Budapest Honvéd – Malmö: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 16.
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
N V N V D
  • Hidegkuti Nándor
  • Szeptember 17. 21:05
Nézd élőben itt:
QuickWin
Malmö
Teljesítmény:
D V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem csak a Vidi, de a Bódog Tamás által irányított Budapest Honvéd is pályára lép az Európa Liga csütörtöki játéknapján. Nekik vélhetően sokkal, de sokkal nehezebb dolguk lesz. A Budapest Honvéd – Malmö meccsen a svédek az esélyesek, de egy egymeccses párharcon akár összejöhet egy masszív meglepetés is. Ahhoz azonban a Honvédnak úgy kell támadni, mint a hétvégén, olyan hatékonysággal kell védekezni, mint a Diósgyőr elleni meccsen (leszámítva azt a rövidzárlatot…) és nem szabad hagyni kiteljesedni Jon Dahl Tomasson csapatát.

Lássuk a medvét!

Mi történt a hétvégén és az előző körben?

Persze, az is fontos, hogy hogyan jutott idáig a két gárda, de érdemes megvizsgálni, hogy a hétvégén, a bajnokságban milyen eredménnyel zártak.

Budapest Honvéd

Arról már írtam, hogy jutott el idáig a Honvéd, és ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor a kínszenvedés szót alkalmaznám. A finn Inter Turku elleni párharc az új fiúnak, Traorénak köszönhetően lett meg, csereként rúgott egy gólt, majd a hosszabbításban főszerepet játszott a második hazai találatban is.

De a meccs egészét nézve nem játszottak jól Ugraiék, akik szinte még mindig keresik önmagukat.

A Diósgyőr elleni meccsen már villantottak, négyszer is sikerült kapuba találni, ebben pedig Gazdag Dániel játszott főszerepet.

Előtte még beszéljünk Zsótér Donátról, övé volt ugyanis a meccs első gólja a 16. percben. Mezghrani húzott el a szélen, visszagurított labdája Zsótérhoz került, aki ballal a kapuba lőtt.

Gazdag Dániel folytatta, amit Zsótér elkezdett és ez a gól joggal pályázik a forduló legszebb találata címre. Polgártól csente el a labdát a kezdőkörnél, majd jó negyven métert sprintelt, mire Polgár utolérte. Visszahúzta a játékszert, majd látta, hogy Antal kilépett a kapuból. Lazán, amolyan Raúlosan emelt át mindenkit, a labda pedig a kapuba hullott. Nagyon okos, szép és fineszes találat volt.

Ami ezután történt, arra sokan nem számítottak, visszajött a meccsbe a DVTK, 5 perc alatt kiegyenlítették a kétgólos hátrányt. Egy perccel Gazdag remek találata után a frissen igazolt Grozav talált távolról a kapuba, majd a lefújás előtt Molnár Gábor már a második diósgyőri gólt szerezte.

Az egész félidőben jobban játszottak a vendégek, de egy 5 perces rövidzárlat miatt a második félidőt nulláról kezdhették.

Az első negyedóra eseménytelenül telt, majd megint jött Gazdag. Egy kiugratást követően szerezte meg saját maga második gólját, szépséghibája a történetnek, hogy az indítás pillanatában több mint valószínű, hogy lesen tartózkodott. A játékvezető mindenesetre megadta a találatot.

Nem tudott újból feléledni a DVTK, ráadásul a 69. percben Polgár ledöntötte a lábáról Ugrait, tette mindezt utolsó emberként, így kiállt.

A mérkőzést Ugrai gólja döntötte el, a 89. percben Gazdag tálalt elé, a szombathelyi nevelésű csatár pedig okosan a bal alsóba helyezte a labdát.

A meccs krónikájához tartozik, hogy Iszlai a túloldalon még kihagyott egy tizenegyest a hosszabbításban, így a végeredmény nem változott: Maradt a 2-4.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Malmö

Jon Dahl Tomasson remek játékos volt, megfordult többek között a Villarreal, a Stuttgart, az AC Milan és a Feyenoord csapatában, edzőként pedig a dán labrarúgó válogatott asszisztenseként dolgozott négy évig. Ezután vette át a svéd Malmö irányítását, amelyet a tavalyi szezonban bevitt a legjobb 32 közé, azaz továbbjutottak a csoportból. Ott a Wolfsburg jelentette a végállomást, kettős vereséggel kellett búcsúzniuk.

De ebből már látszik, milyen erőt képviselnek, és hogy mennyire ők számítanak a találkozó és a továbbjutás esélyesének.

Az előző körben hazai pályán fogadták a lengyel Cracoviát és mindössze 21 másodpercre volt szükségük az első góljukhoz, Berget közelről volt eredményes.

Kétség sem férhetett hozzá, hogy melyik a jobb csapat, a Malmö kétszer annyit veszélyeztetett, mint ellenfelük.

A végeredményt Soren Rieks alakította ki a 44. percben: Thelin passzolt hozzá a tizenhatoson belül, átvételt követően estében vágta hálóba a labdát.

Lőhettek volna még több gólt is, de Hrosso, a lengyelek kapusa ezt megakadályozta, így be kellett érniük a 2-0-val. Elégedettek lehettek, továbbjutást ért ez is.

Ami viszont jó hír számunkra, hogy a Cracovia elleni meccs óta nyeretlenek. Három mérkőzést bonyolítottak le az Allsvenskan idei idényéből. Döntetlen a harmadik helyezett Elfsborg ellen (1-1), majd kikaptak az Örebrotól (3-2), most hétvégén pedig 0-0-t játszottak az AIK Stockholm ellen. Ezzel együtt is vezetik a tabellát, hatpontos előnyük van a Hackennel szemben.

Összefoglalás

Az azért bizakodásra adhat okot, hogy a csapat három meccse nyeretlen. A Honvédnak összesen egy győzelme van, de azt talán a kezdeti nehézségekre, a sérülésekre, az új vezetőedzőre lehet fogni. Bódog most kezdi megtalálni azt a csapatot, amely ütőképes lehet, ráadásul Balogh Norbert is végre pályára léphetett. Hiszem, hogy Ugrai mellett ő lesz stabilan a Kispest kezdő csatára.

Gazdag jó formájára lehet építeni, illetve muszáj lesz kihasználni Ugrai Roland jó rúgótechnikáját a pontrúgásoknál. Akkor lehet esély.

A végeredménynél azért még így is valószínűbb a svédek sikere, a gólokra viszont építhetünk. A magyarok védelme nem igazán volt topon mostanság, a Diósgyőr elleni meccsen is sikerült két gólt kapni, az azt megelőző bajnokikon sem úszták meg kapott gól nélkül.

Viszont elől talán most bele lendültek, emiatt hiszem, hogy betalálhatnak, miközben arra is számítok, hogy legalább egy gólt kapni fognak. Ne így legyen, drukkolok, hogy a játéknap legnagyobb bravúrját bemutatva tovább mehetnek, de nem ez a realitás.

Viszont a tippem reális: Mindkét csapat szerez gólt, amivel most nagyon szépen lehet kaszálni. A hazai pálya előnye, a hétvégi önbizalomnövelő győzelem és Bódog Tamás személye miatt is bízom ebben. A Malmö pedig egyszerűen egy jó csapat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső