Bulgária – Svájc: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 23.
Bulgária
Teljesítmény:
D V N V V
  • Stadion Vasil Levski
  • Március 25. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Svájc
Teljesítmény:
N D V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytassuk a Bulgária – Svájc mérkőzéssel a mai tippsort. Elsőre talán egyértelmű, hiszen Svájc jóval erősebb játékerőt képvisel, viszont – ahogy szinte mindegyik csapatnál – a koronavírus most is közbeszól. Közbe, mert a Borussia Dortmund és a Borussia Mönchengladbach összesen öt játékosát egyelőre úgy néz ki, hogy nem engedi el. Méghozzá fontos játékosokat. Érthető az aggodalom, egyrészt a játékosok egészsége miatt is, másrészt, ha nem is történik semmi, akkor is karantén vár a válogatottból hazatérőkre.

A csapat szereplésére nem lehetett panasz a közelmúltban, Dánia és Írország előtt nyerték selejtezős csoportjukat, a Nemzetek Ligájában pedig a legjobbak közt maradnak, köszönhetően annak, hogy az utolsó körben Ukrajna legjobbjait 3-0-ra győzték le.

Bulgáriának új kapitánya van, ugyanis nem hosszabbították meg a 66 esztendős Georgi Dermendzhiev szerződését. Ennek persze megvan az oka, a kapitány vezérletével Bulgária nem tudta kiharcolni az Európa Bajnokságot (tőlünk kaptak ki 3-1-re Szófiában, az elődöntőben), illetve a Nemzetek Ligája szereplésük sem volt sikertörténet, a C divízióból sikerült kipottyanniuk. Yasen Petrovot januárban nevezték ki, javarészt bolgár csapatokat dirigált, de megfordult a kínai bajnokságban is.

Vágjunk bele!

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Bulgária

A bolgár csapat az elmúlt években nem sok eredménynek örülhetett, legutolsó tétmérkőzésük, amelyen nyertek 2019-ben volt, akkor meglepő módon a cseh válogatott 1-0-ra kikapott Szófiában. Azóta lejátszottak jó pár mérkőzést, és a legjobb eredményük egy Írország elleni döntetlen. Pontosabban két Írország elleni döntetlen. Ja, meg volt egy barátságos meccs Gibraltár ellen, amit 3-0-ra nyertek meg.

Petrov kapitány leginkább a hazai bajnokságban futballozó játékosokat preferálja, a keretből csak nyolcan rúgják a bőrt külföldön. Georgi Kostadinov Oroszországban, Strahil Popov Törökországban, Vasil Bozhikov Szlovákiában, Kristiyan Malinov Belgiumban, Valentin Antov, Andrey Galabinov és Petko Hristov Olaszországban játszik. És van még itt valaki: Antonio Vutov, aki Pintér Attila Mezőkövesdjében nyújt maradandót. Valószínűleg játszani is fog az NB1-ben három gólig jutó középpályás.

Ami pedig a hazai játékosokat illeti, javarészt a Lokomotiv Plovdiv, a Ludogorets és a CSZKA Szófia alkalmazásában állnak.

Akire oda kell figyelnie a svájciaknak, az Galabinov, aki a Speziával remekül kezdte a szezont, majd egy hosszú sérülés után nem igazán tudta visszaszerezni helyét a kezdőben. Kilenc mérkőzésen lépett pályára a bajnokságban, eddig három találatnál jár, mindegyiket a szezon elején rúgta a csatár. Ettől még futballozni nem felejtett el, remek felépítésű játékos, aki fejjel és lábbal egyaránt veszélyes lehet.

Előző 5 meccs eredménye
2011.09.06.EB Selejtező 2012
svájc
3:1
bulgária
EB Selejtező 2012
2011.03.26.EB Selejtező 2012
bulgária
0:0
svájc
EB Selejtező 2012
2009.02.11.Barátságos Mérkőzés
svájc
1:1
bulgária
Barátságos Mérkőzés
1991.05.01.EB Selejtező 1992
bulgária
2:3
svájc
EB Selejtező 1992
1990.09.12.EB Selejtező 1992
svájc
2:0
bulgária
EB Selejtező 1992
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Svájc

Vladimir Petkovic azért nem lesz könnyű helyzetben, ha legjobbjait nélkülözni lesz kénytelen. Információ továbbra sincs, sem a svájci szövetség oldalain – pedig higgyetek nekem, mindent megnéztem, amit csak lehet. Egyedül Denis Zakaria twitter oldalán találtam egy biztató infót. A Gladbach középpályása egy képet tett fel magáról azzal a kommenttel, hogy „jó újra itt lenni”.

Szóval, ebben az esetben Bulgáriának nincs sok esélye…

A Gladbach kapusa, Yann Sommer fog kezdeni, hátul ott lesz Nico Elvedi, Manuel Akanji, Kevin Mbabu és Rodriguez, ez pedig egy bivalyerős védelem.

Középen Zakaria, Freluer és Xhaka, nem beszélve Xerdan Shakiriről, aki ugyan a Poolban nem játszik túlságosan sokat, de még mindig fontos szerepet tölt be a nemzeti tizenegyben. Elől pedig Seferovic és Embolo, szóval panaszra egyáltalán nem lehet oka Petkovicnak.

Omeragic viszont combsérülése miatt kikerült a keretből, a helyére az a Christian Fassnacht lép, aki a Young Boys egyik kulcsembere.

Összefoglalás

Az utóbbi mérkőzések tehát nem sikerültek annyira a bolgároknak, ezt már kibeszéltük egy picit fentebb. A svájciak sem dicsekedhetnek az elmúlt időszak eredményeivel, ugyanis az Ukrajna elleni 3-0 előtt halmozták a vereségeket és a döntetleneket. Kikaptak kezdésnek Ukrajnától – mármint az első meccsükön -, majd iksz Németországgal (ez mondjuk nagy szó), majd vereség Spanyolországtól és Belgiumtól. A németek elleni második meccset is lehozták döntetlenre, majd Luis Enrique fiaival is újfent ikszet játszottak. Hát, belegondolva, milyen ellenfelek ellen kellett játszaniuk, mégis azt mondom, ezzel dicsekedhetnek.

Bulgária történelme során még sosem tudott győzni Svájc ellen, igaz sok lehetőség nem is volt rá. Összesen öt meccsük volt egymás ellen, ebből hármat nyert Svájc, kettő pedig döntetlennel végződött.

Legutóbb a 2012-es EB-re készülődve csaptak össze, a legjobb napjait akkoriban élő Xerdan Shaqiri mesterhármassal szomorította el a bolgár drukkereket.

Kíváncsi leszek arra, hogy az új kapitány mennyire lesz merész, mennyire próbál mást átadni a fiainak, mint elődje. Előfordulhat egy-két meglepetés a kezdőben, de azért a mag bizonyára változatlan marad.

Azt nem engedheti meg magának Petrov, hogy légiósait csak azért ne kezdesse, mert mondjuk a klubcsapatukban keveset játszanak. Galabinov és Bozhikov is kezdőként kaphat szerepet, az meg egyértelmű, hogy Kostadinov és Malinov játszani fognak, a Tula és a Leuven is stabilan számít rájuk.

Amennyiben valóban a legerősebb svájci csapat tud kiállni, akkor számomra nincs kérdés. Ha nem, akkor már érdekes lehet. Én azt javaslom, hogy várjatok ki, hátha lesz még friss infó a keretekkel kapcsolatban, de tegyük fel – ismét -, hogy a felek legjobb csapatokkal futnak ki a gyepre. Ez esetben sima vendéggyőzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső