Chelsea – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 10.
Chelsea
Teljesítmény:
D V N D N
  • Stamford Bridge
  • December 11. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
D N D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Csalódásként élték meg a szurkolók, hogy kedvenceik a szentpétervári télben nem tudtak győzelemmel búcsúzni a Bajnokok Ligája csoportkörtől, mert így csak a második hely jutott nekik. A lényeg azonban a továbbjutás, bár biztosan van pár drukker, akit ki kell majd engesztelni. Remek lehetőség erre a következő bajnoki meccsük, amit a Leeds United ellen játszanak.

A londoniak a West Ham elleni vereséget követően lecsúsztak az élről, szóval most a győzelem elengedhetetlen, ha nem akarnak még nagyobb különbséget a Liverpoollal és a Manchester Cityvel szemben. No persze az is előfordulhat, hogy ők is pontot, pontokat buknak…

A Leeds United együttese továbbra is gyengén szerepel, a múlt héten a Brentforddal nem bírtak az Elland Roadon, hiába játszottak sokkal jobban, egy párperces kihagyás következtében két gólt is kaptak, így a végén örülhettek annak is, hogy legalább egy pont otthon maradt. Azt a gólt a hosszabbításban szerezték, méghozzá a közönségkedvenc, a sérüléséből felépülő, és azóta most először pályára lépő Patrick Bamford.

Vele talán megindulhatnak felfelé, és tudják majd azt a játékot nyújtani, amiért tavaly sokaknak megtetszettek.

Mert ettől jelenleg távol állnak, noha a keretük sokban nem változott, nem gyengült.

De a Stamford Bridge-en győzni nagyon nehéz, ez idén csak a Manchester Citynek sikerült. Jöjjön a Chelsea – Leeds United mérkőzés!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Ham United – Chelsea: 3-2

G.: Lanzini, Bowen, Masuaku ill. Silva, Mount

Nagyon jó kis meccset játszott egymással a két londoni együttes, legnagyobb sajnálatunkra végül a hazaiak örülhettek a három pontnak. Nincs semmi problémánk a kalapácsosokkal, és Chelsea-drukkernek sem mondjuk magunkat, szimplán a fogadásunk váltotta ki belőlünk az érzést. Merthogy azt gondoltuk, hogy a kissé visszaeső Moyes-brigád vereséget szenved majd a kékektől.

A kezdők:

West Ham United:

Fabianski – Dawson, Zouma, Diop – Coufal, Soucek, Rice, Johnson – Bowen, Lanzini – Antonio

Chelsea:

Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – James, Loftus-Cheek, Jorginho, Alonso – Zijes, Mount – Havertz

Egy kissé bizonytalanul kezdett a Chelsea védelme, az ezúttal sárgában játszó vendégek kétszer is elszórták a labdát felelőtlenül (mindkétszer Thiago Silva volt a vétkes), és ezekből a West Ham el is jutott egy lövésig, illetve egy fejesig. Jarrod Bowen 15 méteres bombája a jobb kapufa mellett suhant el, míg Tomas Soucek a túloldalra fejelte Michail Antonio beadását.

A remek formában levő Reece James próbált válaszolni, 18 méterről, középről tette próbára Lukas Fabianskit, aki simán védte a 22 éves angol lövését.

A kezdeti hibák után úgy tűnt, ez nem Thiago Silva meccse lesz ez, de a brazil veterán ránk tudott cáfolni a 28. percben. Mason Mount szögletére ő emelkedett ki középen a tömegből a leginkább, és fejéről a kapu jobb sarkába került a labda, 0-1.

Az első félidőben még akadtak bőven helyzetek, és még két gól is. A 39. perc egy igazán érdekes jelenetet hozott magával: Jorginho hazaadott labdájára Jarrod Bowen indult el, Edouard Mendy azonban előbb odaért. A támadó gyötörte a francia portást, aki taccs helyett tartogatta a játékszert. Egészen odáig, amíg fel nem rúgta Bowent, tizenegyes. Azt hiszem ezen jelenetsor láttán Thomas Tuchel egy fél nyugtatót azért bekapott a szünetben…

A tizit Manuel Lanzini végezte el, Mendy nem tudta javítani a hibáját, 1-1.

A félidőnek még mindig nem volt vége, két perccel az egyenlítés után Hakim Zijes keresztlabdáját Mason Mount gyönyörűen, kapásból vágta a bal alsóba, ezzel ismét a Chelsea-nél volt az előny. Mount aztán kiment szekálni a közönséget, nyelvet öltött, láthatóan nagyon élvezte a szurkolók haragját. De ugye tudjuk, hogy az nevet, aki a végén nevet…

Merthogy nem volt ez egy lefutott meccs, nem játszott rosszul a West Ham. Olyannyira nem, hogy az 56. percben egyenlítettek (másodszor is). A gólt ezúttal Jarrod Bowen szerezte, aki az első félidőben a tizenegyest harcolta ki. Ezúttal 16-ról lőtt a jobb alsóba védhetetlenül.

És a meccs utolsó tíz percében jött a slusszpoén: A csereként beállt Arthur Masuaku a 86. percben lehetetlen szögből lőtte be a kalapácsosok győztes gólját.

Mit kaphatott Mason Mount a lefújás után a WHU szurkolóitól…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.13.Premier League
leeds
0:0
chelsea
Premier League
2020.12.05.Premier League
chelsea
3:1
leeds
Premier League
2012.12.19.Angol Ligakupa
leeds
1:5
chelsea
Angol Ligakupa
2004.05.15.Premier League
chelsea
1:0
leeds
Premier League
2003.12.06.Premier League
leeds
1:1
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United – Brentford: 2-2

G.: Roberts, Bamford ill. Baptiste, Canos

Győztes meccs is lehetett volna ez hazai szempontból, de végül az egy pontnak is örülni kellett. A Leeds hiába támadott többet, hiába nyomott és hiába volt összességében sokkal jobb, a Brentford hét perc alatt kettőt vágott Illan Meslier kapujába. Ennek az Elland Road közönsége mellett mi sem örültünk, mert hazai győzelmet tippeltünk. És a mi kedvünkön még Patrick Bamford hosszabbításban szerzett gólja sem segített…

A kezdők:

Leeds United:

Meslier – Ayling, Llorrente, Cooper – Dallas, Phillips, Forshaw, Firpo – Raphinha, Roberts, James

Brentford:

Fernández – Goode, Jansson, Pinnock – Roerslev Rasmussen, Baptiste, Nörgaard, Janelt, Henry – Mbeumo, Canos

Thomas Frank csapatában amúgy is sok sérült volt, erre most még egy csapás érte a Brentford menedzserét: Ivan Toney elkapta a koronavírust, ami miatt a megszokott csatársora nem állhatott össze. Sergi Canos volt az, aki végül Bryan Mbeumo lett, és a spanyol egész jól teljesített egy általa ritkán játszott pozícióban.

A másik oldal is csatárgondokkal küzdött, végül Marcelo Bielsa választása ezúttal Tyler Robertsre esett, ő volt az egyedüli ék, aki megpróbálta bevenni Fernández kapuját.

Tette mindezt sikerrel. A mérkőzés 27. percében Raphinha próbált meg balról beadni, azonban egy védő kivágta a labdát. Egyenesen vissza a brazilhoz, akinek az ismétlése már sokkal jobban sikerült, Tyler Roberts pedig becsúszva értékesítette a helyzetet, 1-0.

Az első félidő hátralévő részében a Leedsnek még egy gólhelyzete volt, ekkor is Roberts lőhetett kapura, ezt viszont Fernández kiszedte a jobb felsőből.

A sérüléséből visszatérő Luke Ayling fejesével indult a második játékrész, ismét a méhek cserekapusára volt szükség, de a spanyol ezt a szitut is megoldotta.

És jött egy rövidzárlat a fehérmezesek oldalán, az addigiakban eléggé defenzív, kapura veszélytelen vendégek gyors egymásutánban kétszer is betaláltak. Az 54. percben Shandon Baptiste lövésével nem tudott mit kezdeni Illan Meslier, majd hét perccel később a beugró, Sergi Canos bombázott Mbeumo kiugratása után a kapuba.

A Leeds nyerő helyzete gyorsan megfordult, így Bielsának lépnie kellett. Be is cserélte talán legnagyobb sztárját, Patrick Bamford hosszú hetek óta nem állt az Őrült rendelkezésére, most viszont kapott szűk fél órát. Eddig csak az U23-as csapat meccsein próbálta visszaszerezni az erőnlétét, itt viszont már nem babra ment a játék, a Leedsnek szüksége volt a pontra. Legalább egyre.

És a mérkőzés legvégén Bamford a kapuba is talált. Egy jobboldali szöglet csúszott meg egy fejen, az ötösön álló csatár ebbe beletette a lábát, a labda pedig a felsőkapufa segítségével a hálóba pattant.

Bielsa a kései pontszerzés ellenére nem lehetett elégedett, az a pár perces figyelmetlenség két pontjába került a csapatának.

Összefoglalás

Azért a kardjába nem dől senki Londonban, amiért nem jött össze a csoportelsőség, de tekintve, hogy milyen csapatok végeztek az élen… Hát, azért kellemesebb lett volna a második helyezettek közül ellenfelet kapni. És mindez a 94. percben úszott el Oroszországban egy igazán kellemes mérkőzésen. Mármint nekünk, semleges szurkolóknak volt az, hiszen láthattunk hat gólt.

Kissé megakadt a Chelsea, a WHU elleni vereséget egy váratlan iksz követte, Tuchelnek muszáj javítania.

A német mester dolgát nehezíti, hogy belső középpályája konkrétan elfogyott. Sérült N’Golo Kanté, Mateo Kovacic, illetve kérdéses a játéka Jorginhonak és Ruben Loftus-Cheeknek. Ha egyikük sem tudja vállalni a játékot, akkor egy kinéz egy Mason Mount/Ross Barkley – Saúl Niguez középpálya…

A négy kp-n kívül két védőjére nem számíthat még Tuchel: Ben Chilwell és Trevoh Chalobah sérültek meg.

A vendégeknél a legjobb hír, hogy végre visszatérhetett Patrick Bamford, azonban még mindig gondban vannak a sérülések miatt, most Liam Cooper és Pascal Struijk esett ki, illetve Kalvin Phillips és Robin Koch sem bevethető.

Egy ilyen sérülés után lehet, hogy Bamfordot még nem a kezdőbe jelöli Marcelo Bielsa, ez esetben Tyler Roberts rohamozhat ismét.

Tavaly hazai pályán a Chelsea 3-1-re intézte el a Leeds együttesét, Bamford góljára Giroud, Zouma és Pulisic válaszolt. Mondjuk ebből a trióból már csak az amerikai tartozik a kékekhez…

De nem baj, van helyettük más, aki adott esetben gólt tud szerezni, Mounttól kezdve Werneren át Lukakuig, de mondhattam volna Zijest, Havertzet vagy Hudson-Odoit is…

Erős ez a mostani Chelsea, bár intő jel lehet az elmúlt héten történt két kellemetlen eredmény. Mi azonban bízunk bennük. A hazaiak győzelme nagy nyereménnyel nem kecsegtet, így azért körülnéztünk más piacokon is. A legvalószínűbbnek azt tartjuk (minden rendelkezésre álló információ alapján), hogy legalább két és fél gól esik majd a mérkőzésen, bízunk abban is, hogy ebből a Leeds is kiveszi majd a részét.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső