Budafok – Újpest: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 02.
Budafok
Teljesítmény:
D V V N N
  • Promontor utcai Stadion
  • December 04. 20:15
Nézd élőben itt:
QuickWin
Újpest
Teljesítmény:
D V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kishazánkat se feledjük, a hétvégén fogják rendezni a 13. fordulót, immáron elkezdődött a második kör az NB1-ben. Az előző közös összecsapásuk döntetlennel végződött, de azóta talán már jobban kiismertük az újonc Budafok csapatát. Az Újpestet pedig nagyjából ismerjük, ott más okozott problémát, méghozzá a koronavírus, amely miatt több találkozót el kellett halasztani. Volt, akik ezt hagyták és volt, akik elutasították. Belement egy halasztásba a Budafok, a Honvéd is hasonló helyzetben volt, mint az Újpest, így ők óriásit nőttek minden futballszerető ember szemében. Ilyenkor is látszik, hogy a foci jóval több, mint egy hülye sport. És van egy új szimpatizánsuk. Szerény személyem.

Az Újpest hosszú idő után lépett pályára újra a múlt héten, és bár vereséget jósoltak többen, nagyon szép és okos futballal rukkoltak elő, egyáltalán nem látszott, hogy erőnléti problémáik vannak.

Na, nézzük azt a Budafok – Újpest meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Kisvárda – Budafok

Kezdjük Csizmadia Csaba együttesének meccsével, a remekül futballozó Kisvárdához látogattak. Oda, ahol számtalan csapat otthagyta már a fogát. De a Budafokot nem ilyen fából faragták, sikeresen elhoztak egy pontot az NB1 harmadik helyezettjétől.

És bár helyzetből több jutott Supka Attila csapatának, a 0-0 az bizony 0-0. Ez nem azt jelenti, hogy nincs miről írni, jó kis összecsapás volt ez. Kezdésnek Sassá közeli lövését kellett Pósernek védenie, nagy bravúr volt.

A másik oldalon meg Kovács Dávid lövését blokkolták az utolsó pillanatban. Látszott, hogy egyik csapat sem játszik bunkerfocit, bár ez tényleg nem is jellemző rájuk. Emiatt élvezetes találkozó volt, több Kisvárda helyzettel.

Már az első félidőben 5 lövést eresztettek el (ebből hármat kellett hárítania Pósernek). Camaj, mint befejező csatár telitalálat egyelőre, Navratil és Bumba is jó formában van, nem beszélve Sassáról.

A második félidő is hazai fölényt hozott, de gólt továbbra sem. A meccs legnagyobb helyzete a 86. percben esett, ekkor a csereként pályára lépő, eltiltását letöltő Viana közelről lőtt kapu mellé.

Maradt a 0-0, aminek a vendégek örülhettek jobban.

Előző meccs eredménye
2020.08.23.OTP Bank Liga
újpest
0:1
budafoki mte
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Újpest – Paks

Nagyon hosszú kihagyást követően léptek pályára a lila-fehérek játékosai, visszatért a kispadra Predrag Rogan is, de ahogy a csapatorvosuk fogalmazott, nagyon óvatosan kell visszaszerezni egy ilyen vírus után az erőnlétet, nagyon sok vizsgálat előzi meg, és a fokozatosság elvét kell alkalmazni, különben sérülés lehet a vége.

Épp ezért gondoltam, hogy az előkelő helyen álló Paks most megfogja az Újpestet. És nem, nem így történt. Bár majdnem. De erről majd mindjárt.

Ahhoz képest, hogy régen voltak pályán nagyon jól kezdett a hazai csapat, Simon Krisztián és Antonio Perosevics révén pedig veszélyesek is voltak Hegedűs kapujára. A legnagyobb lehetőség utóbbi nevéhez fűződik, bár talán kiugrathatta volna Simont, inkább befelé cselezett és kapura lőtt, de Hegedűs hárítani tudott.

A Paksot sem kellett félteni, bár tény és való, hogy Pajovicsnak kevesebb dolga volt.

A találkozó 61. percében lépett pályára Beridze, ez pedig azért fontos, mert pályára lépését követően meglőtte a forduló gólját. A középpálya közepén kapott labdát, tolt rajta egyet, felnézett és látta, hogy Hegedűs kint áll a kapujából. Gondolt egy merészet és még a kezdőkörből elrúgta a labdát, méghozzá tökéletesen. 40 méteres gól a grúztól, dicsérhető a technikai kivitelezésért és a helyzetfelismerésért is.

Nagyon úgy tűnt, hogy meglesz a három pont, de Bognár György a védelem közepéből felvezényelte csatárnak Böde Dánielt, ő volt az, aki a 91. percben kapura fejelt. Ezt még nagy bravúrral védte Pajovics, de a kipattanóra lecsapott Ádám Martin és egyenlített.

A találkozó utolsó percében pedig Bödét vágták fel a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Talán megért volna ez egy büntetőt.

Nem lehet elégedetlen az Újpest, hosszú kihagyás után egy pontot otthon tartottak a Paks ellen, és pár percen múlt csak az, hogy mindhárom náluk maradjon.

Összefoglalás

Azért vagyok most bajban, mert a Budafok rendkívül kiszámíthatatlan csapat. Egy viszont biztos, hogy mindig nagyon hajtanak, nem ismernek elveszett labdát, ez általában jellemző a kiscsapatokra, akik nem tudnak jó pénzért játékosokat vásárolni, így akarattal próbálnak kompenzálni. Azért ott is van most egy rendkívül technikás és jó futballista, méghozzá Kulcsár Kornél. Amikor anno szinte gyerekként a Haladásba került, sokan felelőtlennek tartották és talán az is volt. De az már akkor látszott, hogy hihetetlen tehetséggel van megáldva. Most talán már benőtt a feje lágya…

Történelmük első találkozójára ősszel került sor, vagyis inkább még nyáron, a második fordulóban. Akkor 1-1-es döntetlent játszottak, de akkor még szó sem volt második hullámról meg kieső játékosokról.

Azt gondolom, az Újpest egyre jobban bele fog jönni, egyre éhesebb lesz a sikerre, és ez így is van rendjén. Nem mondom, hogy legyőzik a Budafokot, de jó esély mutatkozik arra, hogy ismét pontot szerezzenek. Az ő helyzetükben pedig minden pont jól jön most.

Simon Krisztiánnak nagyon ment ősszel, remélhetőleg az ő formája is visszatér, Talloról sokaknak a Fradi ellen kihagyott büntető jut az eszébe, pedig ő is jó futballista, mögöttük pedig ott van Mitrovics, aki a csapat esze volt már a Zetének is tavaly.

A lila-fehérek nem győzni járnak vendégségbe, 2 győzelmük és 4 vereségük van, ebből a Diósgyőr elleni nem a gyepen dőlt el.

A Budafok pedig négy meccset játszott otthon, kétszer nyertek, kétszer pedig kikaptak. Gólt viszont mindegyik találkozón szereztek.

És én erre számítok most is.

Az Újpestnek azért még kell idő, de látszik, hogy élvezik azt, hogy újra a pályán lehetnek, a Budafok pedig stabil kis újonc, akik megérdemlik, hogy itt legyenek. Mindkét csapattól gólt várok, a többi pedig fogadási szempontból nem fontos.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső