Celta Vigo – Real Sociedad: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 27.
Celta Vigo
Teljesítmény:
N V V N N
  • Abanca Balaídos
  • Október 28. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Sociedad
Teljesítmény:
D N N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap igyekeztünk a lehető legtöbb és legjobb minőségű tippel ellátni benneteket, majd este kiderül, hogy sikerült. A keddünk egyébként nem volt rossz, az Espanyol – Athletic Bilbao meccsre adott tippünk (Döntetlen + under 2,5) kifejezetten büszkék lehetünk, azon az egy meccsen hatalmas pénzt lehetett megfogni… Persze akadt kudarc is (AC Milan – Torino), de azért összességében egy egész pozitív nap volt a tegnapi.

Bizakodóak vagyunk a mai napot illetően, no meg a hét hátralévő részét illetően is. Ma reményeink szerint hét meccsről olvashattok, amiben szerepelni fog spanyol, olasz és angol bajnoki mérkőzés, a csütörtököt pedig a Premier League és a Bundesliga uralja majd egy kis Ligue 1 zárásként. És akkor még hol van a péntek?

Szóval, dolgunk az lesz bőven, bízom benne, hogy ti is követtek majd bennünket.

Ott folytatjuk, ahol tegnap befejeztük, azaz Spanyolországban. Első tippünk a Celta Vigo – Real Sociedad mérkőzés lesz, azaz az éllovas látogat Galíciába ahhoz a Celtához, akik elég… Hogyismondjam… Érdekes teljesítményt nyújtanak. Bennük van a jó teljesítmény, néha viszont teljesen indokolatlan vereségeket szenvednek. Emiatt csak a 14. helyen állnak, míg a baszkok – ahogy már említettem – az élről várják a folytatást.

Sikeresnek mondható hétvégén vannak túl a csapatok, a Celta simán nyert, a Sociedad pedig egy pontot el tudott hozni a Wanda Metropolitanoból.

Amennyiben Imanol Alguacil együttese nem tud nyerni, akkor valószínűleg lecsúsznak az élről. Szóval igyekezniük kell…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Getafe – Celta Vigo: 0-3

G.: S. Mina (2), I. Aspas

A Getafe reménytelen helyzetéről fentebb említést tettem már. Quique Flores vezetőedző az első mérkőzésén összehozott egy döntetlent, második alkalommal viszont egy csúnya verésbe szaladtak bele. A Celta hozta a kötelezőt, és ezzel egy kicsit eltávolodtak a kiesőzónától. De hátul még mindig borzalmasan sűrű a mezőny, egy-egy botlás sokba kerülhet.

A kezdők:

Getafe:

Soria – Suárez, Djene, Cuenca, Olivera Miramontes – Arambarri, Florentino, Timor, Alena – Maksimovic – Ramirez

Celta Vigo:

Dituro – Mallo, Aidoo, Murillo, Galan – Beltran – Mendez, Suárez, Nolito – S. Mina, I. Aspas

A mérkőzést hétfőn este rendezték, ez volt a tizedik forduló zárómérkőzése. Előzetesen a bukmékerek abszolút bizalmatlanok voltak a Celtával szemben, háromszoros pénz járt az ő sikerükért. Ehhez képest egy meglehetősen sima meccset játszottak a spanyol fővárosban, a Coliseum Alfonso Perezben.

Alaposan bekezdtek a csapatok, az első tíz percben mindkét kapusnak akadt dolga, és bizony a támadókon múlt, hogy ezekből a lehetőségekből nem hoztak ki többet. A hatodik percben Brais Mendez gurított gyengén Soria kezébe, majd Mauro Arambarri fejesét kellett Dituronak hárítania. Nem volt nehéz dolga, pont középre fejelt a madridi.

A nagy lelkesedés elmúlt, és fél órán át szinte semmi nem történt. A 38. percben jött az újabb Celta-helyzet, ekkor Nolito járt közel a gólhoz, de a befejezés hasonlóan gyengére sikerült, mint Mendeznek a meccs elején.

Az első félidő utolsó említésre méltó jelenete egy szabadrúgás, amelyet Sandro Ramirez lőtt el, a labda a háló tetején pattant végig, nem volt rossz kísérlet.

A második félidő elejét megnyomták a vendégek, Iago Aspas kísérletét még védte Soria, de az ebből következő szöglet meghozta a Celta Vigo vezetését. A rövidre sarokra ívelt kornerbe Brais Mendez tette bele a fejét, középen Santi Mina robbant be és a hálóba fejelt.

Hamar jött a második, megrogyott a Getafe, ezt Iago Aspas tudta kihasználni. A gólpasszt ismét Brais Mendez adta, gyönyörűen ívelt középre a társhoz, Aspas pedig van annyira rutinos, hogy az ilyen lehetőségeket ne puskázza el.

Nem csak megrogyott a Getafe, de egyesek a fejüket is elveszítették. Például Djene, aki a 63. percben nagyon csúnya belépőt hajtott végre, talpalása piros lapot ért a sporinál.

Az emberelőnyt hamar gólra váltották a galíciaiak, a 73. percben Thiago Gallardo sarkazása után ismét Santi Mina volt eredményes.

Egy félidőn át jól tartotta magát a sereghajtó, a hajó az első gól után ment el…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.22.La Liga
real sociedad
2:1
celta vigo
La Liga
2020.11.01.La Liga
celta vigo
1:4
real sociedad
La Liga
2020.06.24.La Liga
real sociedad
0:1
celta vigo
La Liga
2019.10.27.La Liga
celta vigo
0:1
real sociedad
La Liga
2019.04.07.La Liga
celta vigo
3:1
real sociedad
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atletico Madrid – Real Sociedad: 2-2

G.: Suárez (2) ill. Sörloth, Isak

A Real Sociedadnak sikerült meglepnie az Atletico Madridot, hiszen már két góllal is mentek a baszkok, de ismét megmutatta Luis Suárez, hogy miért ő a La Liga egyik legjobb csatára. Az uruguayi kétszer is betalált, amivel a matracosok pontot mentettek. Az eredménynek leginkább Madrid másik oldalán örülnek, tökéletes meccset játszottak a srácok a Real Madridnak.

A kezdők:

Atletico Madrid:

Oblak – Trippier, Felipe, Hermoso, Renan Lodi – De Paul, Koke, Lemar – Griezmann, Suárez, Joao Félix

Real Sociedad:

Remiro – Elustondo, Le Normand, Zubeldia – Zaldua, Guevara, Merino, Gorosabel – D. Silva – Isak, Sörloth

A hazai pályán játszó Atletico bealudt mindkét félidő elején, ezt pedig góllal büntették a baszkok. Egy gyönyörű, egyérintős támadást vezettek, melynek végén Alexander Isak passzolt névrokonához, Alexander Sörloth pedig úgy lőtt a kapuba, hogy a nyakán egy védő, vele szemben meg Jan Oblak volt.

A 25. percben megint működött a tiki-taka, David Silva és Alexander Sörloth kényszerítözött a madridi tizenhatoson belül, melynek végén előbbi lőhetett kapura, ezt a szlovén portás védeni tudta.

Ugrunk a második félidőre, ahol ismét hamar gólt kapott az Atleti. A 48. percben húsz méterről végzett el szabadrúgást Alexander Isak, a bal alsót vette célba, a sorfal szélén álló Sociedad játékosok szétugrottak, így Jan Oblak későn látta meg a labdát, nem is tudott hárítani.

Gondolták a vendégek – ez megvan! De nem volt meg. Az Atletico nem az a csapat, amelyik egyhamar feladja, és a 61. percben Luis Suárez fejesével szépítettek. A 74. percben pedig sikerült az egyenlítés is, mivel Mikel Merino talppal lépett oda Luis Suárez vádlijának, egy kis VAR-ozás segített a játékvezetőn, az uruguayi csatár meg kiegyenlített.

A vége 2-2 lett, a hátralévő negyedórában már nem tudtak a csapatok dűlőre jutni.

Összefoglalás

Szokásom a hiányzókkal kezdeni, szóval most is így teszek. A Celta csapatával kezdem, az a lista sokkal rövidebb, mint a másik oldalon levő… Ugyanis csak két tagból áll, míg a baszkoké nyolc főből. José Manuel Fontán mellett Renato Tapia nem bevethető, bár előfordulhat, hogy már a keretbe nevezik őt, és leülhet a kispadra.

A Real Sociedadnál mindenkit Mikel Oyarzabal visszatérése foglalkoztat, egyelőre úgy tűnik, erre még várni kell. Ahogy várni kell az alábbi játékosok felépülésére is: Asier Illaramendi, Diego Rico, Carlos Fernández, Nacho Monreal, Jon Guridi, Martin Zubimendi és Ander Barrenetxea.

A spanyol válogatott támadójának kiesése azt is jelenti, hogy a két Alexander, Sörloth és Isak továbbra is együtt rohamozhatja az ellenfelek kapuját.

Szerintünk a kezdőkben nem lesz (sok) változás az előző hetihez képest, mindkét együttes remekül játszott, bár tudjuk, hogy a Sociedad a hajrára fejben elfáradt.

Minimálisan jobban teljesített az utolsó tíz meccsen a baszk együttes, hatszor nyertek ők, háromszor a Celta és egy döntetlen született. Tavaly mindkét meccset a Sociedad húzta be.

A bajnokságban egyszer szenvedett idegenben vereséget a baszk együttes, még az első fordulóban a Barca győzte le őket 4-2-re. Viszont idegenben szinte mindig kapnak legalább egy gólt, néha többet is. Az Aspas – Mina kettős most is okozhat problémát, így tippünk szerint mindkét együttes be fog találni, a mérkőzés megnyerésére a vendégeknek van nagyobb esélye, de nem írnánk le a Celtát sem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső