Budapest Honvéd – Debreceni VSC: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 30.
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
D N V D N
  • Új Bozsik Stadion
  • Július 31. 20:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Debreceni VSC
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy éves száműzetés után újra az élvonalban szerepelhet a Debreceni VSC. A gárda mindenkit sokkolt, amikor a 2019/2020-as szezon utolsó, hazai mérkőzésén kikapott a Pakstól. Ugyanis az a vereség a kiesésüket eredményezte. A szurkolók nem is bírtak magukkal, berohantak a pályára, és leszedték játékosaikról a mezt, mondván, nem is érdemlik meg azt, hogy magukra öltsék.

Azóta megnyugodtak a kedélyek, a Debrecen az élen zárta a Merkantil Bank Liga 2020/2021-es idényét, így automatikusan visszajutottak a legjobbak közé.

Majdnem pórul járt a Budapest Honvéd is, akik egy Magyar Kupa győzelemmel a zsebben, új játékosokkal és új vezetőedzővel – Bódog Tamással – vágtak neki az idénynek, de az hamar egy horrorba csapott át. Több edző is megpróbálta visszaterelni a Kispestet a helyes irányba, ám ez végül Horváth Ferencnek sikerült, aki először tudott bent tartani egy csapatot, amikor hívták a bajban. Ugyebár a Balmazújvárossal és a Haladással nem így járt…

Folytassuk a mai napot a Budapest Honvéd – Debreceni VSC találkozóval!

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Budapest Honvéd

A bent maradás kivívása után Horváth Ferenc megkapta a lehetőséget, hogy ebben az idényben is ő irányítsa a csapatot, akik a tavaszi hadjáratot követően igazán összekovácsolódtak. Hálás ilyenkor egy edző feladata abból a szempontból, hogy most saját szája íze szerint alakíthatja a keretet, az egykori válogatott csatár pedig nem is tétlenkedik.

Egy csapatra való játékos távozott már Budapest tizenkilencedik kerületéből, alig győzzük majd felsorolni őket, de… Nincs más hátra, csak az előre:

Nem a Honvéddal készül a jövőben Eke Uzoma, Szendrei Norbert (MOL Fehérvár FC), Naser Aliji, Erdélyi Dominik (Szentlőrinc SE), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Csörgő Viktor (Gyirmót FC Győr), Horváth András (Budafok), Kesztyűs Barna (Paks), Kovács Dominik (Gyirmót FC Győr), Nagy Sándor, Raul Palmes (Concordia Chiajna), Soltész Dominik (Debrecen) és Cipf Dominik.

Mellettük még kölcsönbe távozott Bocskay Bertalan (Topolya), László Dávid (Budafok), Szabó Alex (Szolnok) és Artur Craciun (Lokomotiv Plovdiv). Ha jól számoltunk, akkor ez tizenhét embert jelent… Közülük persze a legfájóbb, hogy Gazdag Dániel eligazolt, de a válogatott játékos karrierje érdekében meg kellett, hogy lépje ezt.

Eddig csak négy új arcot lehet látni a Honvéd edzésein, viszont ők egytől egyig jó igazolásnak tűnnek. Vegyük például Szappanos Pétert, aki eddig a Mezőkövesd kapuját őrizte, méghozzá kiválóan. Vagy Nonot, akiről Horváth Ferenc azt nyilatkozta, ritkán látott ennyire technikás játékost életében. A spanyol középpályás egyébként a szlovák Slovantól érkezett.

Illetve még két szerbnek kell megszoknia a budapesti életet, Dusan Pantelics a szerb Radnicski csapatából, Nenad Lukics pedig a Topolyából igazolt a Honvédhoz.

A felkészülés egyelőre döcög az eredmények alapján. Az Ajka, a Budaörs és a Vasas nem jelentett problémát, ahogy a Drava és az FK Rosztov sem. Ikszeltek a szlovák Sered együttesével, valamint a stadionavatón a Villarreal (B) csapatával játszottak 0-0-s döntetlent. Nagy ünnepre készültek a szurkolók az új Bozsik Stadion avatóján, ám Unai Emeryék végül kénytelenek voltak kihagyni a mérkőzést, mert betört hozzájuk a koronavírus. Végül a fiatalok jöttek és játszottak Nonoékkal.

Tavaly kiemelkedően jó szezont vártam a Honvédtól, és csalódnom kellett. Most ugyanígy állok a dolgokhoz, bízom abban, hogy Puskás Ferenc egykori csapata egy sokkal jobb szezont produkál, ahol akár még a dobogóért is küzdhetnek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.31.OTP Bank Liga
budapest honvéd
3:1
debreceni vsc
OTP Bank Liga
2019.12.07.OTP Bank Liga
debreceni vsc
1:1
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2019.08.24.OTP Bank Liga
budapest honvéd
2:3
debreceni vsc
OTP Bank Liga
2019.04.13.OTP Bank Liga
budapest honvéd
1:1
debreceni vsc
OTP Bank Liga
2018.12.08.OTP Bank Liga
debreceni vsc
2:0
budapest honvéd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Debreceni VSC

Nem csak a Debrecen tért vissza az élvonalba, hanem hosszú légióskodás után Dzsudzsák Balázs is, a hajdúságiak emblematikus játékosa. Dzsudzsák akkor tért vissza, amikor emírségekbeli csapatában már nem volt maradása. Szeretett volna játékban maradni, szeretett volna részt venni az Európa-bajnokságon, ám Marco Rossinak van egy szabálya, amit még miatta sem borított fel: Másodosztályú játékos nem lehet kerettag.

Az egykori cséká maradt, feljutott az OTP Bank Ligába, célja pedig az, hogy visszakerüljön a válogatottba.

A cél az volt, hogy a keret egyben maradjon, azok a játékosok, akik javarészt a kezdőben kaptak szerepet ne menjenek el. Ez két kivételtől eltekintve sikerült is, mindössze Kinyik Ákos és Szatmári Csaba hagyta el a cívisvárost.

Leginkább a védelembe érkeztek új arcok, a brazil Charleston Silva, valamint a kameruni-francia Sylvain Deslandes érkezett, illetve az előző szezont az élvonalban töltő szerb, Marko Nikolics is abban fog segíteni a Debrecennek, hogy ne kapjanak gólt.

A középpályára is jött egy légiós, a nyolcszoros északmacedón válogatott David Babunszki.

A felkészülésük során voltak pozitív és negatív jelek egyaránt, az ellenfelek közül a legpatinásabb a José Mourinho által irányított AS Roma volt, akikkel egy izgalmas 5-3-as mérkőzést hoztak össze Dzsudzsákék.

Ez a keret erősebb, mint az, amelyik kiesett az élvonalból, a Huszti – Toldi edzőpáros bizonyára merészebb célokat fogalmazott meg, mint a bent maradás kivívása.

Összefoglalás

A fogadóirodák oddsai azt sejtetik, hogy a Honvédnak áll a zászló. Az biztos, hogy a szurkolók az új stadionban őrületes hangulatot teremtenek majd, bizonyára unták már, hogy állandóan át kell caplatniuk az új Hidegkuti Nándor Stadionba.

Tavaly a két együttes ugyebár érthető okok miatt nem játszott egymás ellen, azt megelőzően viszont igen, három bajnokin futottak össze. Igazságosan intézték a dolgokat: Egyszer a Honvéd, egyszer pedig a Debrecen nyert, a kettő között meg volt egy döntetlen.

Dzsudzsák itt tartása hatalmas fegyvertény, és százszázalékig biztosak lehetünk abban, hogy a szélső mindent meg fog tenni. Eleve Debrecen az a hely, ahonnan elindult, így bármit megtenne a csapatért, illetve természetesen az egyéni céljait sem szabad elfelejteni: Bizonyítani kell Marco Rossinak.

A védelemnek még össze kell szoknia, hiszen majdhogynem teljesen lecserélődött, de az összeszokottság még bizonyára a Honvédnál sem az igazi.

Nono játékára külön felhívnánk a figyelmet, a másik oldalon pedig az NB2-ben 15 gólig jutó Bárány Donátot lesz érdemes figyelni.

Egy tapogatózós meccsre gondoltunk, ami könnyen fajulhat egy rendkívül szórakoztató meccsé. Véleményünk szerint az első fordulóban nem fognak tudni nyerni a csapatok, az eredmény a lefújáskor döntetlen lesz majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső