Burnley – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 13.
Burnley
Teljesítmény:
N V N V V
  • Turf Moor
  • Május 15. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
N V D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon extrém esetben a Leeds még odaérhet a hetedik helyre. Extrém, mert hétpontnyira vannak a Tottenhamtől – előző körös ellenfelüktől -, de előttük van az Arsenal és az Everton is, szóval ez egy tényleg elég unrealisztikus forgatókönyv. Három fordulóval a vége előtt kijelenthetjük, hogy az év újonca a Leeds United lett, de a választás nem volt nehéz, a másik két újonc kiesett a Premier League-ből, csak Marcelo Bielsáék tudtak megragadni itt.

A Burnley pedig fellélegezhet, épp ők voltak azok, akik a másodosztályba küldték a Fulhamet, és ezzel minden kérdés megválaszolásra került a kiesőket illetően.

Érdekes lehet a találkozó tehát ilyen tekintetben, különösen nagy cél már nincs, épp ezért talán egy kissé felszabadultabb játékot láthatunk, egy kifejezetten jó meccset.

Meglátjuk, de természetesen már most vannak elképzeléseink a Burnley – Leeds United tippjét tekintve.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leeds United – Tottenham

Marcelo Bielsa újra számíthatott a Kalvin Phillips – Rodrigo – Raphinha hármasra, de az Őrült csak a kispadon kezdette ezeket a játékosokat. A Tottenham számára fontos volt ez a meccs, hiszen ők még harcban vannak az Európa Ligáért, de könnyen lehet, hogy csak az Európa Konferencia Liga jön össze. Vagy még az sem, az Everton a legveszélyesebb a Spursre.

Nem sikerült Szonéknak nyerni, és sajnos a mi általunk tippelt kevés gól sem jött össze. Tipp szempontjából ez szomorú, de ha a meccset magát nézzük, akkor örömteli, hogy láthattunk gólokat.

Már az első félidőben hármat: Stuart Dallas kezdte meg a gólgyártást, a 13. percben Sergio Reguilón talált be majdnem saját kapujába, azt még Lloris kiszedte, de az északír középpályás ott termett és közelről bombázott a kapuba.

Ezt még kiegyenlítették a vendégek, Szon Hung Min a 25. percben Dele Alli kiugratását váltotta gólra.

A szünetre viszont a Leeds mehetett előnnyel, ez pedig Patrick Bamford 15. bajnoki góljának volt köszönhető.

A második félidő már kiegyenlítettebb volt, a Tottenham viszont csak kapufáig jutott, meg volt egy ziccer, amit Illan Meslier lábbal mentett.

Kitámadtak a vendégek, és aztán erre ráfáztak. Lesgyanús körülmények között ugratták ki Raphinhát, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, Rodrigo bent középen gólra éhesen várt, és meg is kapta a játékszert, 3-1.

Fontos három pontot hullajtott el a Tottenham, jól magukra húzták az Evertont, és kíváncsian várom a folytatást…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.27.Premier League
leeds
1:0
burnley
Premier League
2017.09.19.Angol Ligakupa
burnley
3:5
leeds
Angol Ligakupa
2016.04.09.Championship
burnley
1:0
leeds
Championship
2015.08.08.Championship
leeds
1:1
burnley
Championship
2014.03.15.Championship
burnley
2:1
leeds
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fulham – Burnley

A londoniak visszaesése miatt várható volt, hogy sem a Burnley, sem a Brighton, sem a Newcastle nem lesz bajban. De azért kellett még egy utolsó lökés, amivel a szakadék szélén álló Majáék le is zuhannak. Ezt tette meg a Burnley hétfőn este, amikor a Craven Cottage-en 2-0-ra nyertek.

Ezzel a vereséggel a Fulham már matematikailag sem érheti utol az előttük állókat, egy év után mennek vissza a Championshipbe…

A Burnley már az első félidőben lerendezte a meccset, a szünetre már kialakult a végeredmény.

Először a 32. percben kapitulált a Fulham védelme: Matej Vydra kapott egy hosszú indítást, amit a tizenhatoson belül szelidített meg, az alapvonal felé cselezte magát, majd becsúszva még középre továbbított, ahol Ashley Westwood érkezett és az üres kapuba passzolt. Megakadályozható gól lett volna, a védők és Areola kapus is csak nézte, ahogy a Burnley középpályása gólt szerez…

Tíz perccel később Chris Wood, a Burnley házigólkirálya talált be, 16-ról sikerült a bal felsőt kilőnie, remek gól volt. És jubilált az új-zélandi csatár, ez volt az ötvenedik gólja mostani csapata színeiben.

A második félidőben majdnem szépített a Fulham, de Andre-Frank Zambo Anguissa lövése a felsőlécről a gólvonal elé, és nem mögé pattant.

Ahogy telt-múlt az idő, a Fulham játékosai egyre inkább beletörődtek, hogy vége a dalnak. És vége is lett, miután Coote hármat fújt a sípjába eldőlt, hogy egy rövidebb kirándulást tettek csak a legjobbak között.

Összefoglalás

A Leeds meccsén említett hármas (tehát Phillips, Raphinha és Rodrigo) most már biztos, hogy a kezdőben kapnak helyet, bár Koch remekül helyt állt Phillips pozíciójában. Lehet, hogy a védelemben helyet szorítanak neki? Hiszen Liam Cooper nem lesz bevethető. Vagy ő, vagy Struijk kezdhet majd Diego Llorrente helyén.

Cooperen kívül Hélder Costa és Adam Forshaw az a két játékos, akikre nem számíthat Bielsa.

Két fontosabb sérültje van a Burnley csapatának: Robbie Brady és Kevin Long, Sean Dyche viszont ehhez már hozzá van szokva, nem most sérültek meg…

A Vydra – Wood páros bevált, így Barnes és Jay Rodriguez ismét csak a padon kezdhet.

Javarészt a másodosztályban találkoztak, meg hát a kupákban is összesodorta őket az élet, a Premier League idei szezonjának őszi meccsén pedig 1-0-ra nyert a Leeds, Patrick Bamford korai tizenegyesgólja hozta a három pontot.

10 hazai, Turf Moorban lejátszott meccséből csak egyet nyertek meg Woodék, azt is nagyon régen, januárban az Aston Villa vérzett el.

Érzésem szerint a Leeds United nyerhet szombaton. Bár számomra a Burnley (és a Brighton) mindig is fekete ló volt, ezt be kell vallanom férfiasan.

Viszont ha mindent egyben nézünk, akkor egyértelműen kirajzolódik: a Leeds United jobb csapat, és nekik kell nyerniük ezt a bajnoki meccset.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső