Cadiz – Osasuna: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 09.
Cadiz
Teljesítmény:
N N V V V
  • Nuevo Estadio Ramón Carranza
  • Szeptember 12. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Osasuna
Teljesítmény:
D N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pénteken indul a La Liga 2020/2021-es szezonja, szombaton pedig két mérkőzést rendeznek. Mindkettőről írni fogok, először a Cadiz – Osasuna meccsről. A két csapat tavaly nem találkozott, hiszen az Osasunának sikerült feljutnia a másodosztályból, a Cadiznak pedig a mögöttünk hagyott szezonban jött össze ez a bravúr. Igazából az utolsó fordulóig nyitott volt az a kérdés, hogy bajnokként, vagy második helyezettként sikerül a feljutás, végül utóbbi jött be. Ennek két jó barátom nagyon nem örült, ők egy hosszú távú fogadást eszközöltek, már az idény kezdetén a Cadiz bajnoki címére fogadtak. Kellemetlen…

Lássuk, egy osztállyal feljebb mire mennek egymással a felek!

Cadiz

Szóval a lényeg: A Cadiz szinte végig magabiztosan vezette a spanyol másodosztályú bajnokságot, majd az utolsó fordulókban elkezdtek bukdácsolni. Odáig jutott a történet, hogy bár a feljutás megvolt, az utolsó forduló eredményein múlt a bajnoki cím. Ők számítottak az esélyesnek, hazai pályán játszottak az Albacetével, míg kihívójuk idegenben a Sporting Gijónnal. Aztán jött a meglepi, az Albacete 1-0-ra nyerni tudott, a másik pályán pedig a Huesca kotort be egy gólt ellenfelének, így helyet cseréltek a tabellán, a Huescáé lett a bajnoki cím.

Álvaro Cervera vezetőedző szerette volna megerősíteni a csapatot, így több új arc is érkezett, egészen pontosan 12 játékost igazoltak eddig, nem beszélve azokról, akik kölcsönszerződésük lejártával visszakerültek a Cadizba.

A 12 érkező közül a legnagyobb név Álvaro Negredo, aki négy szezont töltött a Sevillában, kettőt a Valenciában, de megfordult egy-egy szezon erejéig a Manchester Cityben és a Middlesbroughban is, majd Törökország és az Emirátusok felé vette az irányt. Az Al Nasr csapatában két szezont húzott le, most pedig hazatért a Real Madrid nevelésű támadó.

Aztán itt van még Álvaro Gimenez, Ivan Alejo, Jorge Pombo, Filip Malbasic és Choco Lozano, akik segítettek kiharcolni a feljutást, de csak kölcsönben szerepeltek. Miután a kölcsön lejárt, a Cadiz végleg megszerezte őket.

Két új kapus is érkezett a csapathoz: Dani Sotres a harmadosztályú Salamancából, míg Jeremías Ledesma az argentin Rosarioból, utóbbi csak kölcsönben.

Nehéz megtippelni, mire is számíthatunk a Cadiztól, a tavalyi újoncok közül a Mallorca kiesett, az Osasuna stabil középcsapat volt, míg a Granada erőn felül teljesített és elérte az Európa Liga selejtezőit.

Három csapat, három út. Bármelyik utat követheti a Cadiz, de tippre a kiesés ellen fognak harcolni.

Előző 5 meccs eredménye
2019.05.19.La Liga 2
cadiz
0:0
osasuna
La Liga 2
2019.01.06.La Liga 2
osasuna
2:1
cadiz
La Liga 2
2018.03.03.La Liga 2
osasuna
1:0
cadiz
La Liga 2
2017.10.07.La Liga 2
cadiz
0:2
osasuna
La Liga 2
2017.09.20.Spanyol Kupa
cadiz
1:0
osasuna
Spanyol Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Osasuna

A tavalyi szezon sikereit meglovagolva a csapat ebben a szezonban is legalább azt a szintet szeretné elérni. A 10. helyen végeztek, olyan csapatokat megelőzve, mint az Eibar, a Betis, a Celta Vigo vagy épp az Athletic Bilbao. Ez pedig véleményem szerint nagy szó.

Mostani ellenfelükhöz hasonlóan ők is megvásároltak két játékost, akik az előző idényben kölcsönben szerepeltek: Raúl Navas a Real Sociedadtól, Enric Gallego pedig a Getafétól érkezett.

Balbekk posztján is erősítettek, a másodosztályú Elche játékosát, Juan Crúzt igazolták le, de a legnagyobb név kétségtelenül Lucas Torró, aki az Eintracht Frankfurtot hagyta ott a pamplonaiak kedvéért. Torró már lehúzott egy szezont a csapatnál (stabil kezdő volt, 38 bajnokiból 37 meccsen játszott), mielőtt jött volna a német kaland, most visszatér, a Frankfurtnál ugyanis nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, két idény alatt 25 meccset játszott.

Olyan játékos nem távozott, akiért nagyon fájna a szurkolók szíve, egyedül Fran Meridát lehetne talán ide sorolni, ő ingyen távozott, méghozzá a másodosztályba kieső Espanyol játékosa lett.

Ennyit az átigazolásokról, nagy dolgok még nem történtek Pamplonában, talán nem is fognak, hiszen még csak pletykákat sem hallani arról, kikkel szeretnének erősíteni Jagoba Arrasatéék.

Összefoglalás

Utoljára a másodosztályban találkoztak, ahol egy uncsi 0-0 és egy 2-1-es Osasuna siker volt a mérleg. Nem jellemző rájuk a gólnélküliség, ezen a meccsen kívül csak egyszer jött össze ilyen eredmény, még 1990-ben, azaz 30 éve.

Jól erősített a Cadiz, Negredo megvétele szerintem főnyeremény volt, neki mindig ízlett a spanyol foci, legsikeresebb időszakait mindig Ibériában élte meg. Hiába 34 éves, vezére, legjobb góllövője lehet a sárgáknak, rutinja pedig sokat segíthet az ott pallérozódó fiatal generációnak.

Azonban egy fecske nem csinál nyarat, az Osasuna kerete erősebb, a tavalyi bajnokságban pedig olyan csapatokat tudtak idegenben két vállra fektetni, mint például a bajnoki ezüstérmes Barcelona. Igaz, a katalánok tele voltak frusztrációval, búval és bajjal, de ez mindenképp nagy szó.

Persze, nem ebből kell kiindulni, csak arra akartam utalni, hogy az Osasuna igenis jó idegenben, nem ijednek meg a nagyok ellen sem.

Az a statisztika meg nettó érdekesség, hogy a Cadiz hazai bajnokin még egyszer sem tudta felülmúlni az Osasunát. Egyszer nyertek 1-0-ra, de az is egy Király kupa mérkőzés volt. Nem volt sok meccsük egymás ellen, de ez azért tényleg durva.

Nem is szaporítom a szót, két tippem van: Kevés gól, Osasuna győzelem. Arrasate együttese jobb, ez nem vitás, a kezdők lendülete ide talán kevés lesz. Más szint, amihez még hozzá kell szokni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső