Celta Vigo – Espanyol: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 16.
Celta Vigo
Teljesítmény:
N D V N N
  • Abanca Balaídos
  • December 17. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Espanyol
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy spanyol bajnokival folytatjuk, amit pénteken este rendeznek meg az Abanca Balaídosban, ez a Celta Vigo – Espanyol mérkőzés lesz. Az Espanyol idén került vissza az első osztályba, és nem úgy viselkedik, mint egy átlag újonc, annál sokkal jobban szerepelnek. A felsőház tagjainak mondhatják magukat, a kilencedik helyen tanyáznak. A legutóbbi mérkőzésükről is szó volt, amelyet a Levante ellen játszottak. El fogjuk mesélni, hogy mi történt azon a mérkőzésen, valamint azt is, hogy mi mit tippeltünk.

A Celtáról is volt már idén többször szó, Iago Aspasék jelenleg közel vannak a kiesőzónához, pedig nincs rossz csapatuk, azonban az eredmények nem igazán jönnek.

Talán majd most? Lehetséges, hogy hazai sikerrel végződik a mérkőzés, mert az Espanyol idegenben igazán csapnivaló teljesítményt nyújt, náluk rosszabbul csak a Levante teljesít. Még nincs győzelmük az RCDE Arénától távol, három döntetlen mellett ötször kaptak ki. Öt gólt rúgtak nyolc meccsen, és tizenegyet kaptak. Ez azért minden, csak nem jó…

Ebben bízhatnak a galíciaiak. Na meg abban, hogy a Iago Aspasék nagyobb halat is kaptak már el saját otthonukban…

Nem ez lesz egyébiránt az egyedüli La Liga meccsünk mára, majd a forduló rangadójával, a Sevilla – Atletico Madrid találkozóval zárunk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Mallorca – Celta Vigo: 0-0

A két együttes bebizonyította, hogy lehet jó meccset játszani gól nélkül is. Egy nagyon élvezetes találkozón vagyunk túl rengeteg lövéssel, helyzettel, védéssel. Minden volt itt, ami miatt szeretjük a futballt, és olyan is, ami miatt nem. Erről majd egy kicsit később.

A Mallorca az Atletico Madrid elleni bravúrgyőzelmet követően nem tudott újra három ponttal gazdagodni, de az igazság az, hogy igazságtalan lett volna, ha nyernek a szigetlakók. Meg az is, ha a Celta győzedelmeskedik. Ez így volt jó…

A kezdők:

Mallorca:

Reina – Maffeo, Russo, Valjent, Costa – Lee, Ruiz de Galarreta, Battaglia, Sánchez – Rodriguez, Prats

Celta Vigo:

Dituro – Vazquez, Aidoo, Araujo, Galan – Tapia – Suárez, Beltran, Cervi – Mendez, Mina

Coudet mester nem számíthatott sztárduójának egyik tagjára, Iago Aspas sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót. És húsz perccel a kezdés után a duó másik tagja is elhagyta a pályát, Santi Minát hordágyon kellett levinni, miután belenézett egy bivalyerős beadásba. A helyére Thiago Galhardo, a nyáron az Internacionaltól kölcsönben megszerzett középpályás/csatár érkezett.

A gólfelelősök nélkül nehéz dolga volt a vigóiaknak, és mint látjuk, nem is sikerült betalálniuk. Pedig a lehetőség megvolt, ahogy a Mallorcának is.

A mérkőzés negyedik percében veszélyeztettek először a csapatok, a Mallorca részéről Dani Rodriguez csavarása szállt fölé.

Ezt követte a fent említett sérülés, ami miatt jó pár percet állt a játék, a bíró végül nyolc percet hosszabbított egyébként.

A 43. percben a csereként beállt Thiago Galhardo veszélyeztetett vendégoldalról először, közeli lövése egy védő lábán is megpattant, Manolo Reinát azonban ez nem tévesztette meg.

Fordulás után pörögtek fel az események, az 55. percben a mallorcai jobbhátvéd, Pablo Maffeo a kapu torkából vágott fölé egy szögletet, ez volt az eddigi legkomolyabb helyzet a mérkőzésen. Volt ezt követően pár kisebb lehetőség, gyengécske lövés, ilyen volt például Brais Mendez kísérlete, vagy a csereként beállt Angel Rodriguez ollózása, amelyet Dituro könnyedén vett magához.

A 77. percben Thiago Galhardo újfent helyzetbe került, most három méterről lőhetett kapura, Manolo Reina viszont ezt is kivédte.

A hosszabbításban meglehetett volna a győzelem a vendégeknek, Nolito a tizenegyespont magasságából lőhetett kapura, Reina viszont ezen az estén áthatolhatatlan falat képzett.

Maradt így a 0-0, igazságos eredmény született.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.19.La Liga
espanyol
0:0
celta vigo
La Liga
2019.09.26.La Liga
celta vigo
1:1
espanyol
La Liga
2019.04.24.La Liga
espanyol
1:1
celta vigo
La Liga
2018.08.18.La Liga
celta vigo
1:1
espanyol
La Liga
2018.02.11.La Liga
celta vigo
2:2
espanyol
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Espanyol – Levante: 4-3

G.: Puado (2), Darder, de Tomás ill. de Frutos, Son, Morales

Nem szeretnék álszent lenni, nem számítottam arra, hogy a Levante ennyire nehezen adja majd magát. Persze, örülök a hazai sikernek, hiszen a barcelonai együttes sikerére fogadtam, de meglepett, hogy a nyeretlen sereghajtó mennyire odatette magát. Ha így játszanak majd minden meccsükön, és egy kicsit tudnak csiszolni a védelmükön, akkor nem lesz ebből kiesés. Ha ezeket nem tudják megtenni, akkor búcsúzni fognak Bardhiék a szezon végén…

A kezdők:

Espanyol:

D. Lopez – Vidal, Gomez, Cabrera, Pedrosa – Darder, Herrera, Morlanes, Puado – de Tomás, Embarba

Levante:

Cardenas – Son, R. Vezo, Mustafi, Clerc – Malsa, Campana, de Frutos – Bardhi, R. Marti, Morales

Alaposan bekezdett a házigazda, mivel már hat perc után megszületett a mérkőzés első gólja, Sergi Darder talált el nagyon egy tizenhatoson belülről kifejelt labdát, amit aztán mintha zsinóron húztak volna. Erős volt, szitált, tekeredett-kanyarodott, mielőtt a jobb alsóban kötött volna ki. Nagy gól volt.

Itt azt gondolhatták a vendégek szurkolói, hogy kedvenceik megint belefutnak egy csúnya verésbe, de nem ez történt. Ezúttal a Levante utolsó vérig küzdött. És öt perccel később ki is egyenlítettek, a Levante idei – talán – legjobbja, Jorge de Frutos kotort be egy jobboldali beadást körülbelül három méterről. Diego Lopez számította el magát, így kerülhetett gólhelyzetbe a Real Madrid nevelése.

Az egyenlítés meghozta a kedvét a valenciai csapatnak, és a 26. percben át is vették a vezetést: Ezúttal is egy beadás után született a gól, most de Frutos volt a feladó, és Son a befejező.A jobbhátvéd fejjel vette be a barcelonai kaput.

Ilyen sem gyakran volt ebben az idényben, de a szünetre a Levante előnnyel mehetett. Azonban ez az előny a második félidő elején azonnal elillant, az Espanyol gólzsákja, Raúl de Tomás egyenlített 49 percet követően.

A gólesőnek még nem volt vége, további három találatot láthatott a szép számú nézőközönség. Az elsőnek nem örültek, mert azt megint a vendégek szerezték, a lassan veteránkorba lépő José Luis Morales passzolt nyolc méterről a kapuba. És hogy kié volt az assziszt? Igen, de Frutosé…

Újabb három perc telt el, amikor Javi Puado megszerezte az első gólját a mérkőzésen, egy megcsúsztatott szögletnél volt gyorsabb, mint a sárgamezesek, majd egy méterről, estében gyötörte hálóba a labdát.

És a szélső még egyszer lecsapott, amivel az Espanyol otthon tartotta a három pontot: A 76. percben RDT lövését Cardenas kapus oldalra tessékelte, de pont Puado elé, aki egy átvétel után kapásból lőtt a jobb alsóba, 4-3.

Hatalmasat küzdött mindkét csapat, a Levante talán a szezonban most játszott a legjobban, de ez is kevés volt a győzelemhez. Meg a pontszerzéshez is…

Összefoglalás

Santi Mina a labdával való találkozást megúszta, legalábbis a jelek szerint már holnap este bevethető lesz. Ahogy felépült Iago Aspas és Augusto Solari is. Így a Celta vezetőedzőjének papíron nincs sérültje, sem pedig eltiltottja. Ez jó hír, a Mallorca elleni helyzetek jó részét értékesítette volna a Mina – Aspas kettős valamelyike, ebben biztosak vagyunk.

Az Espanyolnál szintén nincs sérült, nem is tudom, mikor láttam olyan meccset, amikor mindkét gárda a teljes keretével készülhetett…

Az újonc kezdőjében semmilyen módosításra nem számítunk, a Levante elleni gálacsapat a legerősebb, amit Vicente Moreno össze tud hozni…

A hazaiak közül csak Solarinak kell vigyáznia a lapokkal, a túloldalon pedig a Vidal – Bare – Cabrera hármasnak.

Értelemszerűen tavaly a két csapat nem futott össze, hiszen az Espanyol a La Liga 2-ben vitézkedett, azt megelőzően viszont rendszeresen összecsaptak a felek. Nagy izgalmak ugyan voltak a meccseiken, de ez gólokban nem nagyon mutatkozott meg. Tavaly előtt 0-0-ra végeztek Barcelonában, és 1-1-re a Vigóban. Ami egyfajta slágereredmény. Az 1-1 is, meg a döntetlen is, utolsó 10 meccsükből hét végződött úgy, hogy megosztoztak a pontokon.

Ez akár egy reális eredmény lehet mostanra is, hiszen a Celta nincs álomformában, a legfontosabb játékosaik most jönnek vissza sérülésből, így nekik is bele kell lendülni, közben pedig az Espanyol a második legrosszabb teljesítményt nyújtja idegenben.

A tabella, valamint a korábbi meccseik alapján az is feltételezhető, hogy sok gólt nem láthatunk majd. Általában két és fél gól alatt végeznek egymás ellen, az Espanyol idegenben 8 meccsen rúgott 5 gólt, a Celta meg 9-en 14-et. Sok az egygólos siker, a Levante elleni csata meg nagyon megdobta a gólszámot…

A hét közben a kupában voltak érdekeltek, mindkét együttes csak nyögvenyelősen jutott tovább alacsonyabb ligás ellenfelével szemben. És bár leginkább a tartalékok léptek pályára, van, akik keveset tudnak pihenni holnap estig.

Szóval, összegezzük a fent leírtakat: A döntetlen egy reális eredmény a két csapat helyzetét látva, illetve sok gólra sem számítunk, egy kis pénzzel az under 2,5-et is megfogadjuk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső