Celtic – Ferencváros: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 24.
Celtic
Teljesítmény:
N N D N N
  • Celtic Park
  • Augusztus 26. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Ferencváros
Teljesítmény:
N D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az az igazság, hogy nem szeretek olyan meccsekre tippeket írni, ami nemzetközi mérkőzés és van magyar vonatkozása. Egyszerűen nem tudok „jót tenni”: Vagy a magyar csapatra fogadok és akkor én vagyok az örök álmodozó, vagy ellenük, és akkor én vagyok az igazi anti-magyar. Mégis, kihagyhatatlan a Celtic – Ferencváros, a Bajnokok Ligája 2020/2021-es szezonjának második köréből.

A skót bajnok erődemonstrációt tartott, az izlandi KR Reykjavikot egy hatossal küldték haza, míg a Fradi helyenként jó játékkal, de magabiztosan verte Tokmac Nguen duplájával a Djurgardent.

Természetesen Neil Lennon csapata számít esélyesnek, de az egy mérkőzéses fordulók adhatnak egy kis esélyt a magyar bajnoknak, de az nehezítő körülmény, hogy a Celtic Parkban meccselnek…

Celtic

A hazai zöld-fehér csapat jól hangolt a meccsre, hiszen ők a szombati napon bajnoki meccset játszottak, ellentétben a Fradival, akiknek Diósgyőr elleni meccsét az ő kérésükre elhalasztották. A Celtic, ahogy azt már írtam 6-0-ra verte izlandi ellenfelét, de Szerhij Rebrov együttese össze sem hasonlítható az izlandiakkal. Mohamed Elyounoussi azon a meccsen nagyon élt, két góllal vette ki a részét a kiütéses győzelemből. Mellette még Edouard, Taylor és Jullien találtak be, valamint volt egy öngól.

A hétvégén pedig a friss feljutó Dundee United otthonába látogattak és 1-0-ra sikerült nyerni. Nem rossz eredmény ez, hiába újonc a Dundee, az első fordulókban egész jó játékkal rukkoltak elő. És ezért nem éri meg soha a skót Premiership két gigászára pakolni a pénzünk, az 1.2-es odds elúszása nem sokon múlt, Ajeti a 83. percben lőtte a Celtic győztes gólját. Ajeti egyébiránt friss szerzemény, legutóbb a West Hamben játszott.

A skótok egyébként két meccsel kevesebbet játszottak hazájuk bajnokságában, de nem halasztást kértek, mint a Fradi, hanem az egyik játékosuk, Boli Bolingoli megszegte a karanténra vonatkozó szabályokat. Már eleve azt eltitkolta a belga, hogy Spanyolországba utazik, aztán hazaérkezése után a 14 napos önkéntes karantén helyett pályára lépett a Kilmarnock csapata ellen… Van, akik semmiből nem tanulnak.

Nem kell ecsetelni, hogy mennyire veszélyes csapat a Celtic, zsinórban kilenc bajnoki címük elég magyarázat…

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ferencváros

Számomra már a Djurgarden csapata elleni sima siker is nagy szó, de talán nem tévedek, ha azt mondom: A svédek kicsit lebecsülték a magyar csapatot. Ezek a skandináv országok előszeretettel nézik le kishazánk bármely csapatát, hogy aztán óriásit koppanjanak. Gondolom, emlékeztek még a norvég kommentátorra, aki a 2016-os EB pótselejtezőjének sorsolásán azt kiabálta: „Álomsorsolás”…

A skót sajtó már egyenrangú csapatként írt a Ferencvárosról, és van is miért félniük, mert Szerhij Rebrov kellően megerősítette a csapatot. Bár az NB1-et egy döntetlennel kezdték csak, bizony kell még idő ahhoz, hogy ez a csapat összeforrjon.

Idő viszont nincs, már így is nagy késésben van az egész klubfutball, nyáron pedig ugyebár EB-t kell rendezni, szóval ember legyen a talpán, aki majd követni tudja az eseményeket…

A Djurgarden elleni meccs legjobbja a norvég Tokmac Nguen volt, de már az MTK elleni mérkőzésen is megmutatta, hogy remek formában van. Ott is ő szerezte a Fradi gólját egy gyönyörű testcselt követően, a svédek ellen pedig előbb egy távoli lövésből szerzett vezetést, majd egy kiugratás után higgadtan értékesített egy ziccert. Egyértelmű, hogy a Ferencváros nem sokáig tudja majd őt megtartani, neki hamarosan nyugat felé kell indulnia…

Összefoglalás

Emlékeztek, mit írtam a bevezetőbe? Na, most vagyok bajban, de továbbra is azt gondolom, hogy aki sikeres sportfogadó akar lenni, annak az érzelmeket félre kell tennie. Nincs vita arról, hogy a Celtic jobb csapat, a legnagyobb Fradi drukkerek is tudják ezt. Mégsem tartom esélytelennek Boliékat, mert tényleg ütőképes csapat lett ebből az FTC-ből.

Főleg a csapat eleje erős, Isael, Tokmac, Boli és majd ha Uzuni is beindul, akkor lesznek problémáik az ellenfeleknek, annyi szent.

De ugyanezt elmondhatja magáról a Celtic is, ott sem kis nevek (sőt!) futballoznak, elég csak a már említett Ajetire vagy épp Edouardra gondolni. Utóbbi játékos évek óta a Celtic meghatározó csatára, a tavalyi csonka idényben (Skóciában is lefújták a szezont, a franciákhoz, hollandokhoz, belgákhoz hasonlóan) 22 gólig jutott 30 mérkőzésen. Az őt követő veterán Jermain Defoe 13 gólt szerzett összehasonlításképp.

A védelmüket sem szabad lebecsülni, elég csak Kristoffer Ajert megemlíteni, akit még a Real Madrid is megkörnyékezett (sok más európai nagycsapattal egyetemben).

Sokan feltették már a kérdést, hogy mennyit számít üres nézőtérrel a hazai pálya? Véleményem szerint számít, de nem annyit, mintha 60.000 fanatikus skót űzné, hajtaná előre a csapatát. A Fradinak ebből a szempontból hátránya volt a Djurgarden elleni meccsen, hiszen az NB1-ben lehetnek nézők, míg a BL-ben nem.

Számíthatunk-e Fradi gólra? Szerintem igen, de sajnos arra is, hogy a Fradi védelem kap egyet. Még akkor is, ha a kapuban az egyik legjobb magyar kapus áll (ez a megfogalmazás akkor is igaz, ha Bogdán védene, de most konkrétan Dibuszra gondoltam).

Salamoni döntést hozok és egy olyan tippet ajánlok nektek, amelyben a legjobban bízom, mégsem kell „választanom”: Mindkét csapat szerez gólt. A szorzó döbbenetesen jó, én biztosan nem hagyom ki ezt a tippet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső