Burnley – Stoke: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 04.
Burnley
Teljesítmény:
D N D D N
  • Turf Moor
  • Október 05. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Stoke
Teljesítmény:
V D N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már jön is a folytatás, tegnap négy Championship-mérkőzés mellett a nyolc Bajnokok Ligája találkozóról is szót ejtettünk, és a mai nap is hasonlóan fog alakulni. Hasonlóan, mert most négy helyett csak két angol másodosztályú mérkőzés következik. Lesznek még, tehát, akit érdekel, nyugodtan nézzen körül, de mi kettő olyat találtunk, amiről érdemes beszélni.

Az egyik ezek közül a Burnley – Stoke meccs, amelyen két, korábban az első osztályban is megforduló csapat játszik egymással. A Burnley élménye a Premier League-gel még nagyon friss, ugyanis tavaly estek ki hosszú évek után, viszont a Stoke már régóta nem láthatta, tapasztalhatta, milyen is a PL hangulata. Konkrétan már bele is szürkültek a Championship mezőnyébe, évek óta nincs arra lehetőség sem, hogy talán visszakerülhetnek a legjobbak közé. És a bajnokság negyedénél már azt mondom: Idén sem lesz.

A Burnley-nek viszont még van esélye, ott vannak a tűz közelében, de a várt dominancia elmaradt. Persze, hogy el, hiszen a teljes keret kicserélődött, míg mondjuk egy Norwichnál a keret egyben maradt.

Az újakkal Kompany, az új edző, egyelőre ennyit tudott tenni, és ez véleményem szerint nem is rossz.

Ezeken a meccseken a győzelem majdhogynem kötelező, de a Championship nem a „kötelező győzelmekről” híres. És ezt már a Burnley-nél is megtapasztalták.

A bukik mindenesetre bíznak a hazai győzelemben, 1.75-öt fizetnek a Burnley sikerére, 3.70-et a döntetlenre, és 5-nél is magasabb szorzó jár, amennyiben a Stoke megnyeri a találkozót.

Burnley

Elég gyakran írunk a Burnley mérkőzéseiről, így akik velünk voltak, nagyjából képben vannak a teljesítményükkel kapcsolatban. Aki nem, annak röviden összefoglalnám, mi is a helyzet most velük. A nyári kiesést követően sok játékosukat eladták vagy elküldték, akik a Premier League-ben is szerepet kaptak, valamint Mike Jackson mestertől búcsút vettek, és egy tapasztaltnak nem mondható edzőt, a korábbi kiváló védőt, Vincent Kompanyt nevezték ki a helyére.

A teljes csapatot nagyjából újra kellett szervezni, érkezett új kapus, új védők, új középpályások és támadók is az együtteshez.

Idő kell, hogy egy ilyen szedett-vedett bagázsból csapat legyen, és ennek az útnak még nincs is vége, a másodosztályban egyelőre a Burnley a negyedik helyet foglalja el. Állhatnának sokkal jobban is, de tizenegy meccsükből haton ikszeltek, ezen mérkőzések többsége is nyerhető lett volna, de az utolsó pillanatban kicsúszott a kezükből a siker. Mint például az utolsó találkozón, amit a hétvégén rendeztek:

Az edzőjét menesztő Cardiff otthonában léptek fel, és a nyáron kölcsönben megszerzett Nathan Tella góljával vezettek egészen a 90. percig, amikor a walesiek egyenlítettek.

Nem ez volt tehát az első eset, hogy jobbak voltak, mégsem tudtak nyerni.

Az együttes hazai pályán a 18 pont felét szerezte meg, három döntetlennel nyitottak, aztán sorozatban kétszer nyerni tudtak. Kilenc gólt lőttek és hatot kaptak ezen öt meccs alatt, ami nem rossz, de tény, hogy ennél vannak jobbak.

A Burnley talán egyedül csatárposzton gyengélkedik, kellene egy igazi gólvágó, valljuk be, hogy Rodriguez nem igazán az.

Ami a hiányzókat illeti: Ashley Westwood még mindig nem bevethető a tavalyi sérülése után, Kevin Long, Scott Twine és Darko Churlinov szintén sérültek. Twine a felépülése közben ismét megsérült, így a vártnál hosszabb időre dőlt ki.

A kezdő tekintetében a múlthetihez képest egy változásról pletykálnak: Johann Berg Gudmundsson helyére Benson Manuel léphet, akit a nyáron szerződtettek az Antwerpen együttesétől.

A várható kezdőcsapat:

Muric – Roberts, Harwood-Bellis, Taylor, Maatsen – Brownhill, Cork, Cullen – Manuel, Rodriguez, Tella

Egymás elleni meccsek:

Mivel a Burnley régen járt a másodosztályban, a Stoke meg rég volt a PL-ben, így friss meccsünk nincs is, amiről beszélhetnénk bővebben. A 2017/2018-as idényben találkozott egymással a két együttes utoljára, abban az évben a Stoke kiesett a Championshipbe, míg a Burnley a hetedik helyen végzett, vagyis indulhattak az EL-selejtezőben. Sok víz lefolyt azóta a Dunán, az Európa-liga már a múlté, de a Premier League is.

Sok gól a meccseiken nem igazán született, a két és félgólos határt az utóbbi öt meccs egyikén sem érték el. Egyébként két meccset a Burnley nyert, egyet a Stoke, kétszer döntetlent értek el.

A Turf Moorban a Stoke 2007-ben nyert utoljára, főként a hazaiak dominálnak: Az utolsó öt meccsből kettőt megnyertek, hármon ikszeltek.

Előző 5 meccs eredménye
2018.04.22.Premier League
stoke
1:1
burnley
Premier League
2017.12.12.Premier League
burnley
1:0
stoke
Premier League
2017.04.04.Premier League
burnley
1:0
stoke
Premier League
2016.12.03.Premier League
stoke
2:0
burnley
Premier League
2015.05.16.Premier League
burnley
0:0
stoke
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Stoke

Hol van már az idő, amikor a Stoke még komoly tényezőnek számított a Championshipben? Az együttes tavaly is csak a középmezőny közepén végzett, egyszerűen belesüllyedtek a másodosztályba, nem sikerül a kiugrás, azt gondolom, hosszú éveken keresztül itt lesz a Stoke, nem fognak tudni visszajutni az élvonalba.

Idén is egyelőre csak a 17. helyen állnak, háromszor nyertek, háromszor ikszeltek és már öt vereségnél járnak. Az utóbbi öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, a nagyon gyenge Hullt verték idegenben 3-0-ra.

Legutoljára a Watford látogatott hozzájuk, és nagyon simán intézték el őket a darazsak, a vége 4-0 lett.

Több pontot gyűjtöttek idegenben, 2-1-3-as mérlegük van a saját pályájuktól távol.

Alex Neilnek a sérülésekkel nincs szerencséje, ezúttal is egy félcsapatnyi játékosára nem számíthat majd a hírek szerint. Gavin Kilkenny már elkezdte az edzéseket, talán a kispad nem elérhetetlen holnap este, de a kezdőbe biztosan nem kerülhet be. Hiányzik Harry Souttar, Sam Clucas, Jacob Brown, Nick Powell, Jordan Thompson és Josh Tymon is.

Ami a kezdőt illeti, a menedzser ismét bevetheti Harry Clarke-ot, aki a Watford elleni mérkőzésen már ott volt a kispadon, miután felépült a sérüléséből.

A Stoke egyik nagy problémája, hogy nem igazán van, aki gólokat szerezni, 11 meccsen 11 lőtt gólnál járnak, pedig olyan csatárok vannak a keretben, mint a Newcastle-től kölcsönkapott Dwight Gayle. A házi gólkirály egy középpályás, Lewis Baker a maga négy góljával.

A várható kezdőcsapat:

Bursik – Wilmot, Flint, Fox – Clarke, Baker, Smallbone, Laurent, Sterling – Campbell, Gayle

Tippelde

Semmiképp nem várok nagy meccset ettől az összecsapástól. Inkább egy nagyon küzdős, taktikus csatára van kilátás. A Burnley ugyan már 18 lőtt gólnál jár, de az utóbbi időben nem igazán érték el a 2,5 feletti gólszámot.

A múltban is a szoros, kevésgólos meccsek voltak jellemzők erre a két csapatra, így mi ezzel teszünk egy próbát. Ami pedig a mérkőzés győztesét illeti, úgy gondoljuk, a hazaiak fognak nyerni.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.76 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.76 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.76 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső