:0
brighton
Premier League
2019.04.27.Premier League
brighton
1:1
newcastle united
Premier League
2018.10.20.Premier League
newcastle united
0:1
brighton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle – Aston Villa

Csöppet mérges voltam a Villára, meg egy csöppet Lascelles-re is, hiszen én a birminghamiek győzelmére fogadtam. Lássuk, miért voltam mérges és csalódott!

A találkozó első félidejében gól nem született, nagy helyzetből is csak egy volt. A hazaiak egy távoli lövést tudtak felmutatni Ryan Fraser révén, de ez Emi Martineznek nem okozott gondot. Ahogy a túloldalon sem izzadt meg a védéstől Dubravka kapus, őt El-Ghazi tesztelte, de mivel a lövés középre szállt…

A legnagyobb lehetőség az Aston Villa előtt, pontosabban Trezeguet előtt adódott, az egyiptomi két védő között cselezte be magát a tizenhatoson belülre, éles szögből leadott lövését bravúrral védte Dubravka.

A szünet után kisebb helyzetek adódtak mindkét fél előtt, Jacob Murphy a vendégek részéről még a felsőlécet is eltalálta, de aztán némileg váratlanul, a meccs utolsó perceiben az Aston Villa vezetést szerzett: Targett sokadik jó beadását Ollie Watkins fejelte meg, a labda megpattant Ciaran Clark lábán, úgy kötött ki a gólvonal mögött.

Végül azonban Clarkot megmentette védőtársa, Jamal Lascelles, aki már jócskán a hosszabbítás alatt egyenlített, mindezt úgy, hogy előtte a Villa többször is megnyerhette volna a mérkőzést. Nem tették, és erre ráfaragtak…

Összefoglalás

Mindkét csapatnál komoly számban vannak sérültek, a hazaiaknál hat, a vendégeknél négy játékos nem fog tudni pályára lépni. Már, ha lehet hinni a hivatalos oldalaknak meg a Transfermarktnak.

Kezdem a vendégek hiányzóival. Mind a négyen fontos láncszemek a mostani Newcastle-ben, Miguel Almirón, Callum Wilson és Allan Saint-Maximin előlről fog nagyon hiányozni, Fabian Schar pedig hátulról.

A hazaiaknál Lamptey és Connolly számít kezdőjátékosnak, Lamptey az egész szezonra kiesett, a legújabb sérültjük pedig Dan Burn, aki a Soton elleni meccsen sérült meg.

Az Amexben lejátszott találkozók nem bővelkednek a gólokban, legutóbb 2020. júliusában csaptak itt össze, egy jó kis gólnélküli döntetlen lett a meccs vége.

Ősszel pedig a St. James Parkban a Brighton elkalapálta a szarkákat, 3-0-ra nyertek. A gólokat Maupay és Connolly szerezték, előbbi duplázott.

Ahogy említettem, ez egy nagyon fontos meccs mindkét fél számára. A Brighton 29 pontot szedett eddig össze, a Newcastle 28-at, de – ezt is említettem – nem árt észben tartani, hogy ott csahol mögöttük a Fulham a maga 26 egységével…

Véleményem szerint a harmadik kieső ezen három csapat közül kerül ki. Nagyon durva lenne, ha végül mondjuk a Burnley vagy a Southampton kerülne a 18. helyre…

Visszatérve a meccsünkhöz – és akkor már tippeljünk is egyet -, a tét rányomja a bélyegét erre a találkozóra, szinte biztos vagyok benne. Ami ahhoz fog vezetni, hogy nem fognak egymásnak esni a csapatok. Kevés gólt várok. Egyet… Vagy annyit sem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső