Cagliari – Genoa: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 20.
Cagliari
Teljesítmény:
D D N D N
  • Sardegna Arena
  • Május 22. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Genoa
Teljesítmény:
V N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

No, most jött el az a pillanat, amikor a Cagliari – Genoa résztvevői hátra dőlhetnek. Nagyot hajrázott a Cagliari, valósággal újjászülettek, és az egyik biztos bennmaradónak hitt csapatot küldték a Serie B-be. Nem pont ők, de a lényeget értitek, a Benevento csatlakozott a Parma és a Crotone együtteséhez, ők búcsúznak a legjobbaktól.

Így hát nincs más hátra, mint játszani egy jó kis meccset zárásként. Nem panaszkodhatunk a két csapat mérkőzéseire egyébként, sem egymás ellen, sem az idei szezonban, főleg nem tavasszal.

Gólra törő focit játszanak, mindkét együttesben vannak olyan játékosok, akik akár egyetlen pillanat alatt képesek eldönteni egy-egy bajnokit, szóval én speciel egy szórakoztató találkozót remélek, ahol a gólok fognak dominálni, hiszen már nincs miért aggódni.

Ne is szaporítsuk a szót, jöjjön az utolsó forduló a Serie A 2020/2021-es szezonjából! Ja, és persze majd a vasárnapi meccsek is műsorra kerülnek, hiszen az élmezőnyben még akadnak nyitott kérdések. Melegítsünk be ezzel a találkozóval!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

AC Milan – Cagliari

Joao Pedroék az előző kört 0-0-val zárták a Fiorentina ellen, most pedig újabb gólnélküli döntetlen született, de ezúttal egy jóval erősebb ellenféltől csentek el egy pontot, az ezüstéremre törő AC Milantól. Stefano Pioli csapatának nem is ment rosszul mostanában a szekér, így különösen nagy szó, hogy nem kaptak gólt ellenük.

Kaphattak volna, mert a rossoneri tüzelt közelről s távolról. Először Alexis Saelemaekers tesztelte Cragnot – aki visszavette a kesztyűt Vicariotól -, a távoli bombát a léc alól kellett kiütni. Ezután Calabria is megpróbálta több mint 20 méterről, az ő löketénél kissé rossz volt az irányzék.

Az első félidőbe még egy fejes fért bele, Pavoletti elől szabadított fel Theo Hernández, de ebből akár öngól is születhetett volna.

A második félidő aktívabb játékot hozott, kezdésnek Leonardo Pavoletti kapott forintos zsugát Joao Pedrotól, az ötös sarkáról fejelhetett, de Donnarumma jól védte a szöget, a testében elakadt a labda.

Nem ez volt az egyetlen jó fejese a vendégeknek, Diego Godin ment fel egy szöglethez, és bizony ez a bólintás be is akadt volna, de a Milan hálóőre még idejében odaért, és jobb kézzel mentett.

Nem tétlenkedtek a hazaiak sem, Samu Castillejo egymaga négyszer került helyzetbe, valamint Hakan Calhanoglu lövése a kapufáról pattant ki az alapvonalon túlra.

Ez egy ilyen este volt, lehet, ha reggelig játszanak sem lett volna gól. A döntetlen eredmény nem jött jól a hazaiaknak, 76 pontjukkal még lemaradhatnak a Bajnokok Ligájáról… Nézzétek csak meg, kivel mérkőznek meg az utolsó fordulóban!

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.24.Serie A
genoa
1:0
cagliari
Serie A
2020.02.09.Serie A
genoa
1:0
cagliari
Serie A
2019.09.20.Serie A
cagliari
3:1
genoa
Serie A
2019.05.18.Serie A
genoa
1:1
cagliari
Serie A
2018.12.26.Serie A
cagliari
1:0
genoa
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Genoa – Atalanta

Sokkal izgalmasabbra sikeredett a Genoa – Atalanta meccs, amely kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint a Genoa Lazio elleni bajnokijára. Az elején elment az aktuális ellenfél, aztán lett 4-1, majd gyorsan 4-3. Hát, valami ilyesmi volt itt is.

Az első félidőben lezárhatta volna a meccset a bergamói csapat, sőt úgy is tűnt, hogy valóban lezárták. Három gólt rúgtak az első félidőben, szépen elosztották azt Gasperiniék. Volt egy az elején, a közepén meg a végén is.

Ruslan Malinovsky a 9. percben adott nagyszerű labdát Duván Zapatának, aki a kifutó Perin keze mellett talált a hálóba. A kolumbiai később, a 26. percben visszaadta a kölcsönt ukrán társának: Radovanovic próbált meg kifedezni egy indítást az alapvonalon, de Zapata túlontúl erőszakos volt, bent tartotta a játékszert, legurított Malinovskynak, és bumm, máris kész a 0-2.

A lefújás előtt jött a harmadik vendég találat, az egész szezont kihagyó Hans Hateboer szolgálta ki Robin Gosenst, a német válogatott új reménysége fejjel talált a hálóba.

Itt úgy tűnt, hogy vége a meccsnek… Hogy a második félidő csak formaság. Hát, ennél nagyobbat nem is tévedhettünk volna. A mór megtette kötelességét, a mór félidőben távozott, Duván Zapatát Mario Pasalic váltotta. Lesz ennek jelentősége, de előbb ugorjunk a 48. percre, amikor is Eldor Shomurodov szépített. A gólt Djimsiti hibája előzte meg, a védőt nagyon könnyen szerelték, Eldor aztán a kapufa segítségét is igénybe vette.

Három perccel később jött Pasalic pillanata, a csereként beálló játékos rúgta meg az Atalanta negyedik gólját.

4-1 után sem adta fel a Genoa, és megint izgalmassá tudták tenni a találkozót, de egyenlíteni most sem tudtak. A 67. percben Goran Pandev tizenegyesből szépített, majd Shomurodov is újra betalált.

Az izgalom fent maradt egészen a lefújásig, de az Atalanta győzelmével zárult a meccs, újabb nagy lépést tettek az ezüst felé.

Összefoglalás

Nehéz úgy tippelni, hogy már semmi tétje nincs a meccsnek. És ennek semmiféle tétje nincs. De talán pont ezért lesz ez egy jó meccs. Nincs tét, nincs feszkó, lehet koncentrálni a játékra.

Mindkét csapat szokásosan végigszenvedte az idényt, megint voltak kiesőhelyen, ehhez talán már a szurkolók is hozzá vannak szokva. Ahogy a tavaszi nagy hadjáratokhoz is. Mert most megint ez történt.

Közel állnak egymáshoz a tabellán, szinte a hazai és idegenbeli mérleg is megegyezik.

Ősszel a Genoa hazai pályán 1-0-ra nyert, a találat Mattia Destro nevéhez fűződött. Alapjáraton ritka, amikor a két együttes összecsapásán az idegenbeli együttes nyer, ez utoljára 2017-ben történt meg.

A hazaiaktól Marko Rog, Riccardo Sottil, Sebastian Walukiewicz, Arturo Calabresi és Gastón Pereiro fog hiányozni, míg a Genoa csapatából Luca Pelllegrini, Domenico Criscito, Davide Biraschi, Gianluca Scamacca, Lennart Czyborra, Milan Badelj és Edoardo Goldaniga nem játszhat.

Több dolgot is érdemes talán megfogadni ezen a meccsen: Egyrészt a hazai győzelmet, a Cagliari remek formában van, valamint a gólokat, ehhez adott mindkét oldalon a játékosállomány. Legyen az utóbbi, az most talán reálisabb.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső