Burnley – West Brom: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 18.
Burnley
Teljesítmény:
D N V D V
  • Turf Moor
  • Február 20. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
West Brom
Teljesítmény:
D V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem sikerült közelebb zárkóznia a Fulhamnek a Burnleyhez, de a londoni újoncnak most el kell engednie Chris Woodékat, az új célpont pedig a Newcastle kell, hogy legyen. Ők szorultak hátrébb, az 1-1-es döntetlen és a szarkák veresége miatt a Burnley fellépett a 15. helyre. Nincsenek biztonságban, nem ezt mondom, de egy picikét talán fellélegezhetnek.

És ha jól alakul a szombati meccsük, akkor még jobban bebetonozhatják helyüket a safe zone-ban. Február 20-án ugyanis Burnley – West Brom meccset rendeznek, tehát egy újabb kiesőjelölt érkezik a Turf Moorba.

Talán azt már elkönyvelhetjük, hogy a West Brom búcsúzik szezon végén a Premier League-től, már most jelentős lemaradásuk (12 pont) van a legrosszabb bent maradóhoz képest, és nem számítok nagy feltámadásra.

Persze, ezek csak okoskodások, de az eddig mutatott kép azt mutatja, hogy ebből bizony Championship lesz.

Talán, ha most nyerni tudnának…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Burnley – Fulham

Az előző meccs hőse, Josh Maja természetesen a kezdőben kapott helyet a vendégeknél, a Burnley-ben pedig Wood és Vydra sérülése miatt a Jay Rodriguez – Ashley Barnes kettő felelt a gólokért, hátul pedig Mee-t kellett pótolni, ez a feladat Kevin Longra hárult.

Az első negyvenöt percben inkább a Burnley akarata érvényesült, kétszer is közel jártak a gólhoz. Először egy szöglet után Long fejelt nem sokkal fölé, majd Tarkowski, a másik belső védő tűnt fel szokatlan pozícióban, az ő középre adott labdájára robbantak be ketten is. Alphonse Areola pont annyira tudott belepiszkálni, hogy a hosszún érkező Jay Rodriguezt ez megzavarja.

A Fulham egyszer jutott el Pope kapujáig, az nem okozott gondot a hálóőrnek.

A második félidőben aztán egy nagyon szerencsés góllal mégis a vendégek szereztek vezetést, egy szöglet után Andersen próbált sarkazni, amibe Aina beletette a hasát (bármilyen furcsán is hangzik), és hiába állt ott a hosszún Brady, valahogy átjutott rajta a labda. Brady egyébként azt reklamálta, hogy Aina kezét érte a játékszer, de az ismétléseken látszott, hogy nincs igaza az írnek.

Még inkább támadni kezdtek a hazaiak, a Fulham viszont tökéletesen elégedett volt ezzel az eredménnyel. Azonban a Rodriguez – Barnes páros csak összehozott egy találatot. Előbbi indult meg a szélen, azzal, hogy átlépte a labdát le is rázta magáról védőjét, középen Barnes érkezett, és bár rosszul vette át a labdát, pont ezzel tett szert előnyre Areolával szemben. Majd a majdnem üres kapuba lőtt.

Égetően szüksége lett volna a három pontra a londoniaknak, a Burnley viszont nem lehet szomorú a döntetlen miatt, a minimális célt ezzel elérték.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.19.Premier League
west brom
0:0
burnley
Premier League
2018.03.31.Premier League
west brom
1:2
burnley
Premier League
2017.08.19.Premier League
burnley
0:1
west brom
Premier League
2017.05.06.Premier League
burnley
2:2
west brom
Premier League
2016.11.21.Premier League
west brom
4:0
burnley
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Brom – Manchester United

Az őszi (novemberi) meccsen nagyon megszenvedett a West Brommal a MU, a játékvezető is nagyban hozzájárult, hogy végül 1-0-ra nyerni tudtak. Sam Johnstone nagyot játszott akkor, de még az ő bravúrjai is kevésnek bizonyultak.

Valószínűleg a játékosok fejében is benne volt, milyen kevésen múlt a siker, így kettőzött erővel mentek neki a vörös ördögöknek. Na, meg azért is, mert még továbbra is kiesőhelyen állnak, és minden egyes pont ajándék innentől kezdve.

Mbaye Diagne, a téli szerzemény már két perc után bevette de Gea hálóját, erőszakosan – de szabályosan – érkezett egy beadásra, és közelről a hálóba fejelt. Egyébként Diagne egy félszezont lehúzott az Újpestben is, a gólkirályi címre is esélyes volt, hiszen 14 meccsen 11-szer rúgott gólt, majd a téli szünetben elment és vissza sem jött. Tipikus magyar sztori volt, de mit lehet tenni, az Újpest felbontotta a szerződését. Azóta leginkább Törökországban játszott, de megfordult Kínában és Belgiumban is.

A félidő végén jött az egyenlítés, Luke Shaw beadását Bruno Fernándes fantasztikus mozdulattal lőtte be.

A második félidőben megismétlődött az, ami az Old Traffordon is történt, de most fordított volt a szereposztás. Akkor a VAR elvett egy tizenegyest a WBA-tól (pedig szerintem az bizony tizenegyes volt), most pedig Ajayi húzta vissza Maguire-t, a játékvezető hosszan tanulmányozta az esetet, végül nem adott büntetőt. A védő mindkét keze rajta volt a MU játékosán, valószínűleg Maguire túl könnyen elesett…

Diagne megmentője lehet amúgy a csapatnak, többször is megverte a védőit, Maguire szabályosan lepattant róla, de de Gea állta a sarat.

És még egy kis Maguire: A védő a hajrában már csatárként funkcionált, és a végén fejelt is egy kapufát… Az eredmény viszont 1-1 maradt.

Összefoglalás

Szóval, Diagne. Kevesebb balhé, több foci, és máris a Premier League-ben találta magát. Nagyon jól megy neki, negyedik meccsén megrúgta az első gólját, de lőhetett volna még többet is. Biztosan a kezdőben találja magát legközelebb is. Ahogy Maitland-Niles és Okay Yokuslu is. Ez a három játékos aranyat érhet a WBA-nak.

Peltier-t a félidőben le kellett cserélni, ha nem épül fel, akkor Furlong veheti át a helyét, más változtatásra nem számítok Allerdyce-tól.

A Burnley-nél továbbra is sok a sérült, jó hír, hogy Ben Mee – elvileg – játékra kész, viszont Robbie Brady és Johann Gudmundsson is megsérült a Fulham ellen. És ugye ott van még Wood és Vydra, akik harcképtelenek.

Ősszel a két csapat 0-0-t játszott, most viszont új erőre kaphat a WBA. Szóval hiába kiáltották ki esélyesebbnek a Burnley-t, okozhat nehézségeket a vendégcsapat. Csakhogy vendégként eléggé visszafogottak, 1 győzelem, 3 döntetlen és 8 vereség a mérlegük.

Egyáltalán nem számítok sok gólra, sem a Burnley részéről, és a Mee – Tarkowski páros biztosan Diagne-t is szemmel fogja tartani. Egygólos meccsnek érzem, remélhetőleg, nem fogok tévedni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső