Cagliari – Venezia: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 30.
Cagliari
Teljesítmény:
V V D V V
  • Sardegna Arena
  • Október 01. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Venezia
Teljesítmény:
D V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Olaszországgal folytatjuk, azon belül is a Cagliari – Venezia mérkőzéssel. A hazaiak nemrég váltottak edzőt, hamar besokallt a Cagliari vezetősége, és már három forduló után elküldte a kispadtól Leonardo Semplicit, azonban utódjának, Walter Mazzarrinak sem megy, ugyanolyan mérleggel áll most, mint Semplici, amikor menesztették.

A Venezia helyzete szintén nem túl rózsás, győzelmük ugyan már van – ellentétben a Cagliarival -, de ők is kiesőhelyen állnak, épp a mostani ellenfelet előzik meg.

A hétvégén az újonc legalább egy pontot otthon tartott, a Torino nem bírt velük, a végeredmény 1-1 lett, a Cagliari viszont az éllovas otthonában, a Diego Armando Maradona Stadionban nem tudott csodát művelni, 2-0-ra kaptak ki.

A találkozó mindkét együttesnek rendkívül fontos, nem csak a megszerezhető három pont miatt, hanem lélektanilag is. Aki itt nyer, egy kicsit megnyugodhat (na, nem nagyon) és nagy valószínűséggel a kiesőhelyeket is elhagyja.

Ezért is vesszük górcső alá ezt a Serie A mérkőzést, látunk benne fantáziát, nem is keveset…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Napoli – Cagliari: 2-0

G.: Osimhen, Insigne

A Luciano Spalletti által irányított dél-olaszok eddig hibátlan teljesítményt nyújtanak a bajnokságban, a meccset megelőzően mérlegük 5/5 volt. A meccs után a győzelmek száma eggyel megnőtt…

A kezdők:

Napoli:

Ospina – Di Lorenzo, Koulibaly, Rrahmani, Mario Rui – Fabián Ruiz, Anguissa – Politano, Zielinski, Insigne – Osimhen

Cagliari:

Cragno – Caceres, Godin, Walukiewicz – Zappa, Marin, Strootman, Deiola, Lykogiannis – Nandez – Joao Pedro

A meccset rendkívül nagy fölényben játszotta le a Napoli, végig, egy szemernyi kétség sem férhetett ahhoz, hogy melyikük a jobb. Ez gólokban is megmutatkozott, az első már viszonylag korán, tíz perc elteltével. Egy magas indítással a lengyel támadó középpályás, Piotr Zielinski lépett ki, középre gurított, ahol Victor Osimhen érkezett, és laposan lőtt Cragno mellett a hálóba. A nigériai csatár kezdi megszolgálni az árát, anno 80 millió euróért csábították el a Lille-ből, első szezonja azonban finoman szólva is felejthetőre sikeredett. Azóta viszont a nápolyiak legveszélyesebb gólvágójává vált, az idei idényben eddig hat mérkőzésen hat gólt rúgott.

A félidő hátralévő részében még két lövésre futotta a hazaiaknak, Osimhen 17 méterről, Matteo Politano kicsit közelebbről próbákozott, gól egyikből sem született.

A második félidő elején jártunk, amikor a Napoli tizenegyeshez jutott. Victor Osimhen rázta le magáról a rutinos Diego Godint, aki ezután nagyon rutintalan módon csúszott rá a csatár lábára. Teljesen jogos ítélet volt ez a játékvezető részéről.

A tiziket Nápolyban általában Lorenzo Insigne végzi el, ez most is így történt, 2-0-ra mentek a hazaiak. Halkan jegyezzük meg, hogy nem volt ez olyan jó büntető, Cragno bele is ért…

A Cagliari közben teljesen veszélytelen volt Ospina kapujára, egyszer sem kellett hárítania a dél-amerikai portásnak.

Már Cragnonak sem, mert bár voltak lövések hazai oldalról, Anguissa és Zielinski is célt tévesztett, maradt a 2-0-s eredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2004.04.10.Serie B
venezia
1:2
cagliari
Serie B
2003.11.16.Serie B
cagliari
2:2
venezia
Serie B
2003.01.26.Serie B
venezia
3:0
cagliari
Serie B
2002.11.05.Serie B
cagliari
1:0
venezia
Serie B
2001.04.14.Serie B
cagliari
2:1
venezia
Serie B
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Venezia – Torino: 1-1

G.: Aramu ill. Brekalo

Én nagyon meg lennék lepődve, ha a Torinonak idén is kiesési gondjaik lennének. Nagyon jól erősítettek a nyáron, és bár még csak hat forduló telt el, de a tabella felsőházában tanyáznak, amire időtlen idők óta nem volt példa. Sajnos a tippünket viszont vitték, a magabiztos vendég győzelem csak hiú ábránd volt részünkről.

A kezdők:

Venezia:

Maenpaa – Mazzocchi, Svoboda, Ceccaroni, Schnegg – Crnigoj, Vacca, Busio – Kiyine, Okereke, Johnsen

Torino:

Milinkovic-Savic – Djidji, Bremer, Rodriguez – Singo, Lukic, Pobega, Ansaldi – Brekalo, Linetty – Sanabria

A mérkőzést hétfőn este rendezték, azaz a Veneziának sok ideje nem lesz a pihenésre, a regenerálódásra. A bikák ellen nem is akartak pihenni, nagy rössel vágtak bele a találkozóba, különösen csatáruk, David Okereke volt aktív. Hozzá fűződnek az első félidő jelenetei. Először egy okos csavarást mutatott be a nigériai támadó – ami nem sokkal szállt mellé -, majd Crnigoj szép elfutása és beadása után a kapu fölé fejelt.

A csapatok nem voltak túl aktívak, az egész első félidőben csak egy kaput eltaláló lövés volt…

A folytatásban legalább a gólok jöttek, meg volt egy kis izgalom is: A Torino első, komoly lehetőségéből gól is született, Singo szépen hagyta ott emberét, betört a tizenhatoson belülre, visszagurított, ahol érkezett Josip Brekalo, a horvát góljával vezettek a vendégek.

Csakhogy a Venezia nem adta fel, megint Okereke jeleskedett, az őt követő, fogó Koffi Djidji pedig felrúgta őt az ötös magasságában. A védőnek már volt egy sárga lapja, most megkapta a másodikat, mehetett zuhanyozni.

A tizenegyeshez a csereként beállt Mattia Aramu állt, nem sokon múlt, de végül egyenlített a támadó.

A meccs utolsó pillanatai rendkívül izgalmasra sikeredtek, előbb Milinkovic-Savic védett egy szabadrúgást, majd a Torino megindult előre, mintha nem lenne holnap. Ha így nézzük, nem is volt, másodpercek voltak a befejezésig. Rolando Mandragora úgy futott, akár a nyúl, üldözői nem tudták utolérni, sőt még volt egy cseppet sem sportszerű jelenet, a piros lapot kockáztatva Ceccarone hátulról csúszott rá a Juve nevelésre, de nem tudta így sem megállítani. Mandragora végül lőtt, Maenpaa pedig védett. Ez volt az utolsó jelenet, ezt követően a játékvezető véget vetett az összecsapásnak.

Összefoglalás

A Venezia csaptából továbbra is hiányozni fog a finn Ala-Myllymaki, Haps, Lezzerini, Sigurdsson négyes, viszont több mint valószínű, hogy a walesi Ethan Ampadu már a kezdőben kap helyet, először, mióta kölcsönadták őt az újoncnak. Ha így lesz, annak Antonio Vacca ihatja meg a levét.

Visszakerülhet a kezdőbe Tyronne Ebuehi, mint balbekk, valamint a múltkori meccsen gólt szerző Mattia Aramu Johnsen helyére érkezhet. Persze, ezek mind-mind csak elképzelések.

A másik oldalon Ceter Valencia, Pablo Farago, Farias, Ladinetti és Marco Rog nem szerepelhet majd.

Keita Baldé tehát újra bevethető, minden bizonnyal egyből a kezdőben találja majd magát, míg Sebastian Walukiewicz szintén ott lehet a pályán, csak úgy, mint legutóbb.

Ritka, amikor a Cagliari otthonából három ponttal távozott a Venezia, a történelem során összesen egyszer fordult ez elő, ennek is már több mint húsz éve, még 1998-ban.

Sok a döntetlen, abból van a legtöbb, de a Cagliari is bőszen nyert régebben.

A mostani forma pocsék, viszont hiszem, hogy innen még bőven van visszaút. A Cagliari nem egy rossz csapat, de van hová fejlődni. Itt lehet az alkalom, hogy nyeretlenségüket megszakítsák. A Keita Baldé – Joao Pedro támadósor kifejezetten tetszetős, szerintünk nem lesz gond a hazai sikerrel. Bár, ezt gondoltuk a Torino esetén is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső