Bulgária – Észak-Írország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 11.
Bulgária
Teljesítmény:
V N N D V
  • Stadion Vasil Levski
  • Október 12. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Észak-Írország
Teljesítmény:
V D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagy esélyt szalasztott el Bulgária, az előző fordulóban esélyük nyílt arra, hogy Észak-Írországot megelőzzék, és három pont előnnyel várják ezt a mostani találkozót. A nulla ponttal rendelkező Litvániához utaztak, és Novikovasék végül 3-1-re múlták felül a Petrov-csapatot. Meglepetés volt ez a javából, mi sem erre számítottunk. A harmadik hely továbbra is kiadó, ami bár továbbjutást és osztályozót sem ér, de presztízs értékkel rendelkezik.

Most, hazai pályán van esély arra, hogy megszerezzék azt, amit Vilniusban elszalasztottak, a következő mérkőzést épp Észak-Írország ellen rendezik Szófiában.

Az északírek menetrendszerű vereséget szenvedtek Svájcban, Murat Yakin együttese simán, 2-0-ra múlta felül őket, ahogy arra számítani lehetett. Itt már mi is jobban tippeltünk…

Az idei első összecsapásukon gólnélküli döntetlen született, mostanra viszont nyíltsisakos csatára számítunk.

Hogy aztán ki fog nyerni? Mindjárt megpróbáljuk kideríteni, annyit elöljáróban elmondhatunk, hogy a bukmékerek oddsai alapján… Nos, ugyanannyit adnak a hazai, illetve a vendégsikerre.

A Bulgária – Észak-Írország mérkőzéssel folytatjuk.

Mi történt az előző körben?

Megvizsgáljuk, hogy a két válogatott milyen eredménnyel zárta az előző fordulót, így jobban képbe kerülhetünk.

Litvánia – Bulgária: 3-1

G.: Lasickas, Cernych ill. Despodov

Az eddig nulla ponttal rendelkező Litvánia meglepte Bulgáriát és nem csak őket, minket is. A 3-1-es győzelmet azonban nem sokan látták, a verőfényes napsütésben lejátszott találkozóra nem igazán voltak kíváncsiak a helybéliek.

A kezdők:

Litvánia:

Setkus – Vaitkunas, Klimavicius, Satkus, Baravykas – Slivka, Megelaitis – Novikovas, Cernych, Lasickas – Laukzemis

Bulgária:

Lukov – Bozhikov, A. Hristov, P. Hristov, Antov – Despodov, Malinov, Vitanov, Nedelev – Iliev, Yomov

A mérkőzést megelőző tippünkben a vendégek sikerét jósoltuk. A mérkőzés végeredményét ti is látjátok, nem jött be, ám ez a találkozó akár máshogy is alakulhatott volna. Rögtön az elején ugyanis tizenegyeshez jutott a bolgár együttes, egy szöglet után Egidijus Vaitkunas rántotta le ellenfelét.

Hosszú közjáték követte az esetet, a VAR is csekkolt, ez pedig talán megzavarta Dimitar Ilievet, aki rendkívül gyengén lőtte kapura a labdát. Olyan gyengén, hogy Setkus kapus nemcsak védett, meg is fogta a lasztit…

A megfogott tizi fellelkesítette a litvánokat, öt perccel később pedig a hálóba találtak. Ehhez szükség volt egy bolgár hibához, Hristov rárúgta a labdát Lasickasra. Az odapattant Novikovas elé, aki berobogott a tizenhatoson belülre, önzetlenül Lasickas elé tálalt, ő meg a hálóba talált.

Az egyenlítésre a második félidőben került sor, Kiril Despodov mindig is jó szabadrúgáslövő hírében állt, ezt ismét bebizonyította. A 64. percben, körülbelül 18 méterről csavart a kapu jobb oldalába. Gyönyörűen szállt a labda a sorfal felett, Setkus kicsit későn indult el, így nem maradt esélye a védésre.

Úgy tűnt, az odavágóhoz hasonlóan a visszavágó is döntetlennel zárult, de Fedor Cernych tett róla, hogy ez ne így történjen. A Jagiellonia támadó középpályása a 82. percben a bolgár védők elaludtak, egy felívelt szabadrúgásnál nem figyeltek Lasickasra, aki letette a labdát a mögötte álló Cernychnek, ő meg bombagólt lőtt. És itt még nem volt vége, a litván két perccel később újfent a hálóba talált, amivel eldöntötte a három pont sorsát. Cernych második alkalommal a fejét használta, simán megelőzte Antovot.

Ez a pár perces rövidzárlat okozta a litvánok első győzelmét. Mondhatjuk, hogy megérdemelték…

Előző meccs eredménye
2021.03.31.VB-selejtező 2022
észak írország
0:0
bulgária
VB-selejtező 2022
2008.02.06.Barátságos Mérkőzés
észak írország
0:1
bulgária
Barátságos Mérkőzés
1979.05.02.EB-selejtező 1980
észak írország
2:0
bulgária
EB-selejtező 1980
1978.11.29.EB-selejtező 1980
bulgária
0:2
észak írország
EB-selejtező 1980
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svájc – Észak-Írország: 2-0

G.: Zuber, Fassnacht

Murat Yakin együttesét tartottuk a favoritnak, rájuk is fogadtunk és javasoltuk azt is, hogy a hendikep fogadást se vessétek el. Christian Fassnacht tett arról, hogy ne kelljen szégyenkeznünk a tippünk miatt, végül Svájc simán győzte le Fergusonékat.

A kezdők:

Svájc:

Sommer – Mbabu, Akanji, Elvedi, Rodriguez – Freuler, Zakaria – Steffen, Zuber – Shaqiri, Embolo

Észak-Írország:

Peacock-Farrell – Cathcart, Ballard, Brown, Lewis – Dallas, McNair, Davis, Thompson, Saville – Washington

Alig négy perce tartott a találkozó, amikor a genfi Stade de Genéve szurkolói talpra ugrottak. Egy svájci támadás végén Denis Zakaria bombázott távolról a bal alsó sarokba, nagy gólt volt, kár, hogy szabálytalan.

Nem a gólszerző valamelyik megmozdulásával volt probléma, hanem azzal, hogy a lövés pillanatában Peacock-Farrell előtt állt Xherdan Shaqiri, méghozzá lesen. Emiatt a Borussia Mönchengladbach játékosának találatát nem adták meg.

A nyolcadik percben aztán egy védelmi hibát kihasználva Connor Washington roboghatott a kapu felé, lövését nem tudta már jól helyezni, így Yann Sommer gond nélkül védhetett. Jól indult a meccs mindkét csapat számára, gólig azonban csak egyikük, a házigazda svájciak jutottak.

Ekkor már a vendégek tíz emberrel küzdöttek, Jamal Lewis a 23. és a 37. percben is sárga lapot érően szabálytalankodott, neki még biztos maradt melegvíz a zuhanyzóban…

Nem siették el, épp a lefújás előtti percben talált a hálóba Steven Zuber. A gól érdemi részét Breel Embolonak köszönheti, aki áthámozta magát a védőkön, majd tökéletes ütemben rakta le a labdát a társa elé, aki idén nyáron távozott Frankfurtból, hogy a görög AEK Athén játékosa legyen.

A második félidőben folytatódtak a hazai támadások, több alkalommal is Peacock-Farrellnek kellett hárítania, de a svájciak egyébként körbe lőtték a kaput. A labdabirtoklási fölény elképesztő volt, 73%-ban volt náluk a labda, közben az északírek egyetlen kaput eltaláló lövést sem tudtak felmutatni, úgy pedig nehéz egyenlíteni.

A hatalmas fölény ellenére nem volt biztos a győzelem, egy gólt bármikor találhat bármelyik csapat, de ezen az estén nem ez történt. A második játékrészben is a hosszabbításra időzítették góljukat a hazaiak, a gólszerzőt váltó Young Boys játékos, Christian Fassnacht egy kontra végén lőtt Peacock-Farrell hálójába. Az assziszt ismét Breel Embolo nevéhez fűződik, aki az este folyamán mintha el lett volna átkozva – ami a gólszerzést illeti -, de gólpasszok tekintetében remek napot zárt.

A kötelező letudva, pontosan olyan eredmény született, amit mindenki várt.

Összefoglalás

Ahogy néztem, a bolgároknál új sérült vagy eltiltott nincs, így Yasim Petrov azt a kezdőt küldheti pályára, amelyiket szeretné. A vendégeknél viszont a kiállított Jamal Lewis biztos nem szerepelhet. A svájciak ellen Jonny Evans nem volt a keretben, ő a meccse előtt szenvedett sérülést. Ami nyilvánvalóan a lehető legrosszabbkor jött az északíreknek.

A Belfastban megrendezett első találkozó 0-0-s döntetlennel végződött, akkor nem bírtak egymással a csapatok. A gól – fogalmazzunk úgy – elkerüli ezt a két csapatot, ha egymás ellen küzdenek, utolsó öt meccsükből csak egy olyan volt, ahol 2,5-nél több találat született. Igaz, akkor bepótolták a többi meccset is, mert 4-3-ra nyertek a bolgárok.

Ilievék veresége erősen meglepett minket, kiegyenlített volt a litvánok elleni találkozó, ahol az a kétperces kiesés sokba került. Hazai pályán három vereségük mellett zsinórban kétszer nyertek, az egyik egy barátságos mérkőzés volt, amelyet Grúzia ellen vívtak.

A fejünkben két tipp létezik, bár az egyik elég ingatag… Szóval, mi bízunk abban, hogy a hazai pályán játszó bolgár együttes végül nyerni tud, de azt nem hinnénk, hogy gólzáporos mérkőzésen. Így hát az under 2,5-re esett a választásunk, emellett egy kisebb összeggel megtámogatjuk Despodovék győzelmét.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső