Brighton – Watford: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 20.
Brighton
Teljesítmény:
N V D V N
  • Amex Stadium
  • Augusztus 21. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Watford
Teljesítmény:
N V D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A német meccsekkel mára végeztünk – holnap talán még körülnézünk a vasárnapi találkozók között -, most menjünk egy picit északabbra, Angliába, a Premier League-be, és vizgyáljuk meg a Brighton – Watford találkozót.

Mindkét együttes győzelemmel kezdte a szezont, a Brighton hátrányból fordítva győzte le a Burnley együttesét, míg a Watford remekül indított, már 3-0-ra is vezetett az Aston Villa ellen, végül a találkozó 3-2-es hazai győzelemmel ért véget.

A Watford idén került fel a Championshipből, ám jelentősen erősödtek a nyáron, könnyen lehet, hogy megragadnak az élvonalban.

Utóbbi nem feltétlenül igaz a Brightonra. Évek óta játszanak a tűzzel, előfordulhat, hogy ebben a szezonban könnyes búcsút veszünk tőlük. Tudom, tudom, még csak a második fordulónál járunk. De tavaly is megmondtam a legelején, hogy az Eibar ki fog esni a La Ligából, nem igaz?

A találkozó akár izgalmasan is sikerülhet, akár egy közönségszórakoztató meccs is kijöhet belőle. Meglátjuk. Kezdjük is el!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Burnley – Brighton: 1-2

G.: Tarkowski ill. Maupay, Mac Allister

A sirályok a nyáron alig igazoltak, összesen három új játékos csatlakozott a kerethez – abból egyet azonnal kölcsön is adtak -, ezzel szemben számtalan játékosuk eligazolt, kezdve Ben White-tal (Arsenal), Davy Pröpperen (PSV Eindhoven) át Mathew Ryanig (Real Sociedad) bezárólag. Graham Potter ezzel a kezdővel próbált érvényesülni a Turf Moore-ban:

Sánchez – Webster, Duffy, Dunk, Gross – Alzate, March, Mwepu, Bissouma, Trossard – Maupay

A meccs pedig nem jól indult a számukra, ugyanis James Tarkowski, a Burnley belső védője egy szöglet után volt eredményes már a 2. percben. A gól után a fél Brighton, élükön Robert Sánchez kapussal megrohamozták a játékvezetőt, mivel szerintük Jack Cork akadályozta a spanyol portást a kijövetelben, ám Coote úgy ítélte meg, hogy ilyenről nem volt szó, a gól érvényben maradt.

Az első félidőhöz tartozik még Johann Gudmundsson és Ben Mee kapufája, amivel a meccset úgy, ahogy van eldönthették volna, ám a labda minden esetben kifelé, és nem befelé pattant. A térfélcsere után pedig egy másik mérkőzés kezdődött el, ahol a Brighton akarata érvényesült, és nem a Burnleyé. Sokáig azonban gól nem született a kékeknél, csak helyzetek.

A 73. percben viszont már örülhettek a vendégek, Jakub Moder szaladt el a jobbszélen, belőtt labdájára Neal Maupay érkezett, 1-1. Négy perc múlva nagyjából lekopírozták az első góljukat a vendégek, ismét jobbról jött a passz, Moder helyett Pascal Grosstól, a befejezés pedig Alexis Mac Allister nevéhez fűződött. A hazaiak nagyon bánhatják a kapufákat, mert két vagy háromgólos hátrányból ez a Brighton nem tudott volna felkelni.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.08.Premier League
brighton
1:1
watford
Premier League
2019.08.10.Premier League
watford
0:3
brighton
Premier League
2019.02.02.Premier League
brighton
0:0
watford
Premier League
2018.08.11.Premier League
watford
2:0
brighton
Premier League
2017.12.23.Premier League
brighton
1:0
watford
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Watford – Aston Villa: 3-2

G.: Dennis, Sarr, Cucho Hernández ill. McGinn, Ings

Ez volt az első forduló számunkra legfájóbb meccse, egész szép kis szelvény ment el a birminghami vereség miatt. Pedig ők számítottak esélyesnek, ám az újonc darazsak rendkívül agilis és lényegre törő futballja meglepte Dean Smith csapatát.

Xisco mester ezekben a játékosokban bízott:

Bachmann – Cathcart, Troost-Ekong, Kabasele, Masina – Cleverley, Etebo, Kucka – Sarr, Dennis, Sema

Nem túlzás azt mondani, hogy a Watford az első félidőben leradírozta az Aston Villát a pályáról. Nagy veszteségen vannak túl a vendégek, a Manchester City megszerezte Jack Grealisht, ám véleményünk szerint a támadót megfelelően pótolták. Eddig is erősek voltak elől, most még ehhez az erős szekcióhoz csatlakozott Danny Ings és Leon Bailey.

Azonban a jamaikai csak a kispadon foglalt helyet, ahogy Bertrand Traoré is…

Így támadásban a vendégek semmit sem mutattak, a labdabirtoklási fölényük semmit sem ért, főleg, mert a Watford végig támadott az első 45 percben.

A tizedik percbe fordultunk, amikor a vezetést is megszerezték. Ennek főszereplője Ismaila Sarr volt, aki az egész mérkőzésen remekül játszott. Ekkor még gólpasszt osztott ki Emmanuel Dennis gyönyörűen lőtt a kapuba.

A darazsak továbbra is domináltak, több jó lövésük is volt a gyengén játszó Villa ellen, a lefújás előtt pedig a gólpasszt adó Ismaila Sarr is hálóba talált, 2-0.

A második félidőben már azért kijött a szorításból a vendégcsapat, ám a Watford harmadszor is kapuba talált. Cucho Hernández alig jött be a pályára, azonnal megrúgta a találkozó legszebb gólját, a 16-os csücskéről csavart a kapu bal oldalába.

Ez volt az a pillanat, ami arra ösztönözte a vendégeket, hogy ugyan, kezdjenek már el normálisan futballozni. Bejött Traoré, bejött Bailey, és a játék képe megváltozott. John McGinn kapáslövése után az állás 3-1-re módosult, majd a lefújást megelőző pillanatokban Danny Ings még közelebb juttatta az ellenfélhez a csapatát, tizenegyesből talált be a támadó. Egyenlítésre esély sem volt, mivel Ings gólja már a 97. percben született.

Nagy győzelemmel kezdtek a hazaiak, ám valós erejüket még nem ismerjük, egy olyan Aston Villát vertek szűken, akik körülbelül 65 percig pályán sem voltak…

Összefoglalás

Ez azonban semmit nem vesz el a győzelem értékéből. Most idegenben is megmutathatják, mit tudnak.

Mindkét csapatban sok sérült van, a hazaiaktól régóta hiányzik egyik legjobbjuk, Tariq Lamptey, nem számíthatnak az új igazolásra, Kjell Scherpenre, a Joel Veltman – Dan Burn kettős szintén nem bevethető, az ír válogatott Aaron Connolly pedig még kérdéses. Ó, és ott van még Danny Welbeck, aki szintén sérült.

A Watford sincs jobb helyzetben: Az ifjú Joao Pedrohoz csatlakozott az első fordulóban jól játszó Juraj Kucka, Nathaniel Chalobah, Will Hughes és Domingos Quina szintén nem bevethető.

Kiko Femenia és Josh King viszont visszatérnek, előbbi azonnal át is veheti a helyét Craig Cathcartnak a jobbhátvéd pozícióban.

A Nantes csapatától igazolt Imran Louza szintén opció lehet a középpályára, ahogy a Fenertől kölcsönkapott Ozan Tufan is.

Cucho bombagóljával jelezte, nem akar sokáig padozni, van is esély a kezdetésére, hiszen Emmanuel Dennist pont ő váltotta, a Brugge-től érkező csatár nagyon húzta a lábát…

A bukik ezúttal nem várnak sok gólt, ami nem is csoda, tavaly az Amex Stadionban született az egyik legkevesebb gól.

És egymás ellen sem villognak a srácok, elmúlt öt meccsükből négy 2,5 gól alatt ért véget.

Sokan hazai győzelmet várnak, mi viszont bizonytalanok vagyunk a kimenetelt illetően. Ezúttal megelégszünk egyetlen tippel: Két és fél gólnál kevesebb találat születik majd a szombaton rendezendő mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső