Budapest Honvéd – Ferencváros: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 10.
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
N N D V V
  • Új Bozsik Stadion
  • Szeptember 11. 14:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Ferencváros
Teljesítmény:
V N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napra egy kicsit hanyagoljuk a Bajnokok Ligája csapatait, ráérünk még jövő héten is bemutatni őket. Itt a hétvége és zsákszámra jönnek a jobbnál jobb meccsek, amiket vétek lenne kihagyni. A mai napon így csak tippeket olvashattok, remélhetőleg a jobb fajtából. Első meccsünk itthonról, az OTP Bank Ligából érkezik, egy fővárosi rangadóval indítunk: Háromnegyed háromtól Budapest Honvéd – Ferencváros találkozót rendeznek az Új Bozsik Stadionban.

Horváth Ferenc együttese rosszul kezdte az idényt, azonban három nyeretlenül megvívott találkozót követően (2 vereség, 1 döntetlen) beindultak, és megverték a Paksot és a Zetét is. Ezzel pedig felugrottak a tabella ötödik helyére.

A Fradi, a címvédő a Bajnokok Ligája szereplés miatt két mérkőzéssel játszott keveset, ráadásul ezeken sem hibátlan már, az első fordulóban szenvedtek vereséget a Kisvárdától, mindezt a Groupama Arénában. Oké, azóta nyerték mindkét találkozójukat, de a vereség, valamint az elmaradt mérkőzések miatt csak a nyolcadik helyen állnak.

Az már kiderült, hogy idén is az Európa-ligában szerepelnek, már most csütörtökön utaznak a BayArénába, hogy megmérkőzzenek Gerardo Seoane együttesével, addig viszont vár rájuk még ez a magyar bajnoki. Ott lesznek fejben is a játékosok?

Meglepetés szagát érezzük a levegőben… Kezdjük a Budapest Honvéd – Ferencváros találkozó előzetesét!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Zalaegerszeg – Budapest Honvéd: 1-3

G.: Serafimov ill. Lukic, Hidi, Tamás

A válogatott szünet előtti hétvégén csapott össze a zalai megyeszékhelyen a ZTE és a Honvéd csapata. Mindketten pozitívan várták a meccsüket, hiszen az ezt megelőző fordulóban győzni tudtak: A Zete idegenben nyert a Debrecen ellen, míg a Honvéd a Paksot győzte le hazai környezetben.

A kezdők:

Zalaegerszeg:

Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi – Bedi, Sankovic, Milovanovic, Skribek – Koszta, Babati

Budapest Honvéd:

Szappanos – Lovric, Batik, Klemenz, Tamás – Zsótér, Pantelic, Hidi – Bőle, Lukic, Nagy

A folytatás a Honvédnak sikerült jobban, tíz perc sem telt el a meccsből, amikor vezetést szereztek. Hibák egész sora kellett a vezetést jelentő gólhoz, de ez a piros-feketéket egy jottányit sem érdekelte. Kezdődött minden azzal, hogy Bőle Lukács kapott egy hosszú indítást, amivel kilépett a védők közül. Nem tudta jól megszelidíteni a labdát, így az érkező Tamás Krisztián kapura bombázott. Ezt még Demjén védte, de nem oldalra paskolta a játékszert, hanem középre, ahol Nenad Lukic magányosan figyelte az eseményeket, és a léc alá bombázott.

A kapott gól megzavarta a kék-fehéreket, és négy perc múlva ismét kapituláltak. Egy szép baloldali akciót vezetett a Honvéd, Tamás Krisztián középre passzolt, ahol Hidi Patrik játszi könnyedséggel gurított a jobb alsóba, Demjén nem is tudott elvetődni a labdára.

Az első félidőben még 1-1 gólt szerezhettek volna a felek, Lukic csavarása a jobboldali kapufa mellett suhant el, míg Bedi Bence 16 méterről eleresztett lövését Szappanos tornázta szögletre.

A második félidőben Tamás Krisztián volt a vendégek egyik legveszélyesebbje. Első ziccerét még védte Demjén, de a 70. percben egy szöglet után ő sem tudott mit kezdeni az elemi erejű bombával, amit a fiatal balbekk eleresztett. Tamás korábban a Zete futballistája volt, így korrekt módon nem örült a góljának.

A végeredményt a Zete középhátvédje, Nikola Serafimov állította be, a 75. percben egy ide-oda pattogó labdát lőtt a hálóba.

Jobban játszott a Honvéd, teljesen megérdemelten hozták el a három pontot Zalaegerszegről.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.08.OTP Bank Liga
budapest honvéd
1:2
ferencváros
OTP Bank Liga
2021.02.20.OTP Bank Liga
ferencváros
1:0
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2020.11.21.OTP Bank Liga
budapest honvéd
0:1
ferencváros
OTP Bank Liga
2020.06.16.OTP Bank Liga
budapest honvéd
0:2
ferencváros
OTP Bank Liga
2020.02.05.OTP Bank Liga
ferencváros
0:0
budapest honvéd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ferencváros – Debreceni VSC: 4-2

G.: Mak (2), R. Mmaee, Laidouni ill. Ugrai (2)

A Fradi azt követően léphetett saját közönségük előtt pályára, hogy tudták: Idén is európai kupa főtábláján szerepelhetnek. Mondjuk ezt már a Young Boys meccs előtt is tudták, a kérdés csak az volt, hogy BL vagy EL lesz a dologból. Utóbbi lett, 6-4-es összesítéssel ejtették ki a svájciak a magyar bajnokot.

A kezdők:

Ferencváros:

Dibusz – Botka, Kovacevic, S. Mmaee, Civic – Zachariassen, Haratin – Uzuni, Tokmac, Mak – R. Mmaee

Debrecen:

Kosicky – Kusnyír, Baráth, Korhut, Ferenczi – Dzsudzsák, Varga – Bévárdi, Soltész, Ugrai – Sós

A hazai csapat kezdte jobban a mérkőzést, két gólt is szerezhettek volna, ám Myrto Uzuni, valamint Ryan Mmaee közeli próbálkozásait is védte Tomas Kosicky. Öt perccel később váratlanul a Debrecen szerzett vezetést az első valamirevaló akciót követően: Dzsudzsák Balázs kapott labdát, a tizenhatos jobb oldalán kereste a társakat, majd beadása Ugrai Roland fejét találta meg. A szombathelyi nevelésű támadó bólintását követően a hálóban kötött ki a labda.

A gólt követően a Fradi tovább irányított, de csak a félidő végén tudtak kiegyenlíteni, ekkor Robert Mak bombáját követően örülhettek a Fradi-drukkerek. A szlováknak nem ez volt az egyetlen találata, de arról majd egy kicsivel később.

Ugorjunk a második félidőre, egészen pontosan az 56. percre, amikor a hazaiak tizenegyeshez jutottak. Ryan Mmaee állt a labda mögé, és magabiztosan értékesítette a büntetőt. Három perccel később újabb szabálytalanságot követtek el a vendégek, de Mmaee ezúttal hagyta, hogy Tokmac Nguen végezze el a tizit. A norvég lövését viszont Kosicky elérte, így maradt a 2-1.

Nem sokáig, mert jött ismét Robert Mak, akinek 11 méteres gólja lezárta a találkozót. Az már csak hab volt a tortán, hogy később Aissa Laidouni is betalált. Ó, és Ugrai Roland az utolsó percben még kozmetikázott az eredményen, így alakult ki a 4-2-es végeredmény.

Összefoglalás

A bevezetőben említettem, hogy csütörtökön a Ferencváros Európa-liga mérkőzést vív, méghozzá talán a legerősebb ellenfél ellen, idegenben. Kérdés, hogy Peter Stöger fejében mi jár. Úgymond adja fel ezt a meccset a csütörtökiért cserébe?

Egyelőre nem tudni, az biztos, hogy a kezdőben lesznek változások. Már csak azért is, mert Igor Haratin időközben elhagyta a csapatot, és a Legia Varsó játékosa lett.

Középen így megnyílhat az út Stjepan Loncar előtt a kezdőben, aki eddig nagyon kevés alkalommal léphetett pályára. Esetleg Somália térhet vissza sérülését követően?

A befejező csatár tekintetében kellemes gondjai vannak az osztrák mesternek, mert Ryan Mmaee és Franck Boli is rugdossa a gólokat, ember legyen a talpán, aki megmondja, ki fog játszani holnap, és ki csütörtökön.

A védelemben Sammy Mmaee a válogatott szünet előtt szenvedett sérülést, abból viszont már felépült, a Debrecen elleni meccset végigjátszotta.

A Honvédnál továbbra is akadnak sérültek, Horváth Ferenc azonban megtalálta az ideális kezdőt. Ebbe a kezdőbe valahogy még Nonot kell beilleszteni.

Nem szokott gólzápor lenni, amikor a Honvéd és a Fradi egymás ellen játszik, utolsó öt meccsükből négy végződött 2,5 gól alatt. Azt viszont tegyük hozzá, hogy ötből háromszor a Fradi nyert idegenben, igaz, akkor a Honvéd ideiglenes stadionjában játszott.

Most úgy tűnik, a Honvéd egyben van, és akár még meglepetést is okozhatnak. Azt nem gondolnánk, hogy le is győzik ellenfelüket, de egy döntetlenre jók lehetnek. Emellett pedig azt fogadjuk még meg, hogy a mérkőzésen két és fél gólnál kevesebb esik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső