Celtic – Jablonec: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 11.
Celtic
Teljesítmény:
N N V V V
  • Celtic Park
  • Augusztus 12. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Jablonec
Teljesítmény:
D V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Skóttal indítottuk a napot, skóttal folytatjuk a napot. A St. Johnstone – Galatasaray meccs mellett még egy találkozót rendeznek a szigetországban, ez pedig a Celtic – Jablonec találkozó lesz. Az ő szénájuk sokkal jobban áll, mint a honfitársaké. Egyrészt gyengébb ellenféllel kerültek szembe, másrészt az első találkozót győzelemmel abszolválták.

Egészen jó, gólgazdag mérkőzésen vívtak ki egy 4-2-es győzelmet, ami biztató a visszavágóra nézve, az meg pláne, hogy a The Bhoys tagjai régi fényükben tündököltek a skót bajnokság hétvégi fordulójában, 6-0-ra intézték el a Dundee FC csapatát.

Talán kezd összeállni az együttes, talán Ange Postecoglou munkája beért végre. Ha innen tovább tudnak jutni – márpedig ez immáron kötelező – akkor még vár rájuk egy borzasztóan nehéz feladat. Már megvan a sorsolás, tudják Forresték, hogy a selejtező döntőjében az AZ Alkmaar vár rájuk.

De – hogy egy vietnámi bölcselettel zárjam a bevezetőt -, a hídon akkor kell átmenni, odaérünk. Szóval, a Celticnek elsősorban a holnapi mérkőzésre kell gondolnia…

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

Jablonec – Celtic: 2-4

G.: Pilar, Bitton (ög) ill. Abada, Furuhashi, Forrest, Christie

Ez volt az a mérkőzés, amit sajnos nagyon rosszul ítéltünk meg. Abból indultunk ki, hogy a Celticnek nem igazán megy a játék mostanság, és a Jablonectől is jobb teljesítményt, főként jobb védekezést vártunk. De nagyon lyukas volt a csehek hátsó alakzata, így a skótok négy gólja teljesen megérdemelt.

A kezdőcsapatok:

Jablonec:

Hanus – Surzyn, Martinec, Zeleny, Krob – Plestil, Kubista, Povazanec, Kratochvil, Pilar – Dolezal

Celtic:

Hart – Ralston, Bitton, Starfelt, Taylor – Soro, Turnbull, McGregor – Abada, Furuhashi, Forrest

Ange Postecoglou mindhárom új igazolása a kezdőbe került, Joe Hartot szerintem nem kell bemutatni a futball szerelmeseinek, a Celticnél nagyon szükség volt egy új hálóőrre, ahogy Kristoffer Ajer távozása után kellett egy belső védő, ő lett Carl Starfelt. Végül pedig említsük meg a japán Kyogo Furuhashit, akit a Vissei Kobe együttesétől igazoltak.

A Celtic legaktívabb tagja egyértelműen az izraeli Liel Abada volt, az ifjú szélső nagyon szerette volna megmutatni edzőjének, hogy mit tud. És szerintünk sikerrel is járt. Ő nyitotta meg a skót gólok sorát, a 12. percben a tizenegyespont magasságából lőtt kapura, ami elsőre még elakadt, de lehetőség volt az ismétlésre, azt meg már a hálóba vágta a szélső.

Ezután Kyogo Furuhashi biztosította Postecoglout, hogy helyes döntés volt őt leigazolni, első mérkőzésén – ahol kezdőként kap szerepet – 16 perc elteltével gólt szerzett, pimaszul emelte át a kivetődő Hanus felett a labdát, 0-2.

Talán a kétgólos előny tudata megzavarta a vendég fejeket, a védelem egy perccel a japán gólja után elaludt, így Vaclav Pilar kiléphetett Starfelt mellett, és szépen, külsővel helyezett a kapu jobb oldalába.

A nézők tehát nem unatkozhattak, de a félidő hátralévő részében több találat már nem született. Lövésekből azonban nem volt hiány, az ezúttal fehér mezben játszó Forresték próbálkoztak közelről és távolról is.

A szünetet követően Furuhashi négy méterről hibázott ziccert, amivel eldönthette volna a meccset, de aggódnia nem kellett, mert a társ, James Forrest is betalált a 64. percben. Egy Hanusról kipattanó labdát estében vágott a kapuba.

Innen még tudott zárkózni a Jablonec, a 85. percben Nir Bitton egy szerencsétlen öngólt szerzett – dicsérjük meg Tomas Malinskyt, aki parádésan emelte át Hartot, a kapufáról visszapattanó labda pattant be Bittonról -, de végül csak kétgólos vereséggel ért véget a találkozó, mert a hosszabbításban egy Celtic-csere, Ryan Christie csukafejessel állította be a 2-4-es végeredményt.

Nagyobb hőfokon mozgott a Celtic, főleg az első félidőben, még ilyen arányban is megérdemelt a győzelmük.

Előző meccs eredménye
2021.08.05.Európa-liga
jablonec
2:4
celtic
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Odsonne Edouard aggódhat, trónkövetelő érkezett Kyogo Furuhashi személyében. A japán jól mozgott a Jablonec ellen, gólt is szerzett, a hétvégén pedig egy mesterhármassal vette ki a részét a fölényes, 6-0-s győzelemből a Dundee FC ellen.

Azért a franciának is sikerült betalálni a legvégén – tizenegyesből -, a két csatáron kívül pedig Rogic és Ralston szereztek gólt.

Magára talált a Celtic? Lehetséges, az biztos, hogy Abada, Furuhashi, Starfelt és Hart érkezése jót tett a csapatnak, stabilabbá vált a védekezés, és hát látszik, hogy a támadósor is erősebb lett.

Az újak közül még James McCarthy bemutatkozását várják a szurkolók, aki szerintünk a padra már le fog ülni, azonban kezdőként nem számítanánk rá.

Nem hinnénk, hogy szükséges változtatni a kezdőcsapaton, mert hiába a nagyarányú győzelem, az idegenben lőtt gól már nem számít – igen, ezt párszor még el fogjuk mondani -, így nincs meg százszázalékosan a továbbjutás.

Leigh Griffiths és Christopher Jullien a két maródi, így kényszerből sem kell változtatnia Postecoglounak.

A Jablonec szintén gólgazdag meccsen van túl, a Bohemians 1905 ellen hazai pályán játszottak 2-2-t, egy 94. perces tizenegyessel bukták el a győzelmet. A gólokat egyébként Pilar és Cvancara szerezték.

Az ottani szóbeszéd alapján arra számíthatunk, hogy – minő meglepetés – egy kissé támadóbb formációban, támadóbb felfogásban lépnek pályára, és a cseh sajtó majdnem biztos abban, hogy a múltkor csak a padról beszálló Tomas Malinsky ezúttal kezdő lesz.

Sérültről, eltiltottról nem tudunk.

Nagyon nehéz lesz felállni a Celtic Parkban kétgólos hátrányból, főleg, hogy Christie-ék most kezdenek beindulni. És ez látszik is.

Mi úgy gondoljuk, hogy ez nem is fog sikerülni a Jablonecnek, még abban sem vagyunk biztosak, hogy egyáltalán be tudják venni Hart kapuját.

Szóval, két tippünk van összesen: Az egyik a hazai győzelem (akár hendikeppel is, amely kereken kettes oddsért vihető a Bet365-nél), a másik az, hogy csak a Celtic talál a kapuba, a Jablonecnek ez nem fog sikerülni. Bízunk abban, hogy most a csapatok nem ellentétesen viselkednek, mint ahogy mi gondolkodunk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső