Chelsea – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 15.
Chelsea
Teljesítmény:
N D V N D
  • Stamford Bridge
  • December 16. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Everton
Teljesítmény:
V N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát az első napunk igazán felemásra sikeredett. Voltak sikerélményeink, viszont akadtak igazán kellemetlen pillanatok, például a Mainz 4-0-s sikere, vagy a Köln fordítása a Volkswagen Arénában.

De mindegy is, nem rágódhatunk azon, ami elmúlt, fókuszáljunk inkább az előttünk álló meccsekre. Ma is hoztunk pár találkozót a Premier League-ből, aztán lesz itt egy kis Serie A is…

Kezdjünk Angliában, a Chelsea – Everton mérkőzést néztük ki kezdésként, ahol Thomas Tuchel és Rafa Benitez csap össze. A spanyol menedzsernek nagyon kifelé áll a rúdja az Evertonnál, igazi csalódás, ahogy a liverpooli együttes szerepel. Volt a közelmúltban egy fellángolásuk, amikor egy utolsó perces góllal megverték az Arsenalt, de a Crystal Palace ellen már a „megszokott” csapatot láthattuk… A tabellán elfoglalt helyezésük szomorú, mert ez a csapat tavaly sokkal jobban teljesített. Igaz, akkor Carlo Ancelotti ült a kispadon…

A Chelsea pedig továbbra is hajszolja a Premier League bajnoki címet, jelen pillanatban a harmadik helyen vannak. Nemrég még az élen álltak, de a Liverpool, valamint a Manchester City is ki tudta használni, hogy buktak Londonban, a West Ham United ellen.

Most nem engedheti meg magának a The Blues, hogy bukjanak, akkor még jobban elhúznának a vetélytársak. A City tegnap lemészárolta a Leeds United együttesét (7-0), a Liverpool pedig csütörtök este játszik majd a Newcastle United csapatával, várható, hogy a három pont ott marad majd az Anfielden.

Hibázásra tehát nincs lehetőség.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – Leeds United: 3-2

G.: Jorginho (2), Mount ill. Raphinha, Gelhardt

Gólgazdag mérkőzést játszott egymással a két együttes, ahol a játékvezető is főszerepet játszott, összesen három tizenegyest ítélt meg a találkozó egésze alatt. A Chelsea győzelme drámaira sikeredett, de nagyon fontos volt a siker, mert így nem maradtak le a Pool és a City mögött. A Leeds pedig folytatja mélyrepülését, tudván, hogy tegnap este hetet kaptak a Citytől nem lennék meglepődve, ha Marcelo Bielsa – akár magától, akár nyomásra – szedné a sátorfáját.

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Azpilicueta, Silva, Rüdiger – James, Loftus-Cheek, Jorginho, Alonso – Mount, Havertz, Werner

Leeds United:

Meslier – Dallas, Ayling, Llorrente, Firpo – Shackleton, Forshaw, Harrison – Roberts – Raphinha, James

Erősen felforgatott kezdővel küldte pályára fiait az Őrült, de nem jókedvében tett így, hanem mert rengeteg sérültje van. Ennek ellenére a csapat állta a sarat, és csak egy utolsó percben szerzett tizenegyes miatt bukott el egy pontot.

A mérkőzés eleje sok izgalommal nem szolgált, egyik oldal sem feszült meg a pályán, mígnem a 28. percben a vendégek kaptak egy tizenegyest. A döntés teljesen észszerű és jogos volt, valóban felrúgta Dan Jamest Marcos Alonso a tizenhatoson belül, ami után a spanyol persze őrületes reklamálásba kezdett, csak az okát nem igazán értettük, egyértelműen volt kontakt közte, és a Leeds támadója között, a labda pedig a közelben sem volt.

A büntetőt Raphinha vállalta el, Edouard Mendy az utolsó pillanatig kivárt, hogy merre is vetődjön el. A brazil a kapu jobb oldalát választotta, ahogy Mendy is, de akkor már késő volt, 1-0.

A félidő lefújása előtt a Leeds előnye eltűnt, ebben pedig nagy szerepe volt a tizenegyest összehozó Alonsonak. Ő volt az, aki nagy lendülettel támadta meg Stuart Dallast, majd egy kis testi erőt sem félt használni, hogy a kényszerjobbhátvédet megszabadítsa a labdától. A spanyol aztán Timo Werner közbenjárásával lefutott az alapvonalig, laposan középre adott labdáját pedig Mason Mount tessékelte a rövidbe, 1-1.

A gólszerző aztán ünneplés helyett ismét az ellenfél szurkolóival volt elfoglalva, immáron nem először… Nem lesz ennek jó vége, közutálat tárgya lesz majd a nagyon tehetséges támadó középpályás, ha így folytatja.

A fordulás után negyedóráig labdázgattak a felek, amikor ismét született egy gól. Antonio Rüdiger bukkant fel Illan Meslier tizenhatosán belül, akit a visszazáró Raphinha felrúgott. A játékvezető tizenegyest ítélt, az állandó ítéletvégrehajtó, Jorginho nem is hibázta el a lehetőséget.

Csakhogy a Leeds nem adta fel, és a 83. percben 2-2-re módosította az állást. A gól szerzője az a Joe Gelhardt volt, aki előtte egy perccel lépett pályára, a fiatal támadó Tyler Roberts passzát lőtte a kapuba.

De itt még mindig nem volt vége, a 94. percben Rüdiger kiharcolt még egy büntetőt, ezúttal Mateusz Klichtől kapott egy rúgást. Jorginho lába ezúttal sem remegett meg, így a Chelsea nagy nehezen, de megnyerte a találkozót.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.08.Premier League
chelsea
2:0
everton
Premier League
2020.12.12.Premier League
everton
1:0
chelsea
Premier League
2020.03.08.Premier League
chelsea
4:0
everton
Premier League
2019.12.07.Premier League
everton
3:1
chelsea
Premier League
2019.03.17.Premier League
everton
2:0
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Crystal Palace – Everton: 3-1

G.: Gallagher (2), Tomkins ill. Rondon

Az Arsenal elleni sikert követően sokan reménykedtek, hogy az Everton végre ki tud mászni a gödörből, ám ismét sikerült nulla pontot szerezniük. Egyre nagyobb a gond a liverpooliak háza táján, Rafa Benitez állása is veszélyben van, meggyőződésem, hogy egy újabb bukás esetén a mester távozik majd Liverpoolból. A Palace viszont nem bánta meg Patrick Vieira kinevezését, egész stabil kis csapat lett a londoniakból…

A kezdők:

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Tomkins, Guehi, Mitchell – Gallagher, Hughes, Kouyaté – Ayew, Edouard, Zaha

Everton:

Pickford – Coleman, Holgate, Keane, Godfrey – Delph – Townsend, Doucouré, Gomes, Gray – Richarlison

A Crystal Palace szempontjából remekül indult a meccs, mert bár gólt ugyan nem tudtak rúgni, de azért Jordan Pickfordnak és az Everton védelmének adtak munkát. Először a negyedik percben Jordan Ayew lőhetett, majd Wilfried Zaha is próbálkozott.

A félidő végén, egészen konkrétan a 41. percben született meg a találkozó első gólja, amit a Palace szerzett. Jordan Ayew tört be a tizenhatoson belülre, középre lőtt passzát a védők kivágták. A labda Demarai Grayhez került, aki viszont röviden passzolt vissza a társhoz, így Jordan Ayew másodszor is próbálkozhatott egy középre adással. Ezúttal jobban csinálta, az érkező Conor Gallagher kapásból bombázott az Everton kapujába.

Demarai Gray az Arsenal ellen pozitív hős volt, ő szerezte a győztes gólt az ágyúsok ellen, most viszont főszerepet vállalt abban, hogy csapata hátrányba kerüljön.

A második félidő 15. percében kettőre nőtt a londoni együttes előnye. Egy szögletet végeztek el jobbról a hazaiak, bent középen érdemben senki nem tudott hozzáérni, így a hosszún álló James Tomkins elé került a játékszer. Aki előbb átvette azt, majd a kivetődő Pickford mellett bekotorta a Palace második találatát.

Az Everton kétgólos hátrányban sem adta fel, sőt igazán ekkor indultak be a kékmezesek. Salomon Rondon a 70. percben lőtte meg első gólját a liverpooliak színeiben, egy lecsorgót becsúszva értékesített a venezuelai, újra nyitottá vált a mérkőzés.

És lett is volna esély az egyenlítésre: Andros Townsend kétszer is próbálkozhatott 15 méterről, de mindkét alkalommal egy Crystal Palace játékost talált el, majd a csereember, Anthony Gordon lőtt Guaitába egy szép szóló után. Ez volt a meccslabda, középen ketten is várták Gordontól a labdát, ő azonban úgy ítélte meg, hogy egyedül is be tudja fejezni az akciót.

Már a hosszabbításban jártunk, amikor a CP eldöntötte a mérkőzést. Egy elhamarkodottan elvégzett szabadrúgásra csaptak le a hazaiak, Conor Gallagher pedig 18 méterről a bal felső sarokba csavart, 3-1. Gallagher gólja joggal pályázik a 16. forduló legszebb találata címre…

2-1-nél átélt pár meleg pillanatot a Crystal Palace, de a mérkőzés egészét nézve egészen sima győzelmet arattak, az Everton nem tudta átmenteni az Arsenal elleni formáját…

Összefoglalás

Rafa Benitezt az ág is húzza. Nem elég, hogy Dominic Calvert-Lewinra egész eddig nem számíthatott (és még nem is számíthat egy darabig), most Richarlison és Andros Townsend is kiestek. Ezzel egy illusztris társasághoz csatlakoztak, amelynek része Allan, Tom Davies, Yerry Mina és Seamus Coleman is. A sérültek mellett egy eltiltottja is van a kékeknek, méghozzá Lucas Digne, aki szintén alapember.

Ezáltal Godfrey-nek kell majd balbekket játszania, a jobbhátvéd szerepét pedig Jonjoe Kenny töltheti be, aki idén eddig nem sok szerephez jutott, egyszer lépett pályára bajnoki meccsen.

Elől ismét kezdőben lesz Salomon Rondon, mellette pedig a Gordon – Gray kettős segédkezhet. A középpálya sem a legerősebb lesz, Fabian Delph mellett André Gomes és Abdoullaye Doucouré köthet ki a kezdőben.

A másik oldalon az N’Golo Kanté – Mateo Kovacic kettős fájhat Tuchelnek. Kanté hamarosan visszatérhet (Trevoh Chalobah-val egyetemben), Mateo Kovacic pedig hiába épült fel sérüléséből, most a koronavírust kapta el. A negyedik hiányzója a londoniaknak Ben Chilwell, rá idén már nem számíthat a Löw – Tuchel kettős.

Elég meggyőző az Everton ellen hazai pályán a Chelsea, ötből négy meccset nyertek, az utolsó kettőt nagyon könnyen, egyszer 4-0-ra, aztán 2-0-ra diadalmaskodtak.

Az Everton nagyon peches szezont fut, ritka, amikor jó teljesítménnyel tudnak előrukkolni. Most sem gondolnánk, hogy bármit fel tudnak majd mutatni, bár egy gólban azért reménykedünk. A hazai győzelem javallott, de nagyon alacsony az odds, így néztünk természetesen másik megoldást is, a BTTS mellett döntöttünk. Pontosabban ennek ellenkezőjére esett a választásunk. Ezzel a csatársorral, a Stamford Bridge-en csoda lenne, ha gólt tudnának szerezni Rondonék. Az odds épp megfelelő, ezzel támadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső