Celtic – Real Betis: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 08.
Celtic
Teljesítmény:
N N N V N
  • Celtic Park
  • December 09. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Betis
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön a Fradi csoportja, de nem a Fradi meccse. Nem igazán látunk értéket a Ferencváros – Bayer Leverkusen mérkőzésben, a papírforma alapján a zöld-fehérek nulla ponttal fognak végezni. De ez a papírforma, tegyük hozzá gyorsan. Felesleges kockáztatás helyett inkább a Celtic – Real Betis meccsre tesszük a pénzünk, habár ennek a meccsnek sincs tétje, már öt forduló után eldőlt, hogy a spanyolok a második, a skótok a harmadik helyen végeznek. Ergo Ange Postecoglou együttese az Európa Konferencia-ligában fogja folytatni, míg Manuel Pellegriniék maradnak a második legrangosabb kupasorozat tagjai.

Mégis ezt választottuk. Miért? – teheti fel a kérdést az olvasó, és a kérdés jogos! Azért, mert ebben a meccsben több fantáziát láttunk, mint a magyarok meccsében, több háttérinformáció áll rendelkezésre, és elsősorban azért vagyunk itt, hogy megtömjük a zsebünket. És úgy érezzük, hogy könnyebb dolgunk van ezzel a meccsel. Lehet, hogy aztán ráfaragunk, de ezt előre sosem lehet tudni.

Az első körben lejátszott meccsükről is írtunk, akkor eltaláltuk a kimenetelt, nyertek a sevillaiak, de azért az nem volt egy egyszerű meccs, a teljes mezőny legjobb találkozóját rendezték a Benito Villamarínban. Elhúztak a skótok, majd fordítottak a spanyolok, zárkóztak Furuhashiék, végül 4-3 lett az eredmény. Nagyon jó kis meccs volt…

Örülnénk valami hasonló eredménynek, egy hétgólos meccs elé mindig szívesen leül az ember. Főleg akkor, ha még pénzt is nyer közben.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Bayer Leverkusen – Celtic: 3-2

G.: Andrich (2), Diaby ill. Juranovic, Jota

Izgalmas meccset játszott egymással a Bayer és a Celtic, a mérkőzés a Celtic számára volt igazán fontos, hiszen tudták, hogy a Real Betis minden bizonnyal legyőzi a Ferencvárost, így az ő vereségük egyet jelentene a kieséssel. Nagyot küzdöttek a zöld-fehérek, ám a Leverkusen a hajrában meg tudta fordítani a találkozó állását, otthon tartották a három pontot, és ezzel biztosan csoportelsőként fejezik be ezt a kört.

A kezdők:

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Frimpong, Kossounou, Tah, Hincapié – Palacios, Andrich – Diaby, Wirtz, Paulinho – Adli

Celtic:

Hart – Ralston, Carter-Wickers, Welsh, Juranovic – McGregor, Bitton, Turnbull – Forrest, Furuhashi, Jota

Átérezték a németek a mérkőzés fontosságát, és jó futballt mutattak a BayArénában saját közönségük előtt. Robert Andrich a 16. percben vezetéshez is juttatta csapatát, Florian Wirtz szögletét bólintotta be a kapu jobb oldalába. Lemaradt a középpályásról a védője, Joe Hart pedig hiába élt már meg rengeteg csatát, ezt ő sem tudta hárítani.

Egyébként a gól előtt Andrich majdnem betalált már – ugyanígy szögletből – akkor a kísérlete kicsit pontatlan volt.

A gólt követően is irányítottak a németek, a Celtic kevesebbet birtokolta a labdát, és amikor a játékszer náluk volt, akkor sem nagyon tudtak mit tenni vele.

Épp ezért lepett meg mindenkit, hogy a szünetben mégis 1-1-et láttak az eredményjelző képernyőjén. Merthogy a negyvenedik percben tizenegyeshez jutottak a vendégek, Kyogo Furuhashit tarolta le egy beadásnál a kapujából kilépő Lukas Hradecky. Először a játékvezető nem fújt semmit, de a japán a fejét fogva a földön maradt, így kibattyogott a görög Siridopoulos a képernyőhöz, és visszanézte az esetet. Nagyon nem is lehet vitatkozni az ítélettel, a finn a labda helyett telibe kapta a japán arcát… Mintha egy boxmeccset néztünk volna.

A tizenegyest a balbekk, Josip Juranovic végezte el, Hradecky pedig nem tudta javítani a hibáját. Volt vér egyébként Juranovicban, panenkázva juttatta háló mögé a labdát.

A végén a skótok megúsztak egy újabb gólt, előbb Moussa Diaby, majd Florian Wirtz találta el a kapufát egy akción belül…

A második félidőben is fogta Fortuna a Celtic játékosainak kezét, Moussa Diaby veszélyeztett újra, lövését Joe Hart védte, majd még a kipattanót is meg tudta kaparintani Adli elől.

És az akarás kifizetődött, mert az 50. percben Jota révén már a vendégek vezettek. Szükség volt a gólhoz Jeremie Frimpong hibájára, aki saját tizenhatosán belül csúszott el, így került a labda végül a portugál csatárhoz.

Ahogy említettem, a Bayer Leverkusen a hajrára tért vissza, a 82. percben Robert Andrich szerezte ismételten a németek gólját, most Amiri lekészítését vágta be a kapus lábai között.

Ez az eredmény már elég volt a hazaiaknak a továbbjutáshoz, de nem elégedtek meg ennyivel: A 87. percben Florian Wirtz ívelését Moussa Diaby kapásból, 15 méterről bombázta be a jobb alsóba, 3-2.

Küzdött, akart a Celtic, mégis üres kézzel kellett távozniuk. És ezzel ki is estek az Európa-ligából.

Előző meccs eredménye
2021.09.16.Európa-liga
real betis
4:3
celtic
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Betis – Ferencváros: 2-0

G.: Tello, Canales

Sevillában sem tudott pontot szerezni a Fradi, de ez várható is volt. A Betis egyetlen győzelemre volt attól, hogy a tavaszi részvételt kiharcolja, és így mindent megtett annak érdekében, hogy a Benito Villamarin gyepét győztesen hagyja el. Egy korai gól megadta az alaphangot, onnantól kezdve a magyarok már csak az eredmény után futottak. Most is hatalmas hibákat vétettek a vendég zöld-fehérek, mint a korábbi találkozókon is. Kiderült, hogy ami az NB1-ben belefér, az Európában már nem.

A kezdők:

Real Betis:

Bravo – Bellerin, Bartra, E. González, Miranda – Rodriguez, Canales – Joaquin, R. Rodriguez, Tello – Iglesias

Ferencváros:

Dibusz – Botka, Blazic, S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja – Vécsei, Loncar – Zachariassen, R. Mmaee, Tokmac

Peter Stöger láthatóan egy védekezőbb felfogású csapatot küldött pályára öt védővel és két védekező középpályással. Azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy a sevillai rohamokat megakadályozzák. Mindössze öt perc telt el a mérkőzésből, amikor meglőtte első gólját a Betis: A 40 esztendős klublegenda, Joaquin zseniális labdával indította a szélen felfutó Hector Bellerint, a védő középre passzolt, Kovacevic visszahúzta a lábát, Dibusz nem ért ki a beadásra, a többiek pedig végignézték, hogy Cristian Tello a kapu közepébe passzol.

Hosszasan lehetne elemezni ezt a gólt, bődületes hibákat vétettek a magyarok.

Aztán ott folytatták, ahol abbahagyták, Claudio Bravo kirúgása a csúszós füvön pattant Borja Iglesias elé, a csatár megtartotta a labdát annak ellenére, hogy Sammy Mmaee gyötörte, a befejezés azonban túlságosan is laza akart lenni, Dibusz Dénes hárított.

A Fradi nem tudott áthatolni a védelmen, amit topjátékosok alkottak, egyetlen kaput eltaláló lövésig jutottak, amit könnyen fogott Bravo kapus.

A második félidőre is egy gól jutott, és azt sem a ferencvárosiak szerezték. Hanem Sergio Canales, aki anno óriási reménységként került a Real Madridhoz, de nem tudta beverekedni magát a kezdőbe, először csak kölcsönbe adogatták a királyiak, míg végül a Real Betisnél kötött ki. És itt ki tudott teljesedni, ma már a válogatottba is be-bekerül.

A gólja megmutatta azt is, hogy miért, több mint húsz méterről csavart gyönyörűen a magyar kapuba, Dibusz hiába úszott a levegőben, ezt a lövést talán senki nem tudta volna kiszedni a jobb felsőből.

A kapura lövési kísérletek száma 15-5 volt a Betis javára, uralták az egész találkozót, egy percig nem volt kétséges, hogy a pályán melyik a jobb csapat.

A győzelmének köszönhetően a Betis a második helyet szerezte meg, függetlenül az utolsó mérkőzés eredményétől.

Összefoglalás

Ez egy olyan meccs, aminek célja, tétje, értelme már igazából nincs. A Celtic biztos harmadik, a Real Betis biztos második. Jól tudják ezt a mesterek is, akik így alaposan felforgatják majd a kezdőket.

Néhol mindenképp váltani kéne, néhol pedig szeretnék a kevésbé használt játékosoknak megadni az esélyt a bizonyításra. Cameron Carter-Vickers eltiltott, így semmiképp nem tudna játszani, ahogy Christopher Jullien és Karamoko Dembelé, valamint Jota is. A portugál támadó a hétvégén sem lépett pályára, és még ha egészséges is lenne holnap, biztos, hogy Postecoglou nem fogja megkockáztatni a korai visszatérést.

A másik oldalon Claudio Bravót Rui Silva váltja majd, a Manchester City egykori kapusa egyébként is sérült, ahogy Victor Camarasa, Youssouf Sabaly és Martin Montoya is.

A vendégeknél szerepet kaphat Aitor Ruibal, Rober, Lainez és Akoukou is.

Az ő korábbi meccsükről már meséltem, az bizony valódi őrület volt, és miért ne lehetne a visszavágó is hasonló? Felszabadult csapatok próbálják lenyűgözni a közönséget, edzőjüket és mindenki mást.

Emiatt részemről megy az over 2,5, illetve – ezt csak egy kis apróval, mivel szimpatikus választás – a Real Betis győzelmét is megfogadom. Egyszerűen azért, mert bármilyen kezdővel is álljanak ki a spanyolok, ők a jobb csapat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső