Chelsea – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 10.
Chelsea
Teljesítmény:
D N N N D
  • Stamford Bridge
  • Szeptember 11. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Aston Villa
Teljesítmény:
D N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mára még egy angol meccs van bennünk, mégpedig a Chelsea – Aston Villa találkozó, amely sokak szerint rendkívül sima meccs lesz, mi mégis látunk benne fantáziát. Thomas Tuchel együttese a tavalyi Bajnokok Ligája győzelem után előlépett a Premier League legnagyobb esélyesei közé is, így visszatérhet minden a régi kerékvágásba, hogy úgy mondjam: A bajnokságért a két manchesteri csapaton kívül a Chelsea és a Liverpool fog küzdeni. Ez azért is jó, mert azok a csapatok, akik a közelmúltban gyengélkedtek most úgy tűnik, hogy magukra találtak. Már csak az Arsenalnak kéne összekapnia magát, hogy a régi nagyok közül mindenki ott legyen az élen. Erre mondjuk mi sok esélyt nem látunk.

Az Aston Villa a tavalyi szereplése után sokak kedvence lett, bevalljuk, mi is megkedveltük a birminghami együttest, a játékosokat és magát a játékot. Igaz, immáron legnagyobb sztárjuk, Jack Grealish nélkül kell bizonyítani, de tavaly, illetve idén hoztak olyan játékosokat a Villa Parkba, akik majad részben vagy teljesen feledtetni tudják az angol válogatott támadót, aki Manchesterbe tette át a székhelyét.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Chelsea: 1-1

G.: Szalah ill. Havertz

Igazi rangadót játszottak a Premier Leauge-ben a válogatott szünet előtt, a liverpooli vörösök fogadták a Chelsea együttesét, akikkel már tavaly is nagyot harcoltak. Akkor a bronzéremért, hisz mindkét csapatnak volt egy komoly mélypontja, idén viszont nem kérdés, a Premier League elsőségért szállnak majd a ringbe egymás ellen. Többek között.

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Elliott, Henderson, Fabinho – Szalah, Firmino, Mané

Chelsea:

Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – James, Jorginho, Kanté, Alonso – Mount, Havertz – Lukaku

A meccs valóságos hullámvasút volt, amely a Chelsea számára kezdődött jobban, de hamar borzalmas fordulatot vett. A kékek jutottak előnyhöz a 22. percben, addig nem sokat láthattak a nézők, esetleg kiemelhető Harvey Elliott próbálkozása az ötödik percből, amely végül elkerülte a kaput. Szóval, a 22. percre visszatérve, szögletet végzett el a Chelsea, és a rövidre érkező labdát nagyszerűen fejelte meg Kai Havertz, aki inkább lábbal volt eddig veszélyes. A labda tökéletes ívben szállt a kapu felé, a vetődő Alisson fölött hullott a hálóba.

Ezt követően Mason Mount duplázhatta volna meg a vendégek előnyét, de nagy helyzetben nem passzolt, hanem kapu mellé lőtt. Romelu Lukaku arcára volt írva minden, amit a szituációról gondolt.

A félidő végén Bobby Firminot lecserélték, a helyére Diogo Jota jött, de az első félidőnek nem ez volt az utolsó megemlítendő történése. A 45. percben egy hatalmas tűzijáték után voltak képtelenek bevenni a vendég kaput a liverpooliak, ám a nagy kavarodás közepette a VAR szobában észrevették, hogy Reece James talán szabálytalanul akadályozta meg a gólszerzésben Sadio Manét, kézzel blokkolt a gólvonalon. Visszanézték az esetet, tizenegyest ítéltek a Liverpool javára, és kiállították Jamest.

A büntetőt Mo Szalah vágta be.

A második félidő egy az egyben a Poolról szólt. A Chelsea foggal-körömmel védekezett, próbálták megtartani az egy pontot, ami ebben a helyzetben számukra felért volna egy győzelemmel. A találkozó egyik hőse Edouard Mendy volt, aki minden egyes kapura tartó lövést védeni tudott, ezek között akadtak nagyobb bravúrok is.

Annak ellenére, hogy tíz emberrel játszottak futotta két kontrára a Chelsea erejéből, ám Lukaku lövését blokkolták, Mateo Kovacic gurítását pedig Alisson védte.

Nem lehetnek elégedetlenek az egy ponttal a vendégek, a hazaiak annál inkább, ezt így, ebben a formában illett volna nyerni…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.23.Premier League
aston villa
2:1
chelsea
Premier League
2020.12.28.Premier League
chelsea
1:1
aston villa
Premier League
2020.06.21.Premier League
aston villa
1:2
chelsea
Premier League
2019.12.04.Premier League
chelsea
2:1
aston villa
Premier League
2016.04.02.Premier League
aston villa
0:4
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – Brentford: 1-1

G.: Buendia ill. Toney

A mérkőzést mi is megfogadtuk, telibe kaptuk, hiszen a döntetlen mellett arra is pénzt tettünk, hogy mindkét csapat a hálóba talál. Így is lett, köszi, srácok!

A kezdők:

Aston Villa:

Martinez – Cash, Konsa, Tuanzebe, Targett – Luiz, Buendia, Young, Chukwuemeka, El-Ghazi – Ings

Brentford:

Raya – Ajer, Jansson, Pinnock – Canos, Nörgaard, Janelt, Henry, Ghoddos – Mbeumo, Toney

Finoman szólva is felforgatott kezdővel vágott neki a mérkőzésnek a hazai együttes, a csapatban helyet kapott a mindössze tizenhét esztendős Carney Chukwuemeka, párja középen Ashley Young volt, a csapatból hárman is sérültek voltak a szélsők közül, viszont jó hír, hogy Ollie Watkins már a kispadra leülhetett.

A tavalyi esztendő gólkirálya, Ivan Toney a Premier League-ben még nem tudott gólt szerezni, egészen eddig a mérkőzésig. A hetedik percben Jansson tett le elé tökéletesen egy labdát, az angol támadó pedig nagy erővel lőtt a bal felsőbe körülbelül tíz méterről.

Hamar jött az egyenlítés, az Aston Villa egyik új igazolása, az argentin válogatottba is bekerülő Emiliano Buendia talált a hálóba, tizenhat méterről leadott lövését nem tudta hárítani Raya kapus.

Ezzel ki is alakult a végeredmény, de ez nem azt jelenti, hogy a hátralévő nyolcvan perc unalomba fulladt volna. A félidő további részében a Brentford járt közelebb a gólhoz, Rico Henry közelije centikkel ment el a baloldali kapufa mellett, Vitaly Janelt pedig hiába talált a hálóba – miután szemfüles módon kicsente a labdát Emi Martineztől -, a játékvezető nem értékelte a megmozdulást.

A második félidő nem hozott olyan iramot, mint arra számítani lehetett, a Brentford itt már egyáltalán nem volt kapura veszélyes, de az Aston Villa sem nagyon. A 98. percben még Ollie Watkins megpróbálkozott egy fejessel, ami kapura is ment, de pont Raya kezébe esett…

Így maradt az 1-1, ami számunkra a tökéletes eredményt jelentette.

Összefoglalás

A dél-amerikai balhé érintette Thiago Silvát is, Reece James szintén eltiltott, így Azpilicueta egy sorral feljebb húzódik majd, míg hátra visszatérhet Trevoh Chalobah. Lukaku, N’Golo Kanté és Christian Pulisic játékára szintén nem valószínű, hogy számíthat Tuchel, Jorginho párja vagy Mateo Kovacic lesz, esetleg az utolsó pillanatban megszerzett Saúl Niguez.

Az Aston Villánál Bertrand Traoré, Trezeguet és Keinan Davis sérültek, a két Emiliano – Bundia és Martínez – pedig karanténban lesz, nem jött össze a kis trükk, amit megpróbáltak. A válogatott meccs után nem Angliába utaztak vissza, hanem Horvátországba, hogy elkerüljék a tíznapos karantént. Nem jött be.

Leon Bailey felépült, ahogy Jacob Ramsey játékára is számíthat Dean Smith, de ami a legfontosabb, hogy teljesértékű munkát végez egy ideje Ollie Watkins, akit a kezdőbe vár mindenki Danny Ings párjaként.

Nem gondolnánk, hogy a birminghamiek meg tudják verni a Chelseat, azt viszont igen, hogy be tudnak találni Edouard Mendy kapujába. Az utolsó öt meccsükből négyen is kapuba talált a Villa, Watkins visszatérése is arra sarkall minket, hogy ezt az opciót fogadjuk meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső