Celta Vigo – Levante: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 27.
Celta Vigo
Teljesítmény:
N V D V N
  • Abanca Balaídos
  • április 30. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Levante
Teljesítmény:
V V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pénteken is rendeznek egy La Liga bajnokit, ez már a 34. forduló nyitómeccse lesz: a Celta Vigo – Levante találkozóval folytatjuk. Ami első blikkre könnyű préda, és remélhetőleg másodikra is az lesz. A valenciai kiscsapat elég rossz formában várja a Celtát, utolsó három meccsük mindegyikét elveszítették, és a Villarreal ellen egy ötösbe szaladtak bele. De az legalább annyira kellemetlen, mint kikapni a kiesés elől menekülő Elchétől.

A Celta pedig – egy Real Sociedad elleni – szoros vereség után ismét nyerni tudott, most az Osasunát intézték el 2-1-re.

Ha szigorúan nézzük, akkor a Levante még ki is eshet, bár erre azért nagy oddsot adnának a fogadóirodák, a gyenge szereplés ellenére nagy veszélyben nincsenek Bardhiék. Más céljuk nem lehet, minthogy megőrizzék a középmezőnybeli helyezésüket, a vigóiak pedig az utóbbi évek legjobb eredményét érték el – már most.

A motivációval tehát lehet, hogy lesznek problémák? Essünk neki a meccsnek!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Celta Vigo – Osasuna

Nem sok jelenet jutott a pamplonaiaknak az első félidőben, a Balaidosban a Celta irányított az első 45 percben. Ez több kisebb-nagyobb lehetőséget jelentett, és nem utolsó sorban egy gólt is.

A Celta hét perc után cserélni kényszerült, Hugo Mallo nem tudta folytatni a játékot, Kevin Vázquez állt be a helyére. És ha már beállt kapura is durrantott a 16. percben. Lehetett vagy 17 méter a távolság, a bomba pedig nem sokkal szállt fölé. Volt benne fantázia, meg kell hagyni, és a kivitelezés is gyönyörű volt.

A 28. percben Santi Minát hagyták egyedül a vendégek védői, jött is az indítás, amivel a támadó meglépett, és pár centiméteren múlt csak a gól, Mina a kapufát találta el, Herrerának pedig szerencséje volt, mert a labda kifelé pattant, így simán felszedhette azt.

A lefújás előtt viszont már nem segített a kapufa sem, Iago Aspas egy biciklicsellel verte át a védőjét, majd a hosszú sarokba helyezett, a labda a jobboldali kapufáról pattant be.

A Celta ikonjának ez volt a 13. bajnoki gólja, még 33 évesen is a csapat vezére tud lenni.

A második félidőre összeszedték magukat a vendégek, és két egyenlítési esély is adódott előttük, de egyik alkalommal sem találtak kapuba. Nem úgy Jeison Murillo, aki a 66. percben Denis Suárez szögletét fejelte be Herrera kapujába, 2-0.

Aspas még izgalmasabbá tette a dolgokat, a 75. percben csúnya könyökösét tizenegyessel büntette a bíró, Roberto Torres pedig nem kegyelmezett.

Többre azonban már nem futotta a vendégek erejéből.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.26.La Liga
levante
1:1
celta vigo
La Liga
2020.07.16.La Liga
celta vigo
2:3
levante
La Liga
2019.12.22.La Liga
levante
3:1
celta vigo
La Liga
2019.02.16.La Liga
celta vigo
1:4
levante
La Liga
2018.08.27.La Liga
levante
1:2
celta vigo
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Elche – Levante

Úgy higgyétek el, a Levante az újonc otthonában lenyomott 90 percet egyetlen kapura tartó lövéssel. Javarészt náluk volt a labda, de nem lehet megnyerni egy meccset úgy, hogy azt a keretet nem igazán tudják eltalálni…

Nem volt ez egy eseménydús mérkőzés, fél óráig szinte semmi nem történt a pályán, amit ki lehetne emelni. A 31.-ben kissé váratlan volt, hogy az Elche betalált: Tete Morente passzolt, Lucas Boyé egy kicsit vezette a labdát, majd laposan kilőtte a hosszú alsót.

Pár perccel később történt meg az egyetlen kaput eltaláló lövés valenciai oldalról, Morales lőtt, Gazzaniga védett.

A második félidő sem tartogatott sokkal nagyobb veszélyeket, a Levante próbálkozásai túlságosak gyengék, szélesek vagy magasak voltak, míg az Elche törekedett az előnye megtartására. Lucas Boyé ettől függetlenül majdnem meglőtte – vagyis megfejelte – második gólját, de a kapufa ezúttal kifogott rajta, aztán a védők fel tudtak szabadítani.

Gyenge iram, kevés helyzet jellemezte ezt a találkozót, ahol a mezőnyfölénnyel semmit nem tudtak kezdeni a vendégek, így az Elche nagy lépést tett a bennmaradásért. Persze, a Valladolidnak még lesz szava ehhez…

Összefoglalás

Mielőtt teljesen lemondunk a Levante győzelméről, egy dolgot hadd említsek meg: Habár idegenben kifejezetten gyenge teljesítményt szoktak nyújtani az idén, mégis ők voltak azok, akik 2-0-ra legyőzték az Atletico Madridot. Méghozzá a Wanda Metropolitanoban.

Tény, hogy most gyengélkednek, de azért nem rossz ez a csapat… Kérdés, hogy mekkora erő és motiváció maradt bennük. A Celta elleni meccs egyáltalán nem lesz könnyű, de ez a két csapat amúgy is szinte mindig szoros meccset játszik.

A legutóbbi tíz meccsüket vizsgáltam meg, ezek közül nyolc ért véget úgy, hogy mindkét együttes betalált.

Továbbá a Celtánál akadnak hiányzók is. Rubén Blanco például, aki a tavalyi szezon egyik hőse volt, valamint Emre Mor, aki szeméremcsont-sérülése miatt lesz kénytelen pályán kívül maradni. Valamint ott van még Sergio Alvarez (tehát egy másik kapus) és Augusto Solari problémája is.

A Levanténál José Campana és Nikola Vukcevic marad ki.

Tavaly és tavalyelőtt is elhozták Vigóból a három pontot, de az azért még egy másik Celta volt, akik a kiesés ellen küzdöttek.

Ezúttal két tipp foglalkoztat: Az egyik a hazai győzelem, ami elég jó oddson fut, és a Levante vesszőfutását látva reális is, a másik pedig az, hogy – a forma ellenére – mindkét együttes gólt szerez. Szerintem ez sem egy rossz opció.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső