Budapest Honvéd – Ferencváros: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 18.
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
V D N D D
  • Hidegkuti Nándor
  • November 21. 19:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Ferencváros
Teljesítmény:
N N V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Fővárosi rangadóval folytatódik a magyar első osztályú bajnokság, Budapest Honvéd – Ferencváros meccset rendeznek az Új Hidegkuti Nándor stadionban, a Honvéd ideiglenes otthonában. A rangadó kifejezés talán kicsit erős az idényt elnézve, ugyanis amíg a Fradi hozza a papírformát, addig a Honvéd a tavalyi kupagyőzelem és relatíve jó szereplés után erőteljes visszaesést produkál. Egy mérkőzéssel ugyan kevesebbet játszottak, de kiesőhelyen állnak, Bódog Tamás alatt pedig kissé már inog a kispad, a Bozsik stadion közönsége (és a Hidegkutié) nem ehhez van hozzászokva.

Érthetetlen a visszaesés, hiszen a keret inkább erősödött, mintsem gyengült, az igazolásaikra bárki csettintett volna egyet, és mégis, az eredmények nem akarnak jönni.

És most sem ők számítanak favoritnak, a Fradi úgy vezeti a tabellát, hogy két meccs mínuszban vannak.

Vegyük górcső alá ezt a meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Puskás Akadémia – Budapest Honvéd

Egyik együttes sem legjobb napjait éli. Mindketten remekül szerepeltek tavaly, mindketten indulhattak az Európa Liga selejtezőjében, mindketten elég hamar kizúgtak és most mindketten rosszul szerepelnek a bajnokságban. Mi történt itt?

Ráadásul a koronavírus is lecsapott a Honvédra, rengeteg meghatározó játékost kellett nélkülözniük ezen a találkozón. A Puskás – Honvéd meccsel nyitottak volna, de akkor a felcsútiak kértek halasztást, tekintve, hogy sok játékos kapta el a vírust.

Nem mondhatni, hogy közönségszórakoztató találkozó volt, egyetlen helyzetet jegyezhettünk fel az első félidőben, egy jobbról leadott lövést fogott meg Tóth. A második félidőben Tóth-Gábor Kristóf tört el egy labdát, amely így lett tökéletes László Dávidnak, de a fiatal csatár kapufára lőtte a labdát. Ha bemegy, akkor is visszafújták volna, László ugyanis lesen állt.

A 69. percben a Puskás szerzett vezetést, Mance egy lépésről lőtt a hálóba, de az asszisztens itt is emelte a zászlaját, nem adták meg a találatot.

Sokan a kilátogató nézők közül már a lefújást várták, ekkor, a 89. percben született meg a találkozót eldöntő gól. Szabadrúgáshoz jutott a Puskás Akadémia, a beívelt labdába a belső védő, Meissner tette bele a lábát, Tujvel pedig nem tudott hárítani.

Nem volt jó meccs, alig volt esemény rajta, a megtizedelt Kispest pedig végül üres kézzel távozott.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.16.OTP Bank Liga
budapest honvéd
0:2
ferencváros
OTP Bank Liga
2020.02.05.OTP Bank Liga
ferencváros
0:0
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2019.10.06.OTP Bank Liga
budapest honvéd
0:0
ferencváros
OTP Bank Liga
2019.04.27.OTP Bank Liga
budapest honvéd
3:2
ferencváros
OTP Bank Liga
2019.02.02.OTP Bank Liga
ferencváros
1:0
budapest honvéd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ferencváros – Mezőkövesd

A hétközi BL találkozót követően egy könnyebb ellenfél várt Nguen Tokmacékra, az utolsó helyen kullogó Mezőkövesdet fogadták a Groupama Arénában. És valóban, könnyebb ellenfél, könnyed siker, egy félidő is elég volt ahhoz, hogy teljesen lenullázzák a vendégek esélyeit. Persze, erről tettek a vendégek is.

Pedig a sárgák két helyzetével indultunk, Nesztorov fejese még nem volt akkora falat Dibusznak, de Berecz lövésénél már bravúr kellett. Sigér nem tudott átvenni egy labdát a saját tizenhatosánál, lecsapott rá Berecz Zsombor, lőtt, de Dibusz lábbal hárított. Az ezt követő támadásból pedig a Fradi gólt szerzett. Uzuni passzolt középre Tokmachoz, aki a jobb alsó sarokba lőtt. Szappanosnak esélye sem volt.

Öt perccel később egy védelmi hiba után 2-0-ra módosult az állás, Uzuni és Boli játszottak össze, végül utóbbi lőtt az üres kapuba.

A félidő vége előtt három perccel Meskhi begyűjtötte második sárga lapját, így a gólhátrányt emberhátrány követte. És a hosszabbításban meglőtték a harmadikat is a hazaiak, Uzuni ellenféltől kapott kiugratást, majd hanyagul pöccintett Szappanos mellett a kapuba.

A második félidőre teljesen szétestek a vendégek, még az is belefért, hogy Haratin kihagyjon egy tizenegyest. Vagyis, Szappanos védett…

A vendégek kapusának egyébként még három nagy fogása is volt, gyakorlatilag csak rajta múlt, hogy nem lett ebből egy komolyabb vereség. Mindenesetre ez a 3-0 is elég volt ahhoz, hogy Kuttor Attilát menesszék a Kövesd éléről.

Összefoglalás

A helyezéstől függetlenül azért ez mindig rangadónak számít. Teljesen mindegy, ki hol áll, ez a jelző igenis jár ennek a két csapatnak.

Nagy a baj a Honvédnál, ez most már látszik. Nem elég a gyenge kezdés, Lanzafame távozása, a koronavírus miatt egyszerűen nem tudnak úgy kiállni, ahogy szeretnének. Bódog állása már veszélyben, ő lehet a következő, akit menesztenek. Ebben az esetben visszatérhet Pisont István, az ő tavalyi szerepvállalása kulcsfontosságú volt.

Arra számítok, hogy a Fradinál a válogatott játékosok pihenni fognak, így Zubkov, Sigér játékára nem nagyon számítok. Haratin nem nagyon játszott (két meccs alatt 40 perc), Lovrencsics megsérült, Tokmac is sérült elvileg, legalábbis ezért nem fog játszani az Ausztria – Norvégia meccsen. Pedig már nagyon várta a meghívót a szélső, és mondjuk ki: Meg is érdemelte volna, hogy bemutatkozhasson hazája válogatottjában.

Kár a zárt kapuért, a hangulat bizonyára frenetikus lett volna, a hazai drukkerek pedig biztosan megemlékeztek volna Puskás Öcsi bácsiról, a legendás játékos 14 éve, november 17-én hagyott itt bennünket.

A játékosoknak, akik igazán szívükön viselik a csapatukat ez bizonyára extra motivációt jelent, de ez a Fradi… Hát, mit ne mondjak, nagyon erős. Nem hiszem, hogy bárki meg tudja őket szorongatni az elkövetkezendő években. Egy döntetlen még benne van a pakliban, de valószínűbb, hogy a Hidegkuti Nándorból is három ponttal utazik haza a Fradi.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső