Celta Vigo – Granada: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 26.
Celta Vigo
Teljesítmény:
N V V V D
  • Abanca Balaídos
  • Szeptember 27. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Granada
Teljesítmény:
V D V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hétfő este, a La Liga hetedik fordulójának utolsó meccsén két olyan együttes csap össze egymással, akik a tabella hátsó fertályában helyezkednek el. A Granada kiesőhelyen áll, még nem sikerült senkit legyőzniük idén, és a Celta Vigo gárdájánál is csak most tört meg a jég, a hétközi fordulóban.

Mindkét csapatban több van ennél, a lépés azonban nem akar kijönni. A Granada a Barcelona ellen rendkívül közel volt a 3 pont megszerzéséhez, és a Real Sociedadot is nagy csatára késztették. Végül a két meccsen összesen egy pont jutott nekik, ami az ő esetükben édeskevés.

A Celta viszont egy borzasztóan gyenge színvonalú mérkőzésen végül a Levante fölé nőtt, a 2-0-s győzelem az első volt, amit idén megszereztek Iago Aspasék.

A hétfői zárómeccs sok szempontból érdekes és megannyi kérdést felvet szurkolóknak, játékosoknak is, a sportfogadókról nem is beszélve.

Átrágjuk a közelmúltat és minden mást, amit ilyenkor szoktunk, hogy aztán adjunk egy jó kis tippet nektek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Levante – Celta Vigo: 0-2

G.: Iago Aspas, Brais Mendez

Végül a Celta meccsére nem fogadtunk, habár a fejünkben volt, hogy írunk erről a mérkőzésről is egy tippet nektek. Így utólag már nem szeretnék okoskodni, így megtartom magamnak, hogy mit mondtam volna. Egy biztos: Voltak ennél eseménydúsabb meccsek a La Liga hatodik fordulójában…

A kezdők:

Levante:

Cardenas – Rober Pier, Mustafi, Vezo – Miramon, Pepelu, Radoja, Martinez Andres, Franquesa – Morales, Roger Marti

Celta Vigo:

Dituro – Hugo Mallo, Araujo, Murillo, Galan – Tapia – Brais Mendez, Beltran, Cervi – Santi Mina, Iago Aspas

Nagyon, de nagyon szívesen írnék nektek az első félidő történéseiről, de egész egyszerűen nincs miről. Rettenetesen rossz első negyvenöt percet produkált a két együttes, kapura tartó lövés egyáltalán nem volt, de kaput nem találó kísérlet is csak egy volt a játékrészben, Pablo Martinez Andres lőtt méterekkel mellé egy jobboldali beadás után.

Ugorjunk is, itt tényleg nem volt semmi látnivaló.

A második félidő aktívabbra sikerült – ami nem túl nagy szó azért, valljuk be -, itt már két gólt is láthattak a Ciudad Valenciába kilátogató nézők, ezeknek a góloknak viszont egyáltalán nem örültek, mivel mindkettőt a vendég Celta Vigo együttese szerezte.

De szerezhetett volna gólt a hazai alakulat is, az 51. percben Roger Marti rázta le a védőjét, jött is jobbról a beadás, a támadó azonban ajtó-ablak ziccerben, öt méterre a kaputól lőtt az égbe. Hatalmas lehetőség volt, talán nagyobb, mint amit Roger Marti később, a mérkőzés hajrájában rontott el. De arról majd idővel.

A meccs 66. percében ugyanis a szintén nem túl jól játszó Celta vezetéshez jutott. A csapat ikonja, Iago Aspas volt a gól szerzője, gyönyörűen csavarta el a labdát Cardenas kapus mellett, miután Santi Mina jó helyzetbe hozta.

Öt perccel a gól után rögtön jöhetett volna az egyenlítés, és ez az a Roger Marti helyzet, amiről az imént beszéltem. Büntetőhöz jutott a Levante, miután Gil Manzano Iago Aspas kezezése után a sípjába fújt. Az eset… Hát, mondjuk úgy, hogy könnyű síppal lett befújva…

A Levante támadója azonban rendkívül gyengén végezte el a tizit, Dituro kapus oldalra tudta ütni, így maradt a 0-1.

Egészen a 85. percig, amikor Santi Mina és Brais Mendez ketten csináltak bolondot öt hazai védőből. Utóbbi gyönyörű csele után okosan gurított a rövidbe.

Nem volt látványos meccs, jónak sem mondanám, a vigói drukkerek mégis meleg szívvel gondolnak rá, hisz csapatuk három ponttal távozott…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.31.La Liga
granada
0:0
celta vigo
La Liga
2020.11.29.La Liga
celta vigo
3:1
granada
La Liga
2020.02.29.La Liga
granada
0:0
celta vigo
La Liga
2019.09.15.La Liga
celta vigo
0:2
granada
La Liga
2017.04.16.La Liga
granada
0:3
celta vigo
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Granada – Real Sociedad: 2-3

G.: G. Sánchez, Milla ill. Elustondo (2), M. Merino

Meglepetést szimatoltunk a levegőben, hiszen a hazai csapat csak a hosszabbításban kapott gól miatt ikszelt a Camp Nou-ban, meg egyébként is, rettenetesen sok sérültje volt Imanol Alguacil együttesének, köztük a legjobb támadójuk, Alexander Isak. De minek ide csatár, ha van egy Aritz Elustondo, aki védő létére is életveszélyes a kapu előtt?!

A kezdők:

Granada:

Maximiano – Arias, Duarte, Sánchez, Neva – Montoro, Gonalons, Milla – Rochina, Suárez, Machis

Real Sociedad:

Ryan – Zaldua, Elustondo, Le Normand, Munoz – Portu, Guevara, Merino, Oyarzabal – Navarro, Sörloth

Megmaradt a lendület a Granadában, a Barca elleni meccset is nagyszerűen kezdték, és a baszkok ellen is támadólag léptek fel, aminek következtében már a nyolcadik percben náluk volt az előny. Megint egy középső védő fejelt gólt, a Barca ellen Domingos Duarte, most pedig Germán Sánchez. Mat Ryan majdnem kifogta a védő bólintását, végül valahogy mégis kapuba szédült.

A vendégeknek az első félidőben nem sikerült egyenlíteniük, a legközelebb ehhez Robert Navarro volt, akinek 18 méteres lövését Luis Maximiano tolta szögletre.

A második félidőben viszont összejött a gól a baszk együttes számára, nem is egyszer… Az 52. percben Aritz Elustondo szerezte meg első gólját, a védő Mikel Oyarzabal szögletét rúgta a kapuba 7-8 méterről. Hamarosan jött a fordítás is, Mikel Merino találatával már a vendégek vezettek, de erre még volt válasza a Granadának: Luis Milla a 70. percben tizenegyesből 2-2-re módosított.

Végül aztán jött ismét Aritz Elustondo, a 82. percben akcióból vette be Maximiano hálóját, ez a gól pedig már viszonzatlanul maradt hazai oldalról. Remek kis második félidő volt.

Összefoglalás

Nem feltétlenül várunk változtatást egyik kezdőben sem, nem indokolja semmi, hogy a mesterek cserét eszközöljenek. Sérültből sincs sok egyik együttesben sem, a hazaiaknál mindössze Joseph Aidoo, a vendégeknél pedig a Yan Eteki, Neyder Lozano kettős nem szerepelhet.

A Granada egyre közelebb kerül az áhított győzelemhez, akár a Sociedadot is legyőzhették volna, ennél azonban jobb védőmunkára van szükség, mindhárom góljuk elkerülhető lett volna jobb helyezkedéssel, szorosabb emberfogással.

A Celta ellen nem sokszor játszottak, pláne nem a Balaidosban, a kilenc itt lejátszott mérkőzésből ötöt a hazaiak nyertek, született három döntetlen, a Granada pedig csak egyszer tudott nyerni.

Igaz, Aspasék legutóbbi három hazai meccsüket elbukták az Atletico Madrid, az Athletic Bilbao és a Cadiz ellen.

A Granada idegenbeli meccsein jellemzően nem születik sok gól, bár most két meccsen hármat is szereztek, ebből lehet építkezni a későbbiekre. Nagy nyomás lehet Robert Morenon, aki egy kvázi sikeres csapatot vett át, most pedig kiesőhelyen állnak, és a Celta ellen sem ők számítanak esélyesnek.

A Celta védelme azonban sebezhető – ahogy a Granadáé is -, mi azt gondolnánk, hogy a meccsen mindkét csapat hálóba fog találni, illetve bízunk abban is, hogy végül Santi Mina és társai felőrölik a Granadát és hazai győzelem születik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső