Chelsea – Brighton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 19.
Chelsea
Teljesítmény:
N V N N V
  • Stamford Bridge
  • április 20. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Brighton
Teljesítmény:
D V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha nincs Bajnokok Ligája és Európa Liga, akkor a futball nagyhatalmak máshogy kedveskednek nekünk: Egy hétközi fordulóval. Holnap el is indul a dömping, igyekszem öt mérkőzésről számot adni ma, többek között két BuLi meccs, egy Serie A találkozó és a magyar Örökrangadó is szerepel a listámon. De előbb egy Premier League találkozó, a Chelsea – Brighton kerül terítékre.

Thomas Tuchel csapata készülhet a Bajnokok Ligája elődöntőre, amit úgy január magasságában még nem igazán gondolt senki komolyan. Frank Lamparddal a végén már csak szenvedett az együttes, Roman Abramovics pedig azonnal lecsapott a német szakemberre, amikor elküldték őt Párizsból.

Az eddig mellőzött játékosok is szinte mind új esélyt kaptak, a száműzöttek visszatértek, a Chelsea pedig szárnyal azóta.

De nem csak a BL-ben, a bajnokságban is! Mivel a West Ham a hétvégén meglepetésre vereséget szenvedett a Newcastle otthonában, Wernerék esélyt kaptak az előzésre. Sőt, ott van a Leicester is már látótávolságon belül, ideális esetben egyből a dobogó legalsó fokára kerülhetnek a londoniak.

A Brighton ellen – sokak szerint – könnyű dolguk lesz. Egy, a kiesés elől menekülő csapat, akik évek óta a Premier League táblázatának végén állnak. Úgy látszik, idén is megússzák, a Fulhammel szemben hat pont előnyük van, no meg az sem mindegy, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ha ezt a kettőt bepótolják, és jól jönnek ki a szituból, akkor Scott Parkerék őket már nem fogják utolérni.

Kezdjük a meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – Chelsea

Szokás szerint az utolsó bajnokit fogjuk hosszabban felidézni, de tegyük hozzá, hogy a Chelsea szombaton nem a bajnokságban, hanem az FA Kupában vívott meg egy csatát. A Manchester City elleni elődöntőt végül 1-0-ra megnyerték. A mindent eldöntő gólt Hakim Zijes szerezte, így eldőlt, hogy Guardioláék nem fognak tudni minden egyes sorozatban diadalmaskodni.

A Palace elleni meccsen nem forgott veszélyben a győzelmük, a londoni házi rangadó végeredménye 4-1 lett a kékek javára. Egy gyönyörű sarkalással indult a meccs a 7. percben, Mason Mount volt az elkövető, Guaita kapus ekkor még védeni tudott. Az akció folytatódott, Hudson-Odoi és Kai Havertz összjátékának végén a hálóban pihen meg a labda.

A német két perc múlva egy gólpasszal is jelentkezett, Christian Pulisic az ötös sarkáról bombázott a rövid felsőbe, védhetetlen gól volt. Havertznek most nagyon ment, egy csodálatos gólt akadályozott meg Guaita, pedig, ha van támadás, amely gólt érdemelt volna, az ez volt: A német támadó egy esernyő-csellel csapta be védőjét, majd kapásból lőtt, a veterán kapus viszont leért.

30 perc telt el a meccsből, amikor jött a harmadik: A gólerős belső védő, Kurt Zouma egy szabadrúgás miatt húzódott fel, és tökéletesen kapta a labdát Mason Mounttól.

A második félidőben Christian Benteke szép fejesével ugyan tudott szépíteni a Crystal Palace, de az utolsó szó nem az övék, hanem a Chelseaé volt. Christian Pulisic a hajrában duplázni tudott, így kiütéses győzelmet arattak a kékek.

Halkan jegyzem meg, hogy azóta tehát két meccset játszottak le: A Porto ellen egy unalmas meccsen Mehdi Taremi ollózós gólja döntött, de a vereség ellenére a Chelsea készülhet az elődöntőre, míg a már megemlített FA Kupa meccsen a Cityt győzték le.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.14.Premier League
brighton
1:3
chelsea
Premier League
2020.08.29.Barátságos Mérkőzés
brighton
1:1
chelsea
Barátságos Mérkőzés
2020.01.01.Premier League
brighton
1:1
chelsea
Premier League
2019.09.28.Premier League
chelsea
2:0
brighton
Premier League
2019.04.03.Premier League
chelsea
3:0
brighton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Brighton – Everton

Ez az a meccs, ahol egyértelműen a vendégek voltak az esélyesek, aztán a végén örülhettek, hogy legalább egy pontot haza tudtak vinni.

Ezúttal igencsak erőtlen volt Carlo Ancelotti csapata, A Brighton pedig nagyot ment, veszélyesen focizott, és sokszor csak a szerencsén múlt, hogy nem tudtak begyötörni egy gólt.

Mondjuk nehéz dolguk volt, Richarlison és James Rodriguez volt kénytelen éket játszani, sem Dominic Calvert-Lewin, sem pedig Josh King nem állt rendelkezésre.

Godfrey bombája az, amit meg lehet említeni, de ez normál esetben egy ilyen összefoglalóba nem kerülhetne be. Méterekkel tévedett a védő, de ez volt az egyetlen lövés, amit a liverpooliak elengedtek, szóval…

A másik oldalon a Brighton veszélyesebb volt, ők diktálták a tempót, és Jakub Moder, valamint Yves Bissouma révén közel(ebb) jártak a gólhoz. A cseh középpályás kapáslövése a jobb kapufa mellett zúgott el, míg a mali játékos ollózva próbálta bevenni Olsen kapuját, lövése a háló tetején landolt.

Fordulás után sem változott semmit a játék képe, az Everton részéről egy Alex Iwobi kísérletet lehetett feljegyezni – ami jobb volt pár fokkal Godfrey lövésénél -, valamint volt egy James Rodriguez lehetőség.

A Brighton ezt a félidőt is végigtámadta, Lewis Dunk fejese volt a legveszélyesebb, de ott Olsen a helyén volt.

Összesen 23 kapura lövése volt a hazaiaknak, de ziccerük, igazi gólszerzési lehetőségük kevés volt. Így a végeredmény is 0-0 lett.

Összefoglalás

A Brighton az egyik legkevesebb gólt szerző csapat a Premier League-ben, idegenben is, és összességében is. Ez viszont nem jelenti azt, hogy gyengén muzsikának az Amextől távol. Sőt…

Ettől függetlenül én nem igazán érzem, hogy veszélyt jelenthetnek a Chelsea-re, akik igencsak elkapták a fonalat. Menni kell előre a kékeknek, most nagyot léphetnek, főleg, ha a Leicester is elbukik. Amire van sansz, Vardyék utolsó két meccsükön egyaránt vereséget szenvedtek.

Mateo Kovacic és Andreas Christensen fog hiányozni a hazaiaktól, ami nem gond, a Kanté – Jorginho kettős intézi a középpályát, Rüdigerék is megvannak hátul.

A vendégektől öten nem léphetnek pályára, közülük Aaron Connolly és Tariq Lamptey az, aki igazán hiányozni fog. Ugyanaz a kezdő léphet pályára, mint az Everton ellen.

A legutóbbi három meccsükön mindig betalált a Brighton – ebből egy barátságos meccs is volt -, így arra nem mernék fogadni, hogy lehozzák a hazaiak kapott gól nélkül.

Jó egyébként a sima hazai győzelem is, az oddsban bőven van érték, de az is jó megoldás lehet, ha a kevés gólra fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső