Chelsea – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 11.
Chelsea
Teljesítmény:
N N N D N
  • Stamford Bridge
  • Május 12. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
N D N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szezon egyik legfontosabb meccsét abszolválta sikerrel a Chelsea a hétvégén, amely nem csak lélektanilag volt rettenetesen fontos – a Bajnokok Ligája döntő előtt pár héttel -, hanem mert a fordítás után a kékek felléptek a harmadik helyre, ki tudták használni a Leicester botlását a Newcastle ellen.

Thomas Tuchel együttesének innentől már csak annyi dolga van, hogy hozza a hátralévő három meccsét. És akkor meglesz a bronzérem. Azért az, hogy „csak megnyerni” nem lesz olyan könnyű feladat, hiszen iszonyatosan nehéz sorsolása van a Chelsea-nek, közben le kell játszaniuk egy FA Kupa döntőt, no meg ott lesz még a Bajnokok Ligája finálé is Isztambulban. Már, ha ott lesz a finálé…

Ha ősszel egy Chelsea-szimpatizánst megkérdeztünk volna, hogy mit szólna ahhoz, hogy két döntőt is játszanak, és a legjobb négyben végezhetnek valószínűleg körberöhögött volna. De Tuchel érkezése mindent megváltoztatott.

Arteta csapata is közel állt egy döntőhöz, de végül a Villarreal ellen elvéreztek, így nincs meg a totális angol dominancia az európai kupákban. És nincs meg a jövő évi európai kupaszereplés sem, erre pedig már nagyon hosszú ideje nem volt példa.

A holnap esti Chelsea – Arsenal találkozóval kezdjük a keddet.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Chelsea

Egyik csapat sem ebben a felállásban fog kifutni a pályára majd a Bajnokok Ligája döntőben, de azért nem voltak ezek rossz kezdők, csak egy picit próbáltak pihentetni a mesterek. Így kerülhetett Aké, Ferrán Torres vagy Sergio Agüero a hazaiknál, Marcos Alonso és Billy Gilmour meg a vendégeknél a kezdőbe.

A City két perc alatt elintézhette volna a találkozó és a három pont sorsát, de egy flegma mozdulat miatt ez nem jöhetett össze. Máris kitérek arra, hogy mi volt ez.

A 44. percben jártunk, amikor a City vezetést szerzett. Sergio Agüero kapott remek labdát körülbelül 10 méterre a kaputól, ám elügyetlenkedte, szerencséjére ott volt mellette Raheem Sterling, aki viszont nem cicózott, kapásból bepasszolta a kapuba a bogyót.

Két perccel később a két „meglepetés” került főszerepbe. Az első gólhoz kísértetiesen hasonló jelenet játszódott le, ám ezúttal nem góllal, hanem szabálytalansággal végződött, Billy Gilmour lökte fel hátulról Gabriel Jesust.

És akkor jött a szezon legrosszabb büntetője. Kun Agüero próbált túlságosan laza lenni, panenkázva igyekezett gólt szerezni, ám Mendy nem dőlt el teljesen. A kapus egy kézzel pattintotta le a labdát a földre, majd megfogta azt. Pep Guardiola pedig forrongott a dühtől…

Később aztán le is kapta a pályáról az argentint, aki lehet, hogy ezzel a dicstelen mozdulattal búcsúzott el a klubjától.

Egy 2-0-s hátrányból nem biztos, hogy fel tudott volna állni a Chelsea, de az egygólosból igen. Hakim Zijes bő egy óra elteltével szépen rúgta ki a bal alsót, majd egy meg nem adott gólt követően – Callum Hudson-Odoi lesről talált a hálóba – a 92. percben Marcos Alonso értékesített egy helyzetet, amivel a londoniak megfordították a meccset.

Hihetetlenül fontos volt ez a győzelem, de erről már beszéltem…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.26.Premier League
arsenal
3:1
chelsea
Premier League
2020.08.01.FA Kupa
arsenal
2:1
chelsea
FA Kupa
2020.01.21.Premier League
chelsea
2:2
arsenal
Premier League
2019.12.29.Premier League
arsenal
1:2
chelsea
Premier League
2019.05.29.Európa Liga
chelsea
4:1
arsenal
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – West Brom

Jóval simább meccse volt az Arsenalnak, a kiesőjelölt West Brom látogatott az Emirates stadionba, és ezen a meccsen eldőlt, Sam Allardyce együttese jövőre csak a Championshipben folytathatja.

A szép gólok meccse volt ez, két hazai találat is gyönyörű volt, de Emile Smith-Rowe góljáról is csak jókat tudok mondani. Mondok is: Fél óra telt el a meccsből, amikor Smith-Rowe, Willian és Bukayo Saka passzolgattak a West Brom tizenhatosának bal oldalán. A fiatal irányító végül inkább befutott középre, és milyen jól tette, mert Saka részéről jött is a beadás, Smith-Rowe részéről a lövés, szegény Ramsdale meg tehetetlen volt.

Hat perccel később Nicolas Pépé iramodott meg a jobboldalon, kis labdavezetés után kapura csavart, és a kivitelezésre csak csettinteni lehet, hibátlanul lőtte meg a labdát a francia, ami a jobb felsőben pihent meg.

A meccs második félidejében a semmiből szépített a West Brom, az a Matheus Pereira talált be egy szóló után, aki sokáig a hátán cipelte a csapatot, és a kiesés ellen folytatott küzdelem egyik élharcosa volt. De egy fecske nem csinál nyarat…

Végül az Arsenal visszaállította a kétgólos különbséget, ezúttal Willian talált be, a több mint húsz méterről elvégzett szabadrúgása tökéletes volt, Ramsdale nem érhetett oda.

A WBA megpróbálta, de gyakorlatilag végig kiesőhelyen álltak, így három fordulóval a vége előtt megvan a Premier League idei második kiesője is. Tegnap este pedig meglett a harmadik is…

Összefoglalás

Szem előtt kell tartania Tuchelnek, hogy szombaton következik az FA Kupa finálé a Leicester ellen, így ismét egy rotált kezdőre számíthatunk. Minden valószínűség szerint újra ott lesz Gilmour, hadd pihenjen Kanté vagy Jorginho, illetve Christensen pótlására is szükség lesz, mert a dán megsérült.

A City ellen jól működött az Azpilicueta – Christensen/Zouma – Rüdiger hármas, most is erre számíthatunk. Elől pedig most Havertz vagy Giroud is szerepet kaphat.

Az ágyúsoknál is vannak sérültek, és ezáltal problémák. Granit Xhaka bevált, mint balbekk, de megsérült, szerencséjükre Kieran Tierney újra bevethető. De David Luiz és a Villarreal ellen remekül játszó Pablo Mari nem.

A Stamford Bridge-en tudjátok, ki tudott utoljára nyerni? A West Brom, méghozzá öt góllal. És amúgy a Premier League-ben ezen kívül a Chelsea már nagyon régóta nem kapott gólt.

Ez a kicsit vegyes kezdő is erősebb, mint az az Arsenal, amely pályára fog lépni, a kékek duzzadnak az önbizalomtól, nem is szaporítom a szót: Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső