Celta Vigo – Cadiz: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 16.
Celta Vigo
Teljesítmény:
V V D V N
  • Abanca Balaídos
  • Szeptember 17. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Cadiz
Teljesítmény:
V V D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Idén is a kiesés ellen kell küzdenie majd a Celta Vigonak? Ha a tabellára pillantunk, akkor a válaszunk igen, de egyébként mégsem gondolnánk ezt. Iago Aspasék nem játszanak rossz focit idén, de az akadályokat nem tudják megugrani mégsem. De ebben a csapatban sokkal több van. Kábé, mint tavaly, az lenne a reális tőlük. Most viszont az első győzelmükre hajtanak. Remek esélyük van a szintén nyeretlen Cadiz ellen, akik pénteken este a Balaidosba látogatnak.

Alvaro Negredoék csak egy hangyabokányival szerepelnek eddig jobban, a két csapat között a hasonlóság az, hogy egyikük sem tudott még nyerni, hogy sorra kapják a gólokat, és a kapu előtt nekik nem igazán megy.

Ember legyen a talpán, aki csak a tabella alapján meg tudja mondani, melyikük lesz a nyerő holnap… Épp ezért ássuk bele magunkat mélyebbre és mélyebbre, hogy a lehető legjobb tippet adhassuk.

A Celta Vigo – Cadiz mérkőzéssel folytatjuk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Madrid – Celta Vigo: 5-2

G.: Benzema (3), Vinicius, Camavinga ill. Santi Mina, Cervi

Azt azért nem sokan gondolták, hogy a Celta meglepheti a Bernabeuba visszatérő Real Madridot, mégis sikerült. Persze, a meccsnek akkor van vége, ha a bíró hármat fúj a sípjába, így végig nem tudták tartani a meglepetést. De az első félidőben megizzasztották a királyi gárdát. A másodikra viszont teljesen elfogytak…

A kezdők:

Real Madrid:

Courtois – Carvajal, Militao, Nacho, Miguel – Modric, Casemiro, Valverde – Hazard, Benzema, Vinicius Jr.

Celta Vigo:

Dituro – Mallo, Murillo, Araujo, Galan – Tapia, Mendez, Suárez, Cervi – Iago Aspas, Santi Mina

Szaladt már bele csúnya verésbe a Celta Madridban, ez most megint egy ilyen este volt. Pedig az első félidő alapján a vigóiak bizakodhattak, a Real Madrid nem találta magát, főleg a védelme volt zilált, ezt pedig a vendégek meg is tudták büntetni.

Először a negyedik percben, ekkor Santi Mina járt túl Thibaut Courtois eszén, a támadó ki tudta használni, hogy Nacho, Militao és Casemiro sem nagyon tudta, mi a helyzet, merre van a labda. Courtois pedig kiszolgáltatott helyzetben volt.

A gólt követően a Real Madrid aztán átvette az irányítást, és nagy offenzívába kezdett. Dituro kapusnak többször is akadt dolga, de egy jó ideig hozta, amit hozni kell. De a 24. percben nem. Csak majdnem.

Egy tizenhatoson kívülről jövő beadást Fede Valverde kapásból lőtt középre, a tizenegyespont előtt Karim Benzema lőtte a földre a játékszert – vélhetően nem szándékosan – és bár Dituro még belekapott, csak a felsőlécre tudta paskolni, a labda onnan került a hálóba.

De itt még a Celta tudott váltani, és újfent vezetést szereztek: Megint az egész Real védelem asszisztált a vendég találathoz, Franco Cervi volt közelről eredményes.

Így vonultak szünetre a csapatok, várható volt, hogy más felfogásban jön majd ki a Madrid a folytatásra, hogy Carlo Ancelotti elbeszélget a fiaival.

Így is történt, és innentől maccsa nem volt a Celtának. Miguel jóvá tette bűnét, és egy gólpasszal indított, Karim Benzema fejét találta meg, majd a francia támadó remek ütemben ugratta ki Vinicius Juniort, akinek gólja már azt jelentette, hogy a mérkőzésen először vezet a Real Madrid.

Időközben az olasz mester pályára küldte a friss igazolást, a szupertehetségnek tartott Eduardo Camavingát, aki hat perccel később egy kipattanót pofozott a hálóba, végül pedig Karim Benzema ért el mesterhármast, ezúttal tizenegyesből vette be Dituro kapuját.

A Celta részéről az első félidő rendben volt, nagyon is. A másodikat viszont sürgősen el kell felejteniük, mert az valami borzalom volt…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.18.La Liga
cadiz
0:0
celta vigo
La Liga
2020.12.14.La Liga
celta vigo
4:0
cadiz
La Liga
2016.01.13.Spanyol Kupa
celta vigo
2:0
cadiz
Spanyol Kupa
2016.01.07.Spanyol Kupa
cadiz
0:3
celta vigo
Spanyol Kupa
2010.05.01.La Liga 2
celta vigo
2:1
cadiz
La Liga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Celta Vigo – Real Sociedad: 0-2

G.: Oyarzabal (2)

Vereséggel hangolt a Cadiz is, akiket hazai pályán intézett el a baszk Real Sociedad. A kék-fehérek szabályosan a hazaiak fejére nőttek a statisztika alapján. De, aki látta a meccset az tudja, hogy a statisztika néha csalóka…

A kezdők:

Cadiz:

Ledesma – Carcelen, Marcos Mauro, Cala, Espino – Sánchez, Jonsson, Fali, Fernández – Negredo, Sobrino

Real Sociedad:

Remiro – Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Munoz – Guevara, Portu, David Silva, Merino, Oyarzabal – Isak

Ahogy említettem, a statisztika nem minden. A meccs elejét nagyon megnyomta a Cadiz, és közel is álltak a gólhoz, ám a kapufa megakadályozta ebben őket. Öngól lett volna, a Sociedad védőjének fejéről pattant kapura a labda, de ez a sárgamezeseket egyáltalán nem érdekelte volna, maradjunk annyiban. A kipattanóból is születhetett volna gól, ha Marcos Mauro eltalálja a kaput. De nem így történt.

A két együttes nem szerzett gólt az első játékrészben, és a másodikban is csak nagy nehezen jött össze. Alexander Isak a 64. percben nagy ziccerben rontott – vagyis Ledesma védett -, a 71. percben viszont védői kiszolgáltatott helyzetbe hozták. Egy nagyon hosszú íveléssel játszották meg Mikel Oyarzabalt, aki a hosszúba fejelt. Ledesma is benne van azért a gólban, egy kicsit kint állt a kapujából, így nem is lehetett hárítani.

Tíz perccel később megpecsételődött a Cadiz sorsa, Juan Cala szabálytalankodott a büntetőterületen belül, amiért piros lap járt meg egy tizenegyes a Sociedadnak. Mikel Oyarzabal lábbal is eredményes tudott lenni, ezzel alakította ki a végeredményt.

Összefoglalás

Két gyenge formában levő csapat az első győzelméért küzd. Nem ők az egyedüliek, akik hajszolják az első sikert, véleményünk szerint most egyiküknek össze is jön. Mégpedig a Celta Vigonak.

A játékerőt nézve jobbak, sérültjei nincsenek a hazaiaknak, nagy valószínűséggel ugyanaz a kezdő áll ki, mint a Real Madrid ellen. Akkor a félidőben lecserélték Tapiát, aki a stabilitást adta a középpályán, és bár voltak hibái, Coudet mester bizonyára megbánta a döntését, nélküle átrohantak a csapaton a királyiak.

A Cadizból Cala biztosan hiányozni fog eltiltása miatt, a helyére Varazdat Haroyan kerülhet.

Az utolsó öt meccsükből négyet a Celta nyert, a Balaidosban eddig nyolc alkalommal feszültek egymásnak, abból hetet a Celta nyert.

Így ezt most nem is húznám sokáig: Celta győzelmet várunk, méghozzá nem is szűk győzelmet. Meglesz a vigóiak első sikere a szezonban. Legalábbis nagyon bízunk benne…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső