Cadiz – Barcelona: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 22.
Cadiz
Teljesítmény:
N V V D D
  • Nuevo Estadio Ramón Carranza
  • Szeptember 23. 22:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Barcelona
Teljesítmény:
D V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bajban a Barcelona? Bajban a Barcelona! Ez már nem lehet kérdés, ez bizony egy kijelentés. Lehetett sejteni, hogy a Messi utáni időszak kemény lesz, de nem csak a játékoskeretben vannak problémák az egyik legsikeresebb spanyol klubnál, a bankszámla is kiapadt, rengeteg adóssága van a klubnak, és a szemünk láttára indult el egy lejtmenet. Nem szeretném, hogy igazam legyen, hiszen a Barcelona úgy kell a spanyol focinak, mint Olaszországnak a Juventus vagy Németországnak a Bayern München. De attól még az, amit látunk egyelőre azt sugallja, hogy kutyakemény, sikertelen évek előtt a csapat.

De az is lehet, hogy tévedek, és hamarosan az újak, a fiatalok beilleszkednek, és elindulnak felfelé a gránátvörös-kékek. Amikor egy csapat folyamatosan rosszul játszik, nem jönnek az eredmények, akkor színre lépnek a károgók, de higgyétek el, én csak aggódom a klubért, mint egy semleges szurkoló, aki szereti a jó focit.

A Bayern München elleni sima vereség után a Granadát nem sikerült hazai pályán megverni, ezzel a Barca lépéshátrányba került a két madridi gigásszal szemben. Igaz, a Sevilla elleni meccsüket elhalasztották, de nem vennénk rá mérget, hogy azt majd meg tudják nyerni.

Mikor láttatok olyat, hogy egy fogadóiroda egy spanyol kiscsapat elleni meccsre 1.50-es oddsot adjon a Barcára? Nem mostanában, nem igaz?

Mindezt úgy, hogy a Cadizról aztán nem lehet elmondani, hogy serényen gyűjtögetné a pontokat, öt forduló alatt csak ötöt szereztek.

Csoda, hogy egyes orgánumok szerint veszélyben van Ronald Koeman állása? Biztosak vagyunk benne: Ha a kalózok ellen nem sikerül nyerni, akkor a holland távozni fog. Sőt, lehet, hogy akkor is, ha begyűjtik a három pontot…

A Cadiz – Barcelona mérkőzéssel folytatjuk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Celta Vigo – Cadiz: 1-2

G.: Santi Mina ill. Lozano, Espino

A Celta Vigo a tavalyi esztendőben kellemes meglepetés volt mindenki számára, idén viszont beragadtak. Mi sem jelzi ezt jobban, minthogy hazai pályán nem bírtak a Cadiz együttesével, illetve az, hogy négy fordulót követően egy pontot szereztek. Tegnap egyébként Valenciában, a Levante otthonában megszerezték az első győzelmüket, Iago Aspasék talán visszatalálnak az útra, ahol tavaly voltak.

A kezdők:

Celta Vigo:

Dituro – Mallo, Murillo, Fontan, Galan – Tapia – Solari, Suarez, Cervi – Santi Mina, Iago Aspas

Cadiz:

Ledesma – Carcelen, Haroyan, Chust, Espino – Fali – Sánchez, Bastida Moya, Alarcon, Lozano – Sobrino

Fölényes hazai sikert vártunk a Celtától, amiben volt ráció ugyan, de a valóság szembejött és arcul csapott bennünket. Hiába az övék volt az első helyzet a meccsen, az kimaradt – Franco Cervi bombázott fölé -, az első gólt a Cadiz szerezte a találkozó 38. percében. Alarcon balról érkező szabadrúgásába tette bele a fejét Anthony Lozano, Dituro kővé dermedve nézte végig, ahogy a labda a gólvonal mögé kerül.

És a félidő még rosszabb véget ért, a 43. percben ugyanis tizengyeshez jutottak a vendégek, miután Lozanot akasztotta meg Fontan. A labda mögé Salvi Sánchez állt, a gyengén meglőtt büntetőjét Dituro kiütötte, ám érkezett Alfonso Espino, ő pedig már nem hibázott. A Celta játékosai reklamáltak, hogy a balbekk a lövés előtt már a tizenhatoson belülre lépett, végül a játékvezető érvényesnek ítélte meg a gólt.

A hazaiak a második félidőben mindent megtettek, különösen Santi Mina volt aktív, aki a 64. percben szépíteni is tudott, egy kaotikus helyzet végén Ledesma pont elé öklözte a labdát, a támadó meg 16-ról szépen helyezett a bal alsóba.

Ezt követően is csak a Celtának voltak helyzetei, Santi Mina és Iago Aspas viszont mindent kihagytak, a felsőlécet kétszer találták el a hosszabbításban (!), egyszer Aspas, egyszer pedig Jeison Murillo.

Elaludt a gárda az első félidőben, ezt remekül kihasználta a Cadiz, és megszerezték első győzelmüket az új idényben.

Előző meccs eredménye
2021.02.21.La Liga
barcelona
1:1
cadiz
La Liga
2020.12.05.La Liga
cadiz
2:1
barcelona
La Liga
2006.04.29.La Liga
barcelona
1:0
cadiz
La Liga
2005.12.17.La Liga
cadiz
1:3
barcelona
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Barcelona – Granada: 1-1

G.: Araujo ill. Duarte

A gránátvörös-kékek a válogatott szünet óta először lépnek pályára a bajnokságban, a Sevilla elleni meccsüket ugyanis későbbre halasztották. A visszatérés nem sikerült, a Bayern München után a szerényebb képességű Granada ellen sem tudtak három ponttal távozni. A türelem pedig egyre csak fogy velük szemben…

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – Dest, Garcia, Araujo, Baldé – Sergi Roberto, Busquets, F. de Jong – Demir, Depay, Coutinho

Granada:

Maximiano – Quini, Duarte, Abram, Escudero – Milla – Puertas, Monchu, Eteki, Machis – Molina

Nagyon korán meglepte, sokkolta a hazai közönséget a Granada együttese, másfél perce ment a meccs, amikor Escudero beadásáról minden hazai játékos lemaradt, nem úgy az érkező Domingos Duarte, aki a kapu közepébe bólintott, Marc Andre ter Stegen nem ért oda az erős fejesre.

Tíz perccel később a veterán Jorge Molina – aki egyébként a csapatkapitány is a Granadánál – pörgetett kapura szintén Escudero beadása után, azonban ez a kísérlet nem talált kaput, a német portás mindenesetre rajta volt a lövésen.

Innentől kezdve a Barca teljesen átvette az irányítást, és nyomás alá helyezte a vendégek kapuját. Már az első félidőben is összejöhetett volna az egyenlítés, ám Sergi Roberto lövése a lécről jött ki, míg Ronald Araujo fejesét a kapuban álló Maximiano hárította nagy bravúrral.

A második félidőre Ronald Koeman cserélni kezdett, beküldte Luuk de Jongot, később pedig Gavit, majd az a Riqui Puig is pályára lépett, akiről nem lehet azt mondani, hogy a holland mester nagy kedvence lenne, vagy hogy felhőtlen a viszonyuk.

Mindenesetre menni kellett előre, és Óscar Mingueza rossz beadása majdnem beakadt, a felsőlécről pattant a labda az alapvonalon túlra.

A legnagyobb helyzetet viszont Luuk de Jong hagyta ki, akit annyira meglepett egy beadás – mármint, hogy az eljutott hozzá -, hogy három-négy méterről fejelt fölé. A közönségnek egyre jobban nem tetszett, amit lát, mégis űzték-hajtották sajátjaikat előre.

Ennek végül meglett az eredménye, Gavi remek beívelésére érkezett Ronald Araujo, és a kapuba fejelt. Jobb volt a Barcelona, ám nincs meg egyelőre az a finesz, amit Messi képviselt, és nagyon hiányzik egy vérbeli befejező csatár, mint amilyen mondjuk Luis Suárez volt…

Összefoglalás

Már a Granada ellen is sok sérültje volt Koemannak, a helyzet pedig nem javult, inkább csak rosszabb lett. Jordi Albát az ifjú Alejandro Baldé pótolta, de ő sem lesz bevethető, emiatt valószínű, hogy Sergi Roberto a középpályáról a védelem jobb oldalára húzódik vissza, Sergino Destnek pedig balbekket kell majd játszania.

Az említett játékosokon kívül Martin Braithwaite, Sergio Agüero, Ousmane Dembele és Pedri sérültek. Mindegyikük beférne a mostani csapatba, maradjunk annyiban…

Ansu Fatit viszont nemsokára már a pályán láthatjuk nagyon közeleg a visszatérés a szupertehetség számára.

Philippe Coutinho nem váltotta meg a világot, valószínű, hogy ő kikerül a kezdőből, Luuk de Jong meg bekerül, és így járhat Gavi is, aki gólpasszt adott legutóbb.

A Cadiznál Jon Ander Garrido és José Mari nem játszhat (utóbbi egy quad balesetben sérült meg), viszont Carlos Akapo és Alberto Perea felépültek, míg Juan Cala eltiltása lejárt. Ettől függetlenül a Cadiz nem fog változtatni a kezdőn, Victor Chust lesz majd Haroyan párja a védelem közepén.

Nem gondolnánk, hogy könnyen adja majd magát a Cadiz, de azért nem féltjük a Barcát ezen a meccsen. Az edzőjükért is játszaniuk kell, a holland kontinges bizonyára bánná, ha nem Koeman lenne az edző a jövőben.

Ez most egy óvatosabb tipp, Barca győzelmet várunk. Lehet, hogy szenvedős lesz, előfordulhat, hogy három-négy góllal múlják felül a Cadizt. De itt, most nem fognak pontot veszíteni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső