Celta Vigo – Elche: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 10.
Celta Vigo
Teljesítmény:
D D D V V
  • Abanca Balaídos
  • Február 12. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Elche
Teljesítmény:
D V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hétfőn volt egy duplázós szelóm, amin a Leeds United és az Atletico Madrid győzelme szerepelt. Semmi komoly, csak egy kis hétfő esti unalom vitt rá erre a szelvényre. 0-1-nél elöntött a kétségbeesés, majd 1-1-nél csökkent a vérnyomásom, 2-1-nél pedig mosolyra húzódott a szám. Viszont valami nyomta a lelkemet, és úgy éreztem, akármennyit is ajánl a fogadóiroda, ki kell vennem a nyereményt (miután a Leeds simán nyert, csak az Atletit kellett figyelnem). Megtettem, valamennyivel kevesebbet nyertem így, de legalább nyertem. Ugyanis a Celta Vigo a 89. percben egyenlített, így az éllovas otthonából elhozott egy pontot, ami ez idáig csak a Villarrealnak sikerült.

Iago Aspasék ellenfele az az Elche lesz, akik szintén egy náluk erősebb csapat ellen játszottak 2-2-t, a Sárga Tengeralattjáró nem tudott az újonc otthonában győzni.

Szerintem ez egy sima meccs lehet. De azért jobban kibontom ezt. Jöjjön a Celta Vigo – Elche beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Atletico Madrid – Celta Vigo

Hát, jól elspoilereztem a meccset, bocsánat. De azért így is ki lehet ezt tárgyalni! Meglepetésre ugyebár a vendégek lőttek – vagyis fejeltek – először a kapuba, Hugo Mallo jobboldali beadására Santi Mina érkezett tökéletesen, és a rövidről fejelt Oblak mellett a hálóba. Ezt aztán egy nem túl izgalmas folytatás követte, míg végül – mondhatjuk, hogy a semmiből? Mondhatjuk… – Luis Suárez egyenlített a lefújás előtt egy perccel. A gólt a VAR is vizsgálta, Suárez eléggé a leshatáron mozgott, de a videószobában arra jutottak, hogy csak a keze volt előrébb a védőnél, azzal meg ugye nem lehet gólt szerezni. Vagyis lehet, csak épp az nem szabályos.

Az első Atleti gólnál Marcos Llorrente szolgálta ki a harapós támadót, a második gól előtt meg Renan Lodi, Suárez ezt is becsúszva juttatta a kapuba.

Hosszú ideig ismét semmi, aztán a Santi Mina helyett beálló, télen a Benfivától vásárolt Facundo Ferreyra a 89. percben Augusto Solari centerezését kotorta be. Remek bemutatkozás, fontos és bravúros pontot mentett az argentin, aki egyébként két szezont már lehúzott Spanyolországban, a szebb napokat látott Espanyol futballistájaként, de ott nem alkotott maradandót. Igazából, azóta nem tud maradandót alkotni, hogy a Sahtar Donyeckből eligazolt. Talán majd a Celtában…

A meccs tehát 2-2-es döntetlennel zárult, a matracosok még így is utcahosszal vezetik a bajnokságot, a Celta pedig a 10. pozícióból vár a folytatásra.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.06.La Liga
elche
1:1
celta vigo
La Liga
2015.03.02.La Liga
celta vigo
1:1
elche
La Liga
2014.09.26.La Liga
elche
0:1
celta vigo
La Liga
2014.03.01.La Liga
elche
1:0
celta vigo
La Liga
2013.09.29.La Liga
celta vigo
0:1
elche
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Elche – Villarreal

Unai Emery együttese kevesebb vereséget számlál ebben a szezonban, mint a Barcelona vagy a Real Madrid, a két gigász mégis előrébb helyezkedik el. Hogy ez hogyan lehetséges? Úgy, hogy a Villarreal lett a La Liga döntetlenkirály, a meccset megelőzően 11 alkalommal ikszeltek, ez másfél órával később 12-re nőtt.

Az Elche nem adta könnyen a bőrét, de az igazság az, hogy ezt a találkozót a vendégek engedték ki a kezükből. Az első félidőben két góllal elhúztak, de az újonc ezt kiegyenlítette a szünet után.

Gerard Moreno négy kihagyott meccs után tért vissza, és egyből egy duplával. Az első negyedóra végén, illetve a félidő hajrájában is betalált, először Paco Alcacer hozta őt kihagyhatatlan helyzetbe, majd a tizenhatos vonaláról csavart a jobb alsóba. Abszolút fölényben játszottak a vendégek, az Elche alig jutott el Sergio Asenjoig.

A második félidőre viszont jelentősen megváltozott a játék képe, és Guido Carrillo már a 49. percben szépíteni tudott, Raúl Albiol fölé emelkedett a csatár és úgy fejelt a hálóba, a 63. percben pedig sikerült ledolgozni a hátrányt a kiscsapatnak, Rigoni szabadrúgása a kapufán csattant, de a kipattanóba belebotlott Lucas Boyé, 2-2.

Az Elche továbbra is kiesőhelyen áll, de egyáltalán nem reménytelen a helyzetük…

Összefoglalás

Utolsó hat (!) közös meccsükön gólínség nyomaira lehetett bukkanni, nem igazán a közönségszórakoztató, gólgazdag meccseikről híresek a felek. Amúgy sem, de egymás ellen meg…

Mondjuk jókor mondom, amikor mindketten egy négygólos meccsen vannak túl, de a lőtt gólok száma nem annyira magas. Még a Celtáé so-so, de az Elche rúgta a legkevesebbet a bajnokságban, összesen 18-at.

Otthon, a Balaídosban kifejezetten jól muzsikálnak Nolitoék, öt győzelmük van, egyszer ikszeltek, és négyszer kaptak ki, náluk inkább az idegenbeli mutató a problémás…

Ami pedig az Elchét illeti, ők pont, hogy a saját stadionjuktól távol tudnak jobb futballt játszani.

Ősszel 1-1-et játszottak egy olyan mérkőzésen, amit a Celtának meg kellett volna nyernie, Fidel már a negyedik percben büntetőből gólt rúgott, amit Santi Mina egyenlített ki a félidő vége előtt.

Az biztosnak tűnik, hogy Fidel nem tud a visszavágón kapuba találni, ugyanis január közepén megsérült, a Celtánál Blanco és Juncá van kétes állapotban.

Akármennyire is gondolkozom, nem tudok attól elvonatkoztatni, hogy a Celta mennyire összekapta magát a tavalyi évhez képest, és mennyire jó futballisták alkotják. Jobbak, mint az Elchét, ez a tabellán is látszik, és bízom abban, hogy a relatíve magas odds ellenére a Balaídosban elintézik az újoncot.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső