Chelsea – Crystal Palace: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 13.
Chelsea
Teljesítmény:
N D N N N
  • Stamford Bridge
  • Augusztus 14. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Crystal Palace
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma a tervek szerint három angol bajnoki mérkőzés tippjéről számolunk be, és ezzel a forduló izgalmasabbnak vélt meccseit szinte teljesen le is fedjük. Kezdjük a szombatot a Chelsea – Crystal Palace találkozóval, a friss Szuperkupa-győztes együttes londoni házirangadót játszik. Mondjuk barokkos túlzás ezt a párosítást rangadónak nevezni, hiszen a Palace tavaly sem nagyon tudott beleszólni a dolgokba, ráadásul a nyáron egy rakás játékos elhagyta az együttest.

Alapból sokatoknak talán nem túl izgalmas ez a találkozó, hiszen óriási különbség van a két együttes között mind tudásban, mind a szakmai stábban, mind az anyagiak és lehetőségek terén. Szóval, mi értelme van? Hát, egyrészt a Premier League-ben is történnek meglepetések, pláne az elején szoktak minket a kicsik meglepni, másrészt a találkozó kimenetelén kívül van még opciónk szerencsére.

Nem is húzzuk az időt, elkezdjük a pénteki napot, aztán még persze a Premier League-en kívül szétnézünk a ma este induló Bundesligában, kishazánk bajnokságából is választottunk egy mérkőzést, és a La Ligát se feledjük el, onnan is készültünk.

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Chelsea

Bajban lettem volna, ha erről a meccsről tegnap írok. Ugyanis érkezőkről nem tudtam volna nektek beszámolni, akik a következő szezontól a Chelsea együttesét erősítik. Mára viszont a helyzet megváltozott. Roman Abramovics a nyár elején őrületes offenzívát indított korunk egyik legkeresettebb és legtehetségesebb támadója iránt. Erlin Braut Haaland üstökösként robbant be a köztudatba, és azóta is megállíthatatlan, sokszor kettesével és hármasával szerzi a gólokat. Az elkövetkezendő tíz év egyik legnagyobb csillagáról beszélünk, ez nem vitás. Na, nem őt vették meg. A Dortmund ugyanis megmakacsolta magát és a mesés 130 milliós ajánlatot is lesöpörték az asztalról.

Helyette egy régi csatárukat szerezték vissza, aki nem más, mint Romelu Lukaku. Az vételár szinte hihetetlen, 115 millió euróért vált meg tőle az Inter. Rendkívül tehetséges támadóról beszélünk, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a milánói együttes bajnoki címet ünnepelhessen, de… Szerintünk ez az ár, főleg a koronavírus idején nagyon magas.

No mindegy, nem akarunk pénzügyminisztert játszani, ők tudják. Egyelőre más nem is érkezett a csapathoz, így viszont kijelenthető, hogy a londoniaké Európa egyik legerősebb támadósora. Havertz, Werner, Zijes, Pulisic, Mount és most még Lukaku is… Reszkethetnek az ellenfelek.

Még egy védő azért elférne hátul, mert bár erős a hátsó alakzat, de nem igazán nagy a választék. Ki is nézték erre a feladatra Jules Koundét, a Sevilla francia bekkjét nézték ki. De egyelőre ez csak egy pletyka.

Ejtsünk szót a távozókról. Amikor a kékek csatárait soroltam fel szándékosan nem írtam le Tammy Abraham és Olivier Giroud nevét. Utóbbi egymillió euró fejében az AC Milan csapatához igazolt, az angol támadó meg egyszerűen nem fér bele Thomas Tuchel elképzeléseibe, ez ellen pedig már a játékos barátnője is szót emelt. Ennyire durva a sztori.

Szóval az egyik slágerigazolás most Tammy Abrahamé, akit megvásárolna az Aston Villa, a Southampton és az AS Roma is.

A többi távozóról csak nagyon röviden: Elhagyta az együttest Willy Caballero, Fikayo Tomori (AC Milan), Billy Gilmour (kölcsönben Norwich City), Marco van Ginkel (PSV) és Victor Moses (Szpartak Moszkva).

De mivel rengeteg játékos érkezett vissza kölcsönből, bizonyára lesznek még olyanok, akik a szezont nem Londonban kezdik meg. Vagy ha ott, akkor sem a Chelsea-nél. Gondolok itt elsősorban Zappacostára, Drinkwaterre, Kenedyre, de nem biztos, hogy szükség lesz Tiemoué Bakayokora vagy Malang Sarra.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.10.Premier League
crystal palace
1:4
chelsea
Premier League
2020.10.03.Premier League
chelsea
4:0
crystal palace
Premier League
2020.07.07.Premier League8
crystal palace
2:3
chelsea
Premier League8
2019.11.09.Premier League8
chelsea
2:0
crystal palace
Premier League8
2018.12.30.Premier League8
crystal palace
0:1
chelsea
Premier League8
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Crystal Palace

Nagy változások mentek végbe a CP háza táján. Egyrészt vezetőedzőjük, a sokat látott és megélt Roy Hodgson, és ez a játékoskeretre is nagy hatással volt. A vezetőség ugyanis kijelentette, hogy addig nem hosszabbítanak senkivel szerződést, amíg nincs meg az új mester. Az egykori Arsenal játékost, Patrick Vieirát nevezték ki július negyedikén, azaz ekkor már több játékosuknak megszűnt a szerződése.

Így összesen 11-en távoztak a csapatból, olyanok is, akik egyébként az alapcsapat részét képezték. Ilyen például Patrick van Aanholt, aki azóta már Törökországban, a Galatasaraynál van, Andros Townsend, aki az Evertonba igazolt, Mamadou Sakhot a Montpellier szerezte meg, Wayne Hennessey-t a Burnley, James McCarthyt pedig a Celtic.

Gary Cahill sokat tett az együttesért, vele sem számoltak így, a 35 esztendős védőnek jelenleg nincs (még) csapata.

Van tehát kit pótolni, Vieira pedig belecsapott a lecsóba: Két belső védőt is vásárolt, Joachim Andersen a Lyont hagyta el a kedvéért, Marc Guéhi pedig a Chelsea-t. Pontosabban annak utánpótlását. Érdekesség, hogy a 21 éves védőért több mint 23 milliót fizettek. Nem megszokott azért ez, nem?

A támadó szekciót megerősítendő megvették a 19 éves Michael Olise-t a Readingtől (9 millió), valamint Jacob Montest az amerikai Revolutiontől, az ő ára nem volt publikus.

Az utolsó érkező Remi Matthews, a Sunderland kapusa, minden bizonnyal Guaita mögött jut csak neki szerep, pláne, hogy ott van még Jack Butland is.

Legnagyobb értéküket – egyelőre – meg tudták tartani, pedig a tavaszi szezonban felerősödtek a hangok, hogy Wilfried Zaha elhagyja a csapatot. Nos, ez még nem történt meg.

Összefoglalás

Az első fordulók mindig nehezek, ezt már mi is többször mondtuk, illetve ti is biztosan tapasztaltátok.

A Chelsea első tétmeccsén trófeával gazdagodott, a Villarreal elleni Szuperkupa mérkőzésen 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel múlták felül a sárga tengeralattjárót. Nehéz szülés volt, a meccsen volt olyan szakasz, ahol a Chelsea, volt olyan, ahol a Villarreal szerezhette volna meg a győzelmet. Végül a szétlövés döntött.

A kékek kezdője Lukaku érkezésével kissé át fog alakulni, ennek pedig nagy valószínűséggel Timo Werner fogja meginni a levét. Legalábbis véleményünk szerint Havertz, Mount, Pulisic biztosan előrébb van a hierarchiában, és akkor még Hakim Zijesről nem is beszéltünk.

Szinte biztos, hogy a belga óriás nem fog még a Palace ellen játszani, így Werner kap egy újabb esélyt majd a kezdőben, hogy bizonyítson. Hakim Zijes, a spanyolok elleni meccsen gólt szerző támadó középpályás sérülés miatt biztosan nem szerepel, a marokkói a vállát fájlalja.

Christensen, Jorginho és Mount alig kapott időt a hétközben, úgy tűnik ők még nincsenek abban az állapotban, hogy játszani tudjanak.

Az ellenfélnél számíthatunk Guéhi játékára, aki pont a nevelőegyesülete ellen lép először pályára. A csatársorban Ayew és Zaha helye megkérdőjelezhetetlen, Mateta vagy Benteke lehet a trió harmadik tagja. Mi az előbbit tartjuk valószínűbbnek.

Legutóbbi hét meccsüket mind a Chelsea nyerte, a legtöbbször több góllal. Most sem adnánk alább, akár a hendikepes hazai győzelem is elképzelhető, de számunkra szimpatikusabb az a verzió, hogy itt bizony gólok lesznek. Sok gól. Nagyon reménykedünk benne, hogy minimum 2,5. Ezúttal erre tippelünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső