Chelsea – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 16.
Chelsea
Teljesítmény:
D N N D N
  • Stamford Bridge
  • Március 17. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Atletico Madrid
Teljesítmény:
D N D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy olyan párharc következik, ami még messze nem dőlt el. Hiába nyert a Chelsea a Wanda Metropolitanoban (egy fenét, Bukarestben játszották le az első meccset) 1-0-ra, az Atletico Madrid képes lehet arra, hogy ezt még megfordítsa. Azonban van egy kis bibi: A matracosok mintha kezdenének kifulladni. Tény, hogy nem annyira bő a keretük és a dupla terhelés egyre jobban nyomot hagy az eredményeken. Ez pedig a Chelsea malmára hajtja a vizet.

Az Atletico a hétvégén ismét pontokat veszített, egyre közelebb a Barcelona és a Real Madrid. Döntő hetek következnek Diego Simeone és csapata életében, amiből nem biztos, hogy jobban jönnek ki.

Ráadásul a mérkőzés ezúttal nem semleges helyszínen lesz lejátszva, hanem a Stamford Bridge-en.

Hát, nem fenékig tejfel most a spanyolok élete, jöjjön a Chelsea – Atletico Madrid meccs beharangozója!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Romániában az előző körben!

Atletico Madrid – Chelsea

Thomas Tuchel új életet lehelt a Chelsea-be, mióta a német átvette az irányítást Frank Lampardtól a kékek még nem szenvedtek vereséget. Pedig aztán voltak kemény meccseik. Ilyenkor jó, hogy van egy bő keret az edző keze alatt, és bátran rotálhat, hogy frissen tartsa az egész keretet. Így tett az Atletico Madrid ellen is, hiszen ékként ezúttal Olivier Giroud szerepelt, akiből a meccs főszereplője vált. Neki meg ugye elég jól megy a Bajnokok Ligájában, a Sevillát egymaga intézte el, azon a meccsen négy gólt szerzett.

A román nemzeti stadionban lejátszott találkozón a Chelsea kezdett jobban, az Atleti árnyéka volt önmagának. Öt sérültjük volt, Yannick Carrasco, Kevin Trippier, Sime Vrsaljko, José Gimenez és Hector Herrera nem volt bevethető állapotban, a túloldalon pedig csak Thiago Silva.

Ahogy az várható volt, nem egy közönségszórakoztató meccsnek lehettünk tanúi, sokkal inkább a pálya közepén dominált a küzdelem. Az egész meccsen harminc szabálytalanság történt, apró faultokkal próbálták megállítani egymást a felek.

Komoly helyzet sem nagyon volt, az Atletico oldalán Thomas Lemar maradt le Luis Suárez beadásáról, míg ugyanez volt a túloldalon, ott Mason Mount adott be, és két angol előtt is elsuhant a labda. Timo Werner egy meg nem adott tizenegyes miatt reklamált – szerinte Marcos Llorrente rántotta őt vissza -, de aztán szerencsére inkább a focival foglalkozott, és az első félidő egyetlen komolyabb lövését követte el, Jan Oblak védte a német lövését.

A meccs első és egyébiránt egyetlen gólját Olivier Giroud szerezte a 68. percben. A gól maga szép volt, a francia csatár ollózva vette be Oblak kapuját, de óráknak tűnő percek teltek el, mire a VAR kiderítette, lesen állt-e vagy sem. Nem állt lesen…

Az Atletico védelme nagyjából állta a sarat, de támadásban ezúttal nagyon gyengén muzsikáltak, így végül a Chelsea 1-0-s előnyről várhatja a visszavágót.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.23.Bajnokok Ligája
atletico madrid
0:1
chelsea
Bajnokok Ligája
2017.12.05.Bajnokok Ligája
chelsea
1:1
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2017.09.27.Bajnokok Ligája
atletico madrid
1:2
chelsea
Bajnokok Ligája
2014.04.30.Bajnokok Ligája
chelsea
1:3
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2014.04.22.Bajnokok Ligája
atletico madrid
0:0
chelsea
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Hát, ez rövid lesz. Ahogy azt már említettem korábban, az Atletico Madrid ismét pontokat veszített, ezúttal a Getafe otthonában nem sikerült nyerni. Mindez azért is lehet fájó, mert a madridi kiscsapatból 70. percben kiszórták Nyomot, azaz bő húsz percen keresztül emberelőnyben játszottak Suárezék. Ez a gólnélküli döntetlen azt jelenti, hogy a Barcelona már csak négy, míg a Real Madrid hat pontra van. És még van hátra tizenegy forduló. Könnyen lehet, hogy a két hónap múlva már nem a matracosokkal kezdődik majd a tabella…

A Chelsea-nek sem sikerült nyernie, ők az újonc Leeds otthonába látogattak. Ezen a meccsen sem született gól, pedig ősszel nagyon magabiztosan intézték el a londoniak Marcelo Bielsa csapatát. Ismét Kai Havertz játszott egyébként éket, mögötte Zijes, Pulisic és Mount játszott. Ezt csak azért mondtam el, mert ebből is látszik, mennyire jó helyzetben van Tuchel, gyakorlatilag minden posztra van két vagy több jó képességű focistája.

A Chelsea őrzi a negyedik helyet a Premier League-ben, ami probléma, hogy a Leicester nyerni tudott, így ismét öt pontra eltávolodtak. A Chelsea mögött pedig ott van a West Ham – Liverpool duó, akik akár még nagy veszélyt is jelenthetnek Wernerékre.

Összefoglalás

A Leeds ellen Tuchel egy 4-2-3-1-es hadrenddel próbálkozott, ami igazából nem sokkal tér el az alap felállásuktól. Itt igazából a szélső védők kevesebbet vettek részt a támadásokban, nagyjából ennyi a különbség. Viszont én biztos vagyok benne, hogy az Atleti ellen visszaállnak a megszokott 3-4-2-1-re. Marcos Alonsora számítok a baloldalon, Reece James-re a jobbon. A védelem adott, a középpályán és a támadó szekción viszont alakítani kell egy kicsit. Ugyanis Mason Mount és Jorginho eltiltott.

Ez azt jelenti, hogy középen a Kanté – Kovacic páros veszi majd fel a versenyt Suárezékkel, míg elől minden valószínűség szerint a Werner – Zijes – Giroud hármas próbál majd gólt szerezni. Esetleg Havertz, de… Ezen a meccsen a tapasztalat többet ér, Giroud-ra számítok. Tammy Abraham és Thiago Silva nem játszhatnak sérülésük miatt.

A spanyoloknál nincs ezúttal sérült, így Diego Simeone minden játékosára számíthat. Trippier, Gimenez, Carrasco – tehát azok, akik az első meccsen nem játszhattak – minden bizonnyal a kezdőbe lesznek nevezve, és a mostanában bejáratott 4-1-4-1-es felállást tartom reálisnak.

Furcsa meccs lesz, mert az Atletico sosem a támadásairól, a Chelsea meg a védekezéséről volt híres, de most erre kényszerülnek. A kontrák lehetőségét fontosnak tartom hazai oldalon, és minél tovább nem sikerül gólt szereznie a spanyoloknak, annál valószínűbb, hogy a Chelsea egy kontrából elfut. Ezt mondjuk az élő fogadás miatt mondom. De sok forgatókönyv létezik, mindegyiket lehetetlen lefedni.

Ami számomra egyértelmű, hogy nem lesz sok gól. Ahogy nem volt az első meccsen sem, úgy most sem érzem, hogy kitömnék egymást a felek, épp ezért 2,5 gól alatti gólszámra fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső