Cagliari – Benevento: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 05.
Cagliari
Teljesítmény:
V V D D V
  • Sardegna Arena
  • Január 06. 12:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Benevento
Teljesítmény:
V N N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdjük a keddet egy olasz első osztályú tippel, méghozzá a Cagliari – Benevento találkozóval. Első blikkre nem ez a legizgalmasabb meccs a hétközi fordulóban, hiszen játszanak egy Milan – Juventust is, amiről tegnap írtam, de azért mégis jónak tűnik. Sportfogadási szempontból mindenképpen.

A Benevento újoncként eddig remekül szerepel, a három új csapat közül ők állnak eddig a legjobban, pedig már lassan féltávnál járunk. Igaz, tegnap hiába játszhattak egy órán keresztül emberelőnyben az AC Milan ellen, a végén mégis szomorúan hagyták el a pályát.

A Cagliari pedig – ahogy tavaly – ugyanazt a szintet hozza, azaz a tabella hátsó harmadában áll, közel a kiesőhelyek, szóval lehet, hogy nehéz tavasz vár rájuk.

El tudják kapni az újoncot? Vannak kétségeim…

Kezdjük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Benevento – AC Milan

Épp tegnap meséltem nektek arról, hogy ezt a meccset megfogadtam, kissé tán veszélyes tipp volt ez: Mindkét csapat szerez gólt + nyer az AC Milan. Nos, innen is köszönöm Caprarinak… De nem lehet csak őt hibáztatni, egyszerűen téboly, hogy a csapat nem tudott úgy gólt szerezni, hogy a Milan elveszítette egy emberét az első félidő közepén. Mindjárt odaérek, de kezdjük az elejétől:

Hátul passzolgattak a Benevento játékosai, amikor Tuia röviden kapott egy labdát az alapvonal közelében. Ante Rebic letámadta őt, a két játékos ütközött, a bíró pedig tizenegyest ítélt a piros-feketék javára. Teljesen jogosan, Rebic megszerezte a labdát, Tuia meg szabályosan felöklelte. Más kérdés, hogy neki fájt jobban az ütközés. Franck Kessie végezte el a büntetőt Zlatan Ibrahimovic távollétében, és magabiztosan a jobb felsőbe lőtt.

Később Roberto Insigne távoli bombája akadt majdnem be, de a támadó a baloldali kapufát találta el.

Ekkor jött a fentebb említett kiállítás: Tonali, a Bresciától szerződtetett tehetség lépett oda Ionita térdére keményen, talppal. A játékvezető először sárga lapot adott, majd VAR segítségével megvizsgálta, nem ért-e ez a belépő piros lapot. Ért, így a Milan a 33. percben tíz emberre fogyatkozott.

Pioli mester azonnal levette a pályáról Brahim Diazt, és egy védekező felfogású játékost, a bosnyák Rade Krunicot küldte pályára.

A kiállítás ellenére nem a hazaiak egyenlítettek, hanem a Milan lőtt újabb gólt. Rafael Leao kapott egy indítást, a kifutó Montipo mellett elhúzta, majd – mivel nagyon kisodródott – megfordult és átemelte a kapujába igyekvő hálóőrt. Szép találat volt, remek helyzetfelismerés a braziltól.

A következő eseményünk a 61. percben zajlott, Krunic csúszott rá Caprarira, méghozzá szabálytalanul, és mivel az eset a tizenhatoson belül történt, jöhetett a Benevento büntetője, amit a sértett, Gianluca Caprari mellé gurított.

Az esetet követően szinte teljesen feladták a hazaiak, a Milan még két gólt is szerezhetett volna, de Kessie és Calhanoglu lövése is a kapufán csattant.

Ha nem is könnyen, de a Milan csak behúzta ezt a találkozót és továbbra is vezeti a Serie A-t.

Előző meccs eredménye
2018.03.18.Serie A
benevento
1:2
cagliari
Serie A
2017.10.25.Serie A
cagliari
2:1
benevento
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Cagliari – Napoli

Hazai pályán fogadta a Cagliari a Napolit, és egy órán keresztül gondolhattuk, hogy szoros meccs lesz ez, a hazaiak a végére teljesen szétestek, a vége 4-1 lett Gennaro Gattuso csapatának.

Két távoli Insigne lövéssel indult a meccs, mindkettőt a tizenhatosról bombázta rá az olasz válogatott szélsője, de mindkét esetben rosszul célzott.

Azt javaslom, kérjen pár tanácsot csapattársától, a lengyel Piotr Zilienski ugyanis a 25. percben akkora gólt ragasztott a Cagliari kapujának jobb felső sarkába, hogy öröm volt nézni. A Cagliari drukkereknek biztos nem, de mindenki másnak igen. Ezzel a bombával szerzett vezetést a Napoli, aztán jó sokáig nem láthattunk újabb gólt.

A 60. percben egyenlített a Cagliari, egy jobboldali beadás Joao Pedrot találta meg, aki kapura lőtt, és ezt még blokkolni tudta Makszimovics, azonban a brazil előtt maradt a labda, és másodszor már nem hibázott.

120 másodpercen át volt 1-1 az állás, mert megint jött Zielinski, aki ezúttal nem távolról sütötte el a labdát, hanem két védőt átjátszott, majd hanyagul emelt a hálóba. Ez is gyönyörű volt, csakúgy, mint az első.

Három perccel később pedig még nehezebb helyzetbe kerültek a hazaiak, Lykogiannis kapta meg a második sárgáját Lozano buktatásáért.

Még két gól volt a nápolyiak tarsolyában, Hirving Lozano egy kavarodás után közelről lőtte a harmadikat, majd Lorenzo Insigne is betalált a meccs végén tizenegyesből.

Összefoglalás

Nagyon erős ellenfélbe szaladtak bele mindketten, és ezek az eredmények még a mi csapataink számára voltak hízelgők.

Nézzük, egymás ellen mire mehetnek. Annyi szent, hogy a Cagliari hazai pályán nem olyan borzasztó, vannak sokkal rosszabb hazai mérleggel álló csapatok a bajnokságban. Két győzelmük van odahaza, kettő döntetlenjük és háromszor pont nélkül végeztek.

A Benevento viszont idegenben jobban teljesít, már háromszor nyertek, egy döntetlenjük és három vereségük van. Nem lőnek sok gólt, látszik, hogy Filippo Inzaghi a biztos védekezésre épít.

Eusebio Di Francesconak nincs könnyű dolga, csapata utoljára november hetedikén nyert bajnoki meccset, azóta viszont sorra jönnek a vereségek és a döntetlenek. Ami kétségbeejtő, hogy az amúgy remek képességekkel megáldott Giovanni Simeone most már több mint két hónapja nem talált be (volt egy kisebb sérülése, ezt azért hozzá kell tenni). A csapatot most is Joao Pedro cipeli a hátán, de úgy tűnik, egyedül kevés lesz.

A Benevento masszív csapat, nem gondolnám, hogy lesznek kiesési gondjai, de azt sem, hogy mondjuk a mostani helyezésüknél feljebb tudnak lépni.

Gólzáporra nem számítok, inkább egy brusztos, egygólos meccsre tudok gondolni, aminél – az oddsok ellenére – esélyesebbnek érzem a Benevento csapatát. A tippem tehát: Under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső