Celta Vigo – Real Betis: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 19.
Celta Vigo
Teljesítmény:
N N N N N
  • Abanca Balaídos
  • Május 22. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Betis
Teljesítmény:
N D N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Próbáltam olyan meccseket választani mára, aminek van tétje. Nos, a Levante – Cadiz ugyan nem ilyen, de a Celta Vigo – Real Betis már annál inkább. Legalábbis a vendégek számára mindenképp van tét, nem mindegy, hogy az Európa Ligában vagy az EKL-ben indulhat Manuel Pellegrini együttese. Az biztos, hogy valahol elindulhatnak, ugyanis egy fordulóval a vége előtt a Celta 53 pontjával már nem érheti utol a Real Sociedad – Real Betis – Villarreal hármast.

Egyébként érdekes a helyzet, a Villarreal a Real Madrid otthonába látogat, míg a Real Sociedad van a legkönnyebb helyzetben, ők az Osasunával játszanak. Na jó, papíron nekik van a legkönnyebb dolguk, láthattuk, hogy az Osasuna is meg tudja nehezíteni az ellenfelek dolgát. Még az élcsapatokét is.

Igyekszem a hét végéig több meccsről beszámolni, hiszen a legtöbb helyen most rendezik az utolsó fordulót, aztán indulunk lassan az Európa Bajnoksággal is. Húzzuk meg ezt a hetet, kezdjünk neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Barcelona – Celta Vigo

Hihetetlen formába került a Celta a szezon végére, utolsó öt meccsét egyaránt megnyerte, az ellenfelek között pedig ott volt a Villarreal és a Barca is. A gránátvörös-kéke szempontjából szintén egy fontos találkozó volt, mert bár a Levante elleni 3-3 miatt ők valószínűsíthetően kiszálltak a bajnoki címért folytatott csatából, de a madridiak bukásával még visszakerülhettek volna a húsos fazék közelébe. De nem kerültek. Egyrészt a Real és az Atletico is nyert, másrészt ők meg kikaptak.

Hazai pályán, a Celtától. A hírek szerint a bajnokságbeli kudarc Ronald Koeman állásába fog kerülni.

A meccsen a Barcelona végig irányított, a Celta négyszer jutott el lövésig, míg a blaugrana 21-szer, a lényeg megint a helyzetkihasználás volt.

Lionel Messi nem arról híres, hogy góljainak többségét fejjel szerezné. Ám most mégis ezt láthattuk, az argentin szépen szakadt el a védőjétől a 28. percben, és Sergio Busquets beadását bólintotta a hálóba. Ez volt a 30. Messi gól idén a La Ligában, biztos az újabb gólkirályi cím, hiszen Gerard Moreno 23-nál, Karim Benzema 22 gólnál jár.

A félidő 39. percében jött az egyenlítés: Santi Mina három Barca védő között lőtt ter Stegen kapujába, de azt tegyük hozzá, hogy ebben a gólban vastagon benne volt a három védő, és maga a német kapus is…

A Barca közben kihagyta a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, Ronald Araujo egy méterről fejelt fölé, Martin Braithwaite három méterről lőtt mellé. Egyik nagyobb volt, mint a másik.

A Celta második – egyben győztes – góljában is benne volt egy kicsit ter Stegen: Augusto Solari jobboldali beadása csúszott le, a labda a kapufát érintve került Santi Mina elé, aki a fekvő kapus mellett bombázta be a játékszert.

Ez volt a Celta ötödik győzelme egyhuzamban, magukhoz képest nagyot léptek előre, és kis szerencsével még az európai kupaindulás is meg lehetett volna. Na, majd jövőre!

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.20.La Liga
real betis
2:1
celta vigo
La Liga
2020.07.04.La Liga
celta vigo
1:1
real betis
La Liga
2019.10.30.La Liga
real betis
2:1
celta vigo
La Liga
2019.03.10.La Liga
celta vigo
0:1
real betis
La Liga
2018.11.04.La Liga
real betis
3:3
celta vigo
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Betis – Huesca

Megszenvedtek a sevillaiak az újonc ellen, összesen egy tizenegyessel voltak jobbak a zöld-fehérek. Nem ez volt a legjobb meccs, az Huesca egyszer sem találta el a kaput, a Betis is csak kétszer.

Így hát sok helyzetről sem tudok beszámolni. A Betis azért jelezte, hogy a Benito Villamarinban kell maradnia a három pontnak, ennek megfelelően eljutottak Fernández kapujáig, de csak kétszer kellett a kapusnak is játékba avatkoznia, egyik sem volt egy kifejezetten nagy bravúr.

A második félidő ugyanezt a játékot hozta, vagy talán még gyengébbet.

A meccs egyetlen gólját Borja Iglesias tizenegyesből rúgta. Ő volt a szenvedő fél is, az uruguayi Gastón Silva mellett esett el a csatár, és a reklamáló vendégek ellenére jöhetett a tizenegyes.

Iglesias nem szokott hibázni, most sem tette.

Az Huesca dolgát nehezítette, hogy Daniel Escrichet a hajrában kiállították, miután csúnyán rácsúszott a Betis játékosára. Igaz, ekkor már a 94. percben jártunk, szóval az idő is elfogyott.

Tartják a lépést a sevillaiak, nem beszélve arról, hogy most már 10 meccse nem szenvedtek vereséget.

Összefoglalás

Na, ez igazán érdekes meccs is lehet, de nagyon sok függ attól, hogy a Celta mennyire fogja ezt komolyan venni. Nem azt mondom, hogy leadják a meccset és tojnak az egészre, de ők már bebetonozták magukat a 8. helyre.

Nyilván a Betisnek nem mindegy, hogy végződik az összecsapás. Az Európa Liga nagyobb presztízst jelent, de a tavalyi szezonok után mindenképp pozitív az összkép, akárhol is végeznek.

Azzal, hogy a Real Madrid nagyon éles helyzetben – a bajnoki címről dönt az utolsó forduló – játszanak a Villarreallal, ez a Betisnek kedvezhet.

Hazai pályán a Celta… Hát, közepes. Zsinórban három győzelem, de előtte meg voltak vereségek is szép számmal. Összesen hatszor.

A Betis jó régóta nem nyert távol a Benito Villamarintól, utoljára a Cadizt verték február legvégén.

A Barca ellen rövid volt a kispad, Sergio Alvarez, Rubén Blanco, Facundo Ferreyra, Hugo Mallo, Emro Mor, Jeison Murillo és Renato Tapia sem volt bevethető, elviekben most már csak Mor és a két kapus fog hiányozni. A vendégeknél Dani Martín és Paul Akouokou nem játszhat.

A múltban nem szenvedtünk hiányt gólokban, tíz bajnokiból egy sem zárult 0-0-s döntetlennel, és csak két alkalommal volt olyan, hogy nem talált be mindkét együttes.

Most is erre számítok. A Celta nem fogja könnyen adni magát, már csak a fair play miatt is, a zöld-fehéreknek pedig menni kell előre az Európa Ligáért.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső