Chelsea – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 17.
Chelsea
Teljesítmény:
V V N N N
  • Stamford Bridge
  • Május 18. 21:15
Nézd élőben itt:
QuickWin
Leicester
Teljesítmény:
N N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzen az utolsó angol bajnokink mára, ami a harmadik helyről dönt. Vagy dönthet. Az eddigi három meccsünk sok izgalommal nem kecsegtetett, de itt ennek nem lesz híja. A Chelsea – Leicester találkozót szombaton már lejátszották, akkor az FA Kupa döntőjében estek egymásnak, és Youri Tielemans góljával a rókák nyertek.

Jöhet a revans, Thomas Tuchel együttese egy győzelemmel újra a Leicester elé kerülhet egy fordulóval a vége előtt. Lehetett volna ez simább is – mármint a befejezés – de kiderült, a Chelsea is tud hibázni, gondolok itt az Arsenal elleni bajnoki meccsre. No meg ott a kupadöntő is… Leszállóágban a kékek? Dehogy…

A Leicester is elég hektikus szezonon van túl, belegondolva is őrület, hogy mennyi könnyen hozható meccset buktak, többségét otthon. Ha ezek meglettek volna, akkor most a Cityvel küzdenének a bajnoki címért.

De az ilyeneken felesleges agyalni, sem a fociban, sem az élet más területein nem érdemes azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy „mi lett volna, ha?”…

Így, hát mi sem tesszük, robogunk előre!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – Arsenal

A rangadók egyik előnye, hogy bármi megtörténhet. A hátránya pedig az, hogy meg is történik. Hiába volt a meccs esélyese a Chelsea, egy hatalmas hiba következtében az Arsenal megszerezte és meg is tartotta a vezetést, elvitték mindhárom pontot a Stamford Bridge-ről. Mondanám, hogy annyi baj legyen, hiszen rájuk egy sokkal keményebb ütközet vár május legvégén Portóban, de mivel még nem biztosították a jövő évi BL-helyüket (a döntőt meg egyáltalán nem biztos, hogy megnyerik), így nem állja meg a helyét az, hogy annyi baj legyen…

A találkozót nagyjából végig a kékek irányították. 19 kapura lövési kísérletük volt, szemben az Arsenal ötjével szemben, az eredmény mégis 1-0 lett az ágyúsok javára. Hogy miért? Mert Jorginho, az egyébként rutinos és jó középpályás óriási hibát vétett.

A meccs 16. percében labdázgatott a Chelsea saját térfelén, majd a brazil úgy adta haza a labdát, hogy fel sem nézett, Kepa Arrizabalaga pedig nem ott állt. Még lélekszakadtában visszaért a spanyol, és kiütötte a labdát, de az Aubameyang megszerezte, Emile Smith-Rowe felé továbbította, az irányító meg a kapuba lőtte. Puff, ennyi elég egy óriási hibához.

A gól előtt és után is nagy helyzetei voltak a kékeknek, Kai Havertz megint kihagyta a saját maga ziccerét – a befejezéseket még erősen gyakorolni kell -, Mason Mountot pedig kétszer is blokkolták.

A második félidőben aztán Christian Pulisic az egyik szögletet végül gólra váltotta, de mindezt lesről, a VAR elvette a gólt.

A második félidő hasonló keretek között folyt, nyomasztó Chelsea fölény, a kapu előtt pedig impotens játék. Nem is lehetett más a vége, mint vereség. Sokadik alkalom, hogy Tuchel együttese hiába teremt rengeteg helyzetet, egyszerűen képtelenek kihasználni őket. Nem jó előjel ez sem a Leicester elleni rendkívül fontos meccs, sem a BL-döntő előtt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.15.FA Kupa
chelsea
0:1
leicester
FA Kupa
2021.01.19.Premier League
leicester
2:0
chelsea
Premier League
2020.06.28.FA Kupa
leicester
0:1
chelsea
FA Kupa
2020.02.01.Premier League
leicester
2:2
chelsea
Premier League
2019.08.18.Premier League
chelsea
1:1
leicester
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United – Leicester

Bár az oddsok előzetesen nem a rókák sikerét jósolták, mi azért sikeresen megcsíptük a tutit, Brendan Rodgers együttese nagyon fontos győzelmet aratott az Álmok Színházában. A tartalékos Manchester United nem tudta felvenni a versenyt, és ebből az eredményből is látszik, hogy a cserepad nem olyan hosszú Manchester vörös oldalán. Bár talán nem korrekt ezt így a nyakukba varrni, hiszen mégiscsak a PL leendő bronzérmese látogatott hozzájuk. Vagy negyedik helyezettje. Vagy az ötödik… Isten tudja csak, mi lesz még itt…

A Leicester mindenesetre teljesen jogosan nyert, még ha azért nem volt olyan egyszerű menet ez. Luke Thomas már a tizedik percben vezetéshez juttatta a vendégeket, egy jobboldali Tielemans-beadást belsővel lőtt a bal felsőbe. Meg kell hagyni, remek gól volt a fiatal védőtől.

Nem kellett sokáig keseregnie a hazaiak szimpatizánsainak, mert negyedórával később Mason Greenwood egy szép cselsorozat végén lőtt a jobb alsóba.

A meccset Caglar Söyüncü, a rókák török védője döntötte el, egy szöglethez húzódott fel, és nagy erővel bólintott Henderson kapujába, Nemanja Matic volt az, aki nem ugrott fel Söyüncüvel.

A győzelem közelebb hozta őket a második helyhez, de mivel a MU holnap este a kiesett Fulhammel játszik, így sok esély nincs arra, hogy utolérjék őket.

Összefoglalás

Nincs mese, több pihentetés nem fér bele Thomas Tuchel részéről, most már veszélyben a negyedik hely. Lehet álmodozni a harmadikról – teljesen reális álom ez -, de nem árt a hátuk mögé is nézni olykor-olykor. Márpedig, ha itt most nem nyernek, akkor azt Klopp mester és tanítványai könyörtelenül ki fogják használni. Szerintem.

Az FA Kupa döntőjének visszavágójaként is felfoghatjuk ezt a bajnokit, bizonyára a játékosok égnek a vágytól, hogy a feledés homályába vesszen az elbukott finálé. A bevezetőben már említettem, hogy Tielemans bombája döntött, és egy egymeccses párharc azért mindig más taktikai elemeket követel, így abba a találkozóba most ne is menjünk bele bővebben.

A Chelsea részéről csak Mateo Kovacic sérült, míg a Leicesternél Harvey Burnes, James Justin, Cengiz Ünder és Jonny Evans is az ágyat nyomja.

Úgy gondolom, hogy azért rotáció most is lesz, de nem Gilmour kezdetésére tippelek, hanem inkább arra, hogy Pulisic ismét kezdő lesz, ahogy Kai Havertz is, César Azpilicueta játékára is jó esély van…

Brendan Rodgersék számára is természetesen ugyanolyan fontos ez a találkozó, hiszen az ő céljuk is ugyanaz: A bronzérem.

Tőlük ugyanarra a kezdőre számítok, nekik már nem kell tartalékolni az erővel. Evans helyét a kupadöntőben Albrighton vette át, de ez azt jelentette, hogy ő játszott jobbszélsőt, míg Timothy Castagne hátrébb húzódott.

Éhes a Chelsea, a motivációval soha nincs gond, inkább azzal, hogy borzasztóan használják ki a helyzeteiket. Nem várok gólzáport, inkább egy feszült meccset. Ahol egy gól dönthet. Szerintem a Chelsea javára.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső