Burnley – Sheffield United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 28.
Burnley
Teljesítmény:
V N D N D
  • Turf Moor
  • December 29. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sheffield Utd.
Teljesítmény:
V D V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Most már hivatalos, a Sheffield Unitedé a valaha volt leggyengébb kezdés a Premier League-ben. Tizenöt forduló elteltével még egyetlen csapat sem volt képes arra a „bravúrra”, hogy csak kettő pontot gyűjtsenek össze. Amennyiben a Burnley ellen sem sikerül nyerni, akkor pedig nagyon dicstelenül zárják a 2020-as esztendőt, pedig talán ez a csapat többre hivatott. Így viszont vár rájuk egy kőkemény tavasz, ahol szinte a lehetetlent kellene megtenni: Valahogy bennmaradni. Chris Wilderben továbbra is bízik a vezetőség, szerinte viszont motivációs problémák vannak, a csapat rutinos játékosai közül senki nem tud vezérré válni, Wilder pedig nem állhat be a játékosok helyett. Nem irigylem a szakvezetőt, bár egy-két forduló múlva már nem hiszem, hogy a Sheffield szereplése az ő gondja lesz.

A Burnley szénája sem áll túlságosan jól, de ők legalább nem állnak kiesőhelyen. És most nagy lehetőséget kaptak, hogy egy kicsit megerősödjenek, mikor, ha nem most lehet három pontot szerezni?

A Burnley – Sheffield United mérkőzésről fogunk tippelni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leeds United – Burnley

Mi sem hagytuk ki ezt a mérkőzést, és szerencsére helyesen tippeltünk, amikor a hazaiak győzelmére fogadtunk. A találkozót ugyanis az újonc Leeds United nyerte, bár nem volt könnyű dolguk, a Burnley négymeccses veretlenségi sorozattal érkezett az Elland Roadra, ahol aztán ez a sorozat végül megszakadt. A gólszerző ismét Patrick Bamford volt, aki a Leeds legjobb játékosa vitathatatlanul. Legalább is ő van a legjobb formában, mostani gólja már a tizedik volt, olyan játékosokat előz meg a góllövőlistán, mint Marcus Rashford, Danny Ings vagy Harry Kane, ez pedig egy újonc csapatban hatalmas teljesítmény.

A találkozó egyetlen találata tehát Bamfordé, és tizenegyesből született, miután Nick Pope ütközött a csatárral, a sértett meg kegyetlenül bevágta a tizit.

Az első félidőben a Leeds hálója is megrezzent, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Meslier-vel szemben a gól előtt szabálytalankodtak, így kifelé ítélt szabadrúgást.

A másik oldalon Raphinha hozta helyzetbe Harrisont, akinek tizenegy méteres lövését Nick Pope könnyedén, lábbal védte.

A fordulás után beállt a veterán Pablo Hernández, aki tavaly és azelőtt is meghatározó embere volt a Leedsnek, nagy szerepe volt abban, hogy a Championshipben bajnoki címet ünnepelhettek, azonban idénre már partvonalon kívülre szorult, ez csak a hatodik mérkőzése volt, ahol pályára léphetett. Gondolom, ezért is volt nagy benne a bizonyítási vágy, öt a három ellen vezethetett akciót csapata, Hernández viszont nem passzolt, hanem 16 méterről lőtt, Pope meg védett. Ebben több volt, és talán egy gólpasszt könnyebben össze tudott volna hozni a spanyol.

Az utolsó lehetőség a vendégek előtt adódott, Barnes közeli lövését ütötte szögletre Meslier, több esély viszont nem adódott egyik fél előtt sem, maradt az 1-0 Patrick Bamford korai góljával.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.17.Angol Ligakupa
burnley
5:4
sheffield united
Angol Ligakupa
2020.07.05.Premier League
burnley
1:1
sheffield united
Premier League
2019.11.02.Premier League
sheffield united
3:0
burnley
Premier League
2011.01.01.Championship
burnley
4:2
sheffield united
Championship
2010.10.16.Championship
sheffield united
3:3
burnley
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sheffield United – Everton

A hazaiak vesszőfutásáról már ejtettem pár szót, a hétvégén Carlo Ancelotti csapata intézte el őket, méghozzá saját pályájukon, a Bramall Lane-en.

Az első helyzet a Sheffieldé volt, McGoldrick kapott remek passzt, majd elhúzta a labdát Pickford mellett és gyengén, de lőtt. Holgate még a gólvonal előtt megállította a lövést és tisztázott. Tegyük hozzá, hogy az indítás pillanatában McGoldrick lesre futott, a partjelző nem jelzett, de a VAR minden bizonnyal kiszúrta volna, mi is a helyzet, így ebből az akcióból semmiképp nem született volna szabályos gól.

Az Evertonnál Alex Iwobi volt az első, aki próbára tette Ramsdale-t, távoli lövését simán fogta a kapus. A következő helyzet pedig Dominic Calvert-Lewin nevéhez fűződik, Michael Keane indítását csodálatosan vette át a csatár, majd kapásból lőtt, de eltévesztette a célt.

A szakadó esőben lejátszott meccsen komoly gondot okozott a csúszós talaj és a vizes labda, ezt pedig megpróbálták kihasználni a játékosok, sokat tüzeltek távolról, Ramsdale pedig egy ízben kiejtette a labdát a kezéből, de megúszták végül.

Komolyat küzdöttek a hazaiak, de végül most is pont nélkül maradtak, a mérkőzés hajrájában ugyanis Gylfi Sigurdsson Doucouré lekészítését gólra váltotta, ezzel a góllal pedig az Everton mindhárom pontot elhozta a Bramall Lane-ről.

Összefoglalás

Kilátástalan a helyzete a Sheffieldnek, a bennmarad már tíz pontra, de ami még nagyobb gond, hogy a játékosok többsége már nem is hisz abban, hogy sikerülhet. Bár Ben Osborn szerint a játékosok motiváltak és nagyon akarják a sikert, Chris Wilder szavai mást sugallnak.

Ami a kereteket illeti: Dyche bízhat abban, hogy McNeil, Brady és Vydra is bevethető állapotban lesznek, Jack Cork és Johann Gudmundsson azonban minden bizonnyal kihagyja a találkozót.

Az is elég valószínű, hogy Jay Rodriguez és Dale Stephens újra a kezdőbe kerülnek, miután a Leeds ellen csak a padon kezdtek.

A másik oldalon Jack O’Connell, Sander Berge és Kean Bryan nem játszhat sérülés, John Lundstram pedig eltiltás miatt.

Duplán fontos lenne a Blades számára, hogy nyerjenek, egy apró siker még összejöhetne 2020-ra, ráadásul a Burnley is a kiesés ellen fog harcolni, így egy győzelem ellenük felértékelődne. Ezt hívják hatpontos találkozónak, de megmondom őszintén, vajmi kevés esélyt látok arra, hogy sikerül őket legyőzni.

A Burnley hazai pályán öt mérkőzés óta nem kapott ki a Sheffieldtől, az idei szezonban bár pocsék a mérlegük a Turf Moorban, de három kettő győzelmet itt gyűjtöttek be.

Az odds parádé, bár továbbra is azt mondom, hogy nem fogják nyeretlenül lehozni a vendégek a szezont (ezzel azért újat nem árultam el), de nem most fognak megindulni felfelé. Szűk, egygólos Burnley sikert várok, emellett pedig kevés gólt, így az under 2,5 is jól működne.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső